![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Öldü mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın Tura aynı hataya bende düştüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Nedense çiçekçiden aldığım yılbaşılar bir türlü yaşamıyor. Ama çelik olarak diktiğimiz iki yılbaşı çok güzel gelişimini sürdürüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Eve getirince direk balkona koymayın, alışana kadar içeride güneş gören cam önüne koyarsanız yaşayacağını düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Ben sevincimden her gün dokunup duruyorum bir şey olmuyor merak etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Geçen hafta sonu ben de aldım kırmızı kırmızı açan bu güzelim çiçeklerden, eve gelir gelmez bazı tomurcukları döküldü, çiçekleri soldu, acaba doğru yolda mıyım diye kendimi sorgulamaya başladım.. Ne olursa olsun, çok güzel çiçekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Geçen yıl aldığımda benimkilerde döküldü.Korkmayın.Bu yıl bol bol çiçek vermekteler.Muhteşem görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Merhaba arkadaşlar geçen yıl aldığım ve bir kaç tanesini aynı saksıya diktiğim yılbaşı çiçeklerim gördüğünüz kadarıyla tomurcuklandılar.Yerinden kımıldatmamam gerektiğini küseceğini ve çiçeklerini dökeceğini biliyorum.Şimdi hala Adana da burada havalar çok da soğuk değil daha fazla soğuduğu zaman içeri almam gerekmez mi.Kış geldiğinde içeri almak gerektiğini de biliyorum.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım....Tomurcuklanma zamanı sulamamak gerektiğini bildiğim için fısfısla bile su vermiyorum ama hafif çiseleyen yağmur yapraklarını bu hale getirdi.....Bana bir fikir verin lütfen.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
geçen sene yapraktan diktiklerim,yarım karış anca büyüdü normalmidir.sulama işini kaçgünde bir vermeliyim.acaba ne zaman çiçek verirler.yardımınızı bekliyorum.selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın piri demir, şuanda yılbaşı kaktüsünün gelişme dönemi o nedenle suyu rahatlıkla verebilirsiniz. Tabi iki sulama arasında toprağın tamamen kurumasına dikkat edin. Besin de ilave edebilirsiniz sulama suyuna. Normalde çiçeklenme geçtikten sonra sulama azaltılır. Sizin bitkiniz daha yeni gelişme gösterdiğinden çiçeklenmeyebilir ama düzenli sulama, besin takviyesi ve bol ışıkla gelişip, çiçeklenecektir bitkiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Yılbaşı kaktüsüne çiçek açtırmak
Bu iki tur birbirlerine benzeseler de ayri turlerdir ve birbirleriyle melezleme yapilamazlar. Schlumbergera truncata kisa gun cicegidir (kasimpati gibi) ve noel zamani en cok satilan cicektir. Hatta bazen noel zamani actirabilmek icin seralarda karartma bile yapilir. Cicek actiktan sonra bir ay kadar dinlenme zamani verilmelidir. Bu arada su ve bilhassa gubre verilmez. Bu bir aydan sonra sulamaya devam edilir serin yerde tutulur. Yazin bahce ya da balkonda, golge yerde durabilir. Eylul Kasim gibi iceriye alinir. Yatak odalari en ideal yerleridir. Oturma odalarinda aksam isik ve sicak oldugu icin cicek acmalarinda sorun olur. Cicek tomurcuklari goruldugunde yerleri asla degistirilmemelidir. En buyuk dusmanlarindan biri de hava ceryanidir. Topraklarinda bolca humus bulunmalidir ve oldukca buyuk saksiya ihtiyaclari vardir. Bulunduklari ortami severlerse 30 yil kadar yasayabilirler ve 100cm capina ulasabilirler. Rhipsalidopsis gaertneri ya da Hatiora gaertneri ise uzun gun cicegidir ve Nisan, Mayis aylarinda ciceklenirler. Bu turun cicekleri actiktan sonra da sulamaya devam edilir ve sonbahara kadar bahce ya da balkonda, golgede gelismesine devam edebilir. Kasim gibi iceri alinan kaktus serin bir yerde yine yatak odasi gibi, suyu azaltilir ve sadece kurumamasi icin cok az su verilir ve havalarin isinmasi ve gunlerin uzamasi ile cicek tomurcuklari gorundukten sonra sulamayi arttirmali ve yine yerini degistirmemeye ozen gosterilmelidir. Bu da diger tur gibi hava ceryanindan korunmali, ve buyuk bir saksi ve bol humuslu bir toprak secilmelidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
çok teşekgür ederim sayın selenn,yaprak olarak amarikadan getirtmiştim 6 değişik renkte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mmanager, gelişme döneminde ben Schlumbergeralara düzenli su veriyorum. Bu sene her ne kadar tomurcuklanma benim bitkilerimde olmadıysa da normalde tomurcukların gelişimini sürdürmeleri için toprağı nemlendirecek kadar su veriyorum. Ama burada dikkat etmemiz gereken sulamayı ayarlamak. Eğer çok fazla su ve sık sık su veririseniz tomurcuklar açmadan dökülüyor. Benim yaptığım toprak tamamen kurudukça sulamak ve tomurcuk kaybı yaşamadım bu şekilde. Ben yılbaşı çiçeklerini mecburen burada balkonum olmadığından kapalı mekanda yetiştiriyorum. Normalde Kasım'da iç mekana almak lazım. Tomurcukların büyümesini beklemenize gerek yok. Kırılan ve kopan yapraklar sorunsuz köklenecektir. Ev içerisindeki kaloriferli ortamın ısısı onları köklendirmeye yetiyor. Burada ayrıca bir dipnot olarak yazmak istiyorum. Benim yılbaşı çiçeklerim bu sene tomurcuklanmadı diye belitmiştim mesajımda. Sebebi bitkiyi aldığımdan beri aynı toprakta tutmamdı. Çiçekçiler genelde bitki köklensin ve çabuk gelişsin diye cocopeat veya torflu toprakları tercih ediyorlar. Uzun süre aynı malzemede kalan bitki kökleri zamanla inceliyor, cansızlaşıyor. Bu nedenle bitki çiçekçiden alındıktan sonra tomurcuk yoksa üstünde toprağının yenilenmesi gerek diye düşünüyorum. Aksi taktirde zamanla cansızlaşıp, çiçek veriminin azaldığı gözlemleniyor. Tecrübe ile sabittir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca mutlaka saksısını değiştiriyordum.Atlaslara da aynı sıvı gübreden verdim bir kaç tanesi yeni çelikler veriyor.Geceleri 7 derece olacağı yazıyordu haberlerde acaba Hollanda dan gelen atlaslar zarar görürmü? Gündüz 15 derece olsa bile...Teşekkürler sağolun...Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Ben de tomurcuklanan yılbaşı çiçeğimin tomurcuklarına bir şey olmasın diye içeri almayınca, dün gece yağan şiddetli yağmur ve dolu tüm saksıyı doldurdu ve üzerindeki dolularla birlikte içeri aldım. Olumlu ya da olumsuz gelişmeleri burada paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Atlaslar hala balkondalar bazıları köksüz olabilir ama bazıları köklü.Yerli türler balkonda sıcağa soğuğa alışkın olacağından birşey olmaz diye düşünüyorum fakat sera ortamında yaşayanları içeri almak gerekir diyorum.Şu anda bulundukları ortamı sera gibi naylon örtüyle kapladım ama yine de riske girmek istemediğim için bu akşam içeri alacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
İstanbul Salı pazarından Trabzon'a taşındı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Yılbaşı çiçeğim açtı...
Yılbaşı çiçeğim açtı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşınız bu sezona çok güzel hazırlanmış Sdurul Abla, harika görünüyor. Hem yapraklarının canlılığı, hem tomurcuk bollluğu, maşallahı var. Bu geçen yıl ki Biricik değil mi? ![]() Benimkin de daha tomurcuk falan görünmüyor, yazı güneşin alnında geçirince, çiçek açmak için naz yapıyor galiba. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag, Evet geçen yıl, dört tomurcuğundan üçünü döküp birini açan Biricik bu. ![]() Yazı, öğleden akşama kadar güneş alan balkonda, koruyucu tül arkasında geçirdi. Tam olarak açana kadar içim rahat değil ama. ![]() Sizinkiler tomurcuk yapmakta biraz geç kalmışlar sanki, umarım bundan sonra olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|