![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2011
|
teşekkür ederim selen hanım, sizinde fark ettiğiniz gibi çürüme vs yok tüm topraklar kurudu ve bugün tekrar saksılarına aldım, birden fazla minik saksıya diktim şimdilik belki daha sonra tekrar aynı saksıya alırım, şimdilik mutlu görünüyorlar ve hiç yavru kaybı yaşamadık, besin olarak ta forumdan okuyup oranlara baktıktan sonra praktikerden kaktüs için olanlardan aldım, umarım iyi gelir şimdiye kadar iç güdülerimle baktığım dikenli konteslerim bundan sonra daha iyi olurlar inşallahtekrar teşekkür ediyorum sevgiler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2011
|
![]() Selen hanımın yardımları sayesinde kurtardığım kaktüsümün son hali. Tekrar teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
http://www.agaclar.net/forum/965629-post18.htm Bu mesajımdaki kaktüsümdeki (en alttaki resim) de acaba güneş yanığı mı yoksa başka bir hastalık mıdır bakmanız mümkün mü acaba? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın nur@sel, aşadaki mesajlar yardımcı olabilir. Başlıklarda benzer sorunlar daha önce konuşuldu. Göz atarsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin. ![]() http://www.agaclar.net/forum/781337-post44.htm http://www.agaclar.net/forum/781656-post45.htm |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Merhaba, Fotoğraftaki sukulentimin (Aeonium Decorum) yaprakların altında siyahlaşma var ve sonra bu yapraklar kuruyup dökülüyor. Aynı bitkiden bir arkadaşıma da almıştım onun bitkisinde bu durum daha yoğun yaşanıyormuş ve üst yapraklara doğru ilerliyormuş. Bu bir mantar hastalığı veya başka bir hastalık mıdır? Ne yapmak gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
peki güneş yanığı nedenşiyle sararan kaktüs eski formuna döner mi? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2013
|
![]() yukarıdaki kaktüsü yeni aldım.çıkıntıları arasında uçları siyah dipleri daha açık renkte tohumumsu yapılar vardı bunları toka ve su ile çıkarttım bunlar hastalık mı ![]() tohum gibi olan şeyler bunlar |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekler geçtikten sonra fotoğraftaki gibi kurur, tozlaşma olmuşsa eğer tohum kapsülleri oluşur. İnce uzun tüp şeklindeki kapsüllerin içi minik, kahverengi, top şeklindeki tohumlarla doludur. Mammillaria tohumları sizin fotoğrafladığınız kuru çiçekler kadar büyük değil, oldukça ufaklar. Bence kaktüsünüzün tek sıkıntısı üstüne sıcak silikonla yapıştırılmış olan kuru, yapma çiçek. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
[ATTACH] [/ATTACH]yukarıdaki kaktüslerde kabuklu bit vardı ben çiçekçilerden bir tane insektisit aldım 3 defa aralıklarla ilaçladım ancak lezyonlar hala duruyor.bu lezyonları kaldırsam çiçek kendini onarır mı yine ilaçlama yapmam gerekir mi bir de yavrulu olan echinopsisimde dikenlerin altında ağ gibi renk açılması var sebebi ne olabilir. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
Benim kaktüsümde güneş yanığı oluştu ve bende kuruyan yeri kestim ve attım.Doğrumu yaptım ? :/ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2017
|
Kaktüsümün Üzerindeki İzler
merhaba, yedi aydır bir kaktüsün bakımı ile ilgileniyorum. ismi Leyla. yaklaşık olarak iki ay önce üzerinde tırnak izi gibi çizgi şeklinde izler oluşmaya başladı. güneşten olmuş olabileceğini düşündüm ancak geçmedi, aksine çoğaldı. bilgilerinize ihtiyacım var. fotoğrafları ekleyemiyorum. yükleme hatası diyor |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2020
|
Çürüme
Merhaba, çürüyen kısımlar için ne yapılabilir. Bi kac dalda var. Diğerleri büyüyor. Birini kestim kurudu baş tarafı ama tekrar aşağı dogru cürümeye basladı ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2023
|
Kaktus Hastaligi ve tedavi yontemi
Merhaba, Resimlerde gorundugu gibi bir hastalik belirdi. Anlayanlar nasil tedavi edebilecegimizi yazabilir mi ve neye dikkat etmemiz gerekir. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2017
|
Merhabalar, Kaktüsleri yeni aldım ve pek bilgim olduğu söylenemez. Bu yüzden görsellerini paylaşarak sizlerin değerli bilgilerinden bir sıkıntı olup-olmadığı noktasında bilgi edinmek istedim Teşekkürler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2006
|
Fotoğrafta çok net olmasada kaktüsün üzerindeki çiçek yapma çiçek gibi duruyor.bir cımbızla yapışkanını çeşitli yönlerden kaldırarak kaktüse zarar vermeden çıkarmayı deneyiniz .direk güneşe koymayın yavaş yavaş aydınlığa alıştıra alıştıra güneşe çıkartın ve kökleri çürümemesi için çok az ve seyrek su verin.Forumda kaktüs ve sukulentlerle ilgili pek çok bilgi mevcut okuyarak bu bilgilerdende yararlanabilirsiniz kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
merhaba
buralardaysanız bana da yardımcı olabilir misiniz? sukulentlerimden ikisi sorun yaşıyor ve sorunun ne olduğunu öğrenemedim... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2021
|
Kaktüs renginde değişim
Siteyi yeni kullanmaya başladım nereye yazacağımı bilemedigim için buraya yazdım ancak bu türdeki iki kaktusumun de çıkan yavruların da morarma mevcut ..sebebini bilen var mı ? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Büyük ihtimalle birden güneşe çıkarıldıkları için olmuştur o kızarma/morarma... Opuntia'larda fazla güneş almayan bir ortamda çıkan yapraklar sonradan daha fazla güneş alan bir ortama konulduğunda bu tür bir renk değişimi olabiliyor... Zaten yaprakların çok ince ve uzun gelişmiş olması da yeterince güneş almayan bir ortamda büyüdüklerini gösteriyor... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
ÇÜRÜME: Bitkinin kök üstü kısmında dokusal bir kahverengileşme başlar. Bitkinin iç yapısında peltemsi sulu bir doku oluşur ve ilerleyen dönemlerinde bitkideki yumuşama yayılıp, çürüme ile bitki kaybedilir. Çürümeye sebep olan mantar hastalığının etmenleri Pythium, Rhizoctonia'dır. Eklenti 283102 Şuan Adeniumlarımda aynı sorun bende var arkadaşlar. Acil yardım lazım. Maxim Xl 035 Fs kullandım. Ürün ambalajı ImageShack® - Online Photo and Video Hosting 1. kök çürüme durumu: tüm kökler sağlam ama gövdede morarma ve normalin üstü yumuşama ( nerdeyse aynı Eklenti 283102 ) 2. kök çürüme durumu: kazık kök çürümeye başlamış. gövdede az yumuşama var. ( Yaprakları çok canlı, gövdede yumuşama olmamasına rağmen tespit ettiğimiz durum: eğer en altdaki yaprakların 3-5 tanesi sararmışsa, kazık kökte bir çürüme olduğuna dair işaret olduğunu anladık. Bu sayede adeniumları besleyen saçak kökleri kurtarmış olduk ve yaşama şansını arttırmış olduk. Şuana kadar çıkardığımız 5 tanesinin 4 tanesinde kazık kök çürümüştü. Bunların kazık köklerini kesip tekrar diktik umarım tekrar hayata dönerler. Böcekler içinde Granül kullandıkça Tırtılların ve lavralarının öldüğünü gördük. Şimdilik o sorun çözülmüş gibi. ( Proclaim 05 Sg kullandık ) ImageShack® - Online Photo and Video Hosting |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu şekilde kaktüsün alt kısmından başlayan ve herhangi bir yumuşama, içeri göçme olmayan kahverengileşmelerde bir sıkıntı yok. Sanki kabuklaşmış bir doku gibi dokununca değil mi? Eğer bu şekildeyse; kaktüsün doğasında olan normal bir süreç. Olgunlaşan kaktüslerde yaşanıyor. Yapılması gereken birşey yok ama yine de çok fazla hava akımında kalmasın. Isı farkının da benzer özelliklere sahip etkileri oluyor. Fakat kaktüsün tabanından başlayan bu soluk yeşil, kahverengileşme odunsulaşma olarak kabul ediliyor. Bahsettiğim gibi doğal bir süreç. Eğer tabanda ve bitki altını çevreleyen bir renk değişikliği olmasaydı büyüteçle kırmızı örümcek avına çıkmanı tavsiye ederdim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
Alıntı:
Sakın atmayın. Şeytana da uymayın, sana öyle güzel bir çiçek verecek ki o. Sabret derim. Düzenleyen selenn : 06-09-2013 saat 11:19 Neden: Noktalama işaretleri ve büyük harf eksikliği sebebiyle düzeltme yapıldı. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
O halde bitkinizi yarı gölge bir alana alınız ve sorunuza gelen yanıtları takip etmek açısından bu başlığı yeniden ziyaret ediniz. Bu arada kaktüsünüzün problemi hakkında emin değilseniz güncel bir fotoğrafını bu sayfaya yüklerseniz inanıyorum ki kaktüs yetiştiren üyelerimizden çeşitli yorum ve öneriler alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kabuklu bit gibi duruyor sayın gutk25. Tekrar ilaçlamadan evvel mümkünse hepsini bir kürdan yardımıyla temizlemeye çalışın. Biraz kuruması için beklettikten sonra toprak da dahil olmak üzere ilaçlayın. Ardından ilaç paketi üzerinde yazan talimata göre ilaçlamayı tekrarlamak gerekiyor. Aksi taktirde yumurtalardan tekrar zararlılar üremeye başlıyor. Etrafında yeralan bütün bitkileri de ilaçmanızda fayda var. Bahsettiğiniz lezyonlarda açılma, sulanma ya da yumuşama yoksa bir zararı olmaz. Gövdede oluşan ufak tefek berelerden çok büyük bir zarar gelmiyor kaktüslere. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Sevgili selenn daha evvel 3 kez aralıklarla ilaçlayıp topraklarını değiştirdim eski topraklarını attım ama köpük şeklinde bir ilaçtı sitede tavsiye edilen ilacı bulamadım 1 ay sonra ankaraya gideceğim oradan almayı planlıyorum bu gecikmenin çok zararı olur mu ? Yardımlarınız için teşekkür ederim Düzenleyen gutk25 : 10-02-2013 saat 14:08 Neden: selenn |
|
|
|
![]() |
|
|