![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Hilal merb. Bende bikac tohum cimlendirdim fakat hala uzeri kapali 15 gundur havalandirmada yapmiyorum.siz baya basarilisiniz bu konuda sorum su acaba cimlendirdigim kucukleri nasil sulamaliyim birde sasirtma yapiliyormus nasil vede nezaman yapilir ayrica siz nezaman ayri saksilara aldiniz... Cok tesekkur ederim.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Alıntı:
Havalandirma yapmalisiniz bence çimlenme tamamlandiysa yavas yavas açikta kalmaya alıstırın.Sulama konusunda toprak yapınız ve yasadıginiz iklim degiskenlik getirir.Benim topragimfazlaca gecirgen ve diyarbakırın kuru aşırı sıcak hava bol sulamayı kaldırıyor.Benimşarlarıma göre nerdeyse hergun spreyle sulama yaptim ayda birkaç kez kabımı suya daldirip bolca suladim alt tabakta su kalmamasina dikkat etmek gerek ******. Güneşe dikkat edin yetiskin kaktüs muamelesi yapmasın kolayca yanabilirler bol aydındık yakıcı direk günesten uzak konumlandırın . Son olarak ekim islemini cok sık yapmadiysaniz 1 1.5 yıl kadar ektidigiz ortamda kalabilirler şasirtma icin acele etmeyin.Benimkiler 27 aylik henuz birkacgun once tek tek saksiya gectiler Gecen yil ilk kez sasirtmistim ekim yaptigim kaptan 5.5 cm'lik saksilara 3 4 adet fide olarak sasirtmistim.Sıvı besin yaz aylarinda tarifinden daha seyreltik olarak ayda bir gibi veriyorum. Aklıma gelenler bu kadar insaAllah yardimci olabilmisimdir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2016
|
Herkese selamlar ve saygılar yıllardır kaktüs yetiştiriyorum ancak tohumdan hiç üretmedim. Zor bir iş olacak o tamam da yabancı bir siteden bi sürü tohum beğendim. güvenle satın alabilir miyim ne dersiniz |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yurtiçi düşünürseniz ben zengarden 'den almiştım. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2016
|
Ektiğim tohumlardan iki tanesi çimlendikten sonra sarardı, koyu turuncu bir hale geldi. kurudu mu bunlar şimdi ? neden böyle oldu bir fikri olan var mı ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Güneşte tutmuyorum, bitki lambası var 24 saat o açık bekliyor. sıcaklık falan gelmiyor. en azından elimi uzattığımda benim hissedemediğim bir sıcaklık. güneş gibi değil. Su meselesine gelince ilk tohumları atmadan sulamıştım toprağı. o günden sonra sulamadım. bunlar yeşerdi. iki tanesi bu hale gelince tekrar su püskürttüm üstüne. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
Merhaba Sayın Doğa severler. Uzun zamandır denemek istediğim tohum'dan üretme merakım vardı,nihayet elime geçen tohumlardan (yurt dışı) deneme çalışmalarıma başladım.Siz değerli Dostlarla paylaşmak istedim,umarım başarılı olurum.Tabii'ki sizlerin tavsiyesi de yardımcı olacaktır.Adım adım Resimler'le anlatmaya başlayabilirim. 1.Resim Alluaudia procera 2.Resim Tohum paketi 3.Resim Tohum'un kendisi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
4.Resim kabın altını 8-9 yerinden deldim 5.Resim İnşaat kumunu elekten geçirdim 6.Resim Pazar'dan aldığım Çiçek Toprağı'da elendi 7.Resim önce Kabın en altına inşaat kumunun kaba çakıl taşlarını, 8.Resim üstüne de Elenmiş çiçek toprağını serpiştirdim |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
9. Resim en üstünede elenmiş inşaat kumunu koyup 10.Resim yaptığım karışımı fısfıs ile ıslat'tım ve tohumları belli aralıklarla kalem ile hafif'ce batırdım tekrar fıs fıs ile sulamasını yaptıktan sonra kapağını kapattım.Son Resimde'de Tarih'lendir dim. Şimdi beklemeye geçeceğiz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım başarılı olurum.Tavsiyelerinizi eksik etmezseniz memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başarılar ![]() Kapagınıza birkaç havalandırma deligi açarsanız daha iyi olacaktır. Küflenme olmasını istemeyiz. Yakıcı güneşten muhafaza etmek gerek.Suyu abartmamak lazım.Gerisi sabırla beklemek. Gelişmeleri görmek isteriz. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2016
|
Kaktüs tohumu satan bir site soylermisiniz |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Aliexpress |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
ebay'den 10. gün ulaştı bana. 2,5 dolara 50 tane karışık tohum vardı. linkte atacaktım ama satıcı ürünlerini kaldırmış. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar bundan 12 gün önce diktiğim tohumlar çimlendi bakalım bundan sonra gelişmeleri nasıl olacak. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada tohum alabileceğiniz güzel bir site. tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160607042111& SearchText=kaktüs+tohumları Düzenleyen gürkan63 : 07-06-2016 saat 15:21 Neden: link eksik yazı var idi. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2013
|
Sayın Gürkan63 maalesef o filizler kaktus filizleri değil. Bu konularda aliexpress ve ebay'a kesinlikle güvenilmez. Zengarden vb sitelerden almak en dogrusu gibi geliyor pahalıda olsa. Bende bugün dolaşırken bir site buldum ne denli güvenilir onu sormak için girdim: Cactus Seed Mixes bu siteden daha önce alışveriş yapan arkadaşlar varsa site güvenilir midir, Türkiye'ye kargosu var mıdır? Bu konularda bilgi verirseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar bunlar Astrophytum mu ? yakından şu resimdekilere benziyorlar; https://farm6.staticflickr.com/5518/...fd040633_z.jpg |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2010
|
Kabın altına tornavida ile delik açtım. Taşlar ve nehirden aldığım ince kumu yıkadıktan sonra poşetleyip balkonda kurumaya bıraktım. kumlar iyice kuruduktan sonra bahçeden + hazır satılan topraklardan 1/4 eleyip kumla karıştırdım taşların üzerine yerleştirdim. iyice sulandıktan sonra yarım saat kendini çeksin diye bıraktım. tohumları beyaz A4 kağıt üstüne açtım 2 şer 3 er homojen bir şekilde farklı yerlere dağıttım. üstünü jelatin ile kapattım. belki açılır fln diye yan taraflara mandal koydum beklemedeyiz.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
|
![]() ![]() Düzenleyen EveR_AfteR : 08-08-2016 saat 20:57 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2016
|
Sayın EveR_AfteR bende 2 hafta önce 10 adet karışık kaktüs tohumunu bir karışım yaparak ektim üzerini streçledim ve direk güneş almayan balkonumuza koydum ve öğle vakitlerinde üzerini açıp havalandırıyorum ve fısfıslama ile nemi sağlıyorum ama tohumlarda henüz ses soluk yok.. sizden farklı olarak benim yüzeyin 5mm lik kısmında 1-2 mm büyüklüğünde dere kumu var. sizin sanırım 1 haftada filizlenmiş benimkilerde tık yok ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Selamlar.. Evet 1 haftada 30 35 tane filizlenen var. Mutfak sabahtan öğlene kadar güneş alıyor. Balkonda kuşlar rüzgar vs. bişeyler olabilir diye mutfağın içinde bıraktım direk güneş ışığı görmüyorlar. üstünü hiç açmadım, kumların kuruluk durumuna göre sulamayı 505. iletideki 4. resimde gözüken tepsinin içine su dökerek alttan yapıyorum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2015
|
Bende Mayıs ayında ekmiştim öğleden akşama kadar güneşte kalıyorlar büyüme çok fazla yok ama çürüme veya güneşten yanmada yok boyları şuan çok ufak seneye atak yaparlar diye umut ediyorum. sulama kısmını toprak iyice kuruyunca aynen bende 505. iletideki 4. resimde gözüken tepsinin içine su dökerek alttan yapıyorum. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2016
|
Arkadaslar selam. Ben de ilk kaktüs tohumu ekmeyi denedim. Kap, tohum derinliği, ortalama ısı ve toprak ayarlama tarafında %80 oranda doğru yoldayım. Ama bu ışık sistemi falan bende hak getire. Daha önemlisi ben bu toprağı ne kadar sulayacağım bunu kaç günde bir yapacağım hiç bilmiyorum. Evet nemli tutmalıyım ama ne kadar. Bir dahil olurmusunuz arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2016
|
bularda benim tohumdan 4 günde çimlendiler ama çok yavaş büyüyorlar |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2016
|
kaktüslerim yavaşta olsa büyüyor |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2007
|
Kaktüs üretici olmak istiyorum
Merhabalar, Başlıkta da belirttiğim gibi kaktüs yetiştiriciliği yapmak istiyorum; ancak sermayem sınırlı. Nasıl bir yol izlemeliyim tohumları nasıl temin ederim bilgi paylaşacak var mıdır. İlk hedefim 10-15 bin adet üretim yapabilmek. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Tohumdan üretmeye kalkışırsanız tohumun yetişkin bir kaktüse dönüşebilmesi uzun yıllar alacaktır ve o sürede pek çoğunu kaybetmeniz yüksek olasılıktır, elbette tohumların hepsini başarıyla çimlendirebildiğinizi varsayarak söylüyorum ki yüksek olasılıkla bu kısmında da beklediğiniz başarıyı sağlayamayacaksınızdır. Bu nedenle eğer üretime geçmek niyetindeyseniz öncelikle üretimini yapmak istediğiniz kaktüs türlerinden (elbette yetişkin bitkilerden bahsediyorum) en az beşer-onar tane alarak işe başlamanızı ve çelikten üretim yapmanızı öneririm. 10-15 bin adet üretim hedefiniz başlangıç için biraz fazla, bence 100 adet kaktüsü sağlıklı şekilde yetiştir(ebil)dikten sonra kademeli olarak sayıyı yükseltmeniz daha iyi olacaktır. Kaktüslerin elinizde kalmaması için alıcılarınızı önceden belirlemeniz de önemli tabii ki... Bu arada kaktüs yetiştirme tecrübeniz vardır herhalde, değil mi? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çimlendirme, inşaat kumu, kaktüs, kaktüs tohumu, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|