View Single Post
Eski 01-05-2016, 13:32   #463
cm12
Yeni Üye

cm12's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2016
kaktüs tohum ekimi hakkında

1- tohumları ekmek için resimde gördüğünüz, saksı(altında delik yok)+toprak+yol için kullanılan mıcırlardan kullansam yeterli olur mu ? Toprağın değerlerinin resmini çektim. alt kısmı mıcırla doldururum üstüne de toprağı atarım diye düşündüm.

2- Sulama çimlenme olana kadar sadece bir kez mi yapılacak ? yoksa hangi sıklıkla sulayayım ? fısfısla üzerine su püskürtsem yeterli olur mu ?

3- Işık konusunda ne yapmalıyım ? şimdi bende grow light dedikleri led lambalardan var. üzerinde 80 tane kırmızı, 20 tane mavi led'in bulunduğu bir şey. onunda resmi ekte. Bu lamba 24 saat başında açık olsa faydalı olur mu ? Büyük kaktüsler içinde kullanmak istiyorum. Genel anlamda bu ışığın işe yarayıp yaramadığı hakkında fikrinizi öğrenmek isterim.

4- sıcaklık için ayrıca dikkat etmem gereken bir şey var mı ? güneş ışığını çok almıyor pencerem. led lambayı da bu yüzden aldım. ancak güneş toprağı kuruturken evin içinde haliyle toprak nemli kalıyor biraz. sorun olur mu bu ?

5- plastik bardak içinde bir kaktüs var. diğer kaktüsü ondan kestim, köklendirdim. alt kısmı sararmıştı, muhtemelen fazla su ve güneşsizlikten vs. kaktüsün üstünü kurtardım ama alt kısmı da atmadım, ondan da yavru çıkar diye belki. Sizce böyle olur mu ?

Eklenen Resimler

cm12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön