View Single Post
Eski 22-05-2016, 20:38   #468
hilalll
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sleyman1 Mesajı Göster
Hilal merb. Bende bikac tohum cimlendirdim fakat hala uzeri kapali 15 gundur havalandirmada yapmiyorum.siz baya basarilisiniz bu konuda sorum su acaba cimlendirdigim kucukleri nasil sulamaliyim birde sasirtma yapiliyormus nasil vede nezaman yapilir ayrica siz nezaman ayri saksilara aldiniz...
Cok tesekkur ederim..
Merhaba ...
Havalandirma yapmalisiniz bence çimlenme tamamlandiysa yavas yavas açikta kalmaya alıstırın.Sulama konusunda toprak yapınız ve yasadıginiz iklim degiskenlik getirir.Benim topragimfazlaca gecirgen ve diyarbakırın kuru aşırı sıcak hava bol sulamayı kaldırıyor.Benimşarlarıma göre nerdeyse hergun spreyle sulama yaptim ayda birkaç kez kabımı suya daldirip bolca suladim alt tabakta su kalmamasina dikkat etmek gerek ******.
Güneşe dikkat edin yetiskin kaktüs muamelesi yapmasın kolayca yanabilirler bol aydındık yakıcı direk günesten uzak konumlandırın .

Son olarak ekim islemini cok sık yapmadiysaniz 1 1.5 yıl kadar ektidigiz ortamda kalabilirler şasirtma icin acele etmeyin.Benimkiler 27 aylik henuz birkacgun once tek tek saksiya gectiler
Gecen yil ilk kez sasirtmistim ekim yaptigim kaptan 5.5 cm'lik saksilara 3 4 adet fide olarak sasirtmistim.Sıvı besin yaz aylarinda tarifinden daha seyreltik olarak ayda bir gibi veriyorum.

Aklıma gelenler bu kadar insaAllah yardimci olabilmisimdir.

hilalll Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön