![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Henüz hiç kıpırdanma yok benim tohumlarda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Benim yavrularda hiç büyümüyor. Kış bakımı nasıl olacak bilmiyorum hala sera ortamı haline getirdiğim saklama kaplarındalar 60 tohumdan 5 tane çimlendi zaten biride öldü kaldı 4 bunlarıda kaybetmek istemiyorum fikri bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardım lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2012
|
![]() Efendim tohum çimlenmesi için kritik bir zaman seçmişsiniz. Hem ekeli daha bir hafta olmuş biraz daha sabır mümkün olduğu kadar güneşli ortamı yakalamaya çalışın o yüzünü göstermede ve sıcak tutun bir hafta daha bekleyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili rainbowcolor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Minik bebeklerim dünyaya gözlerini açmaya başladılar. Ama su an resimden seçemeyeceğiniz kadar küçükler. Biraz büyüsünler, ilk resimleri ekleyeceğim ![]() Düzenleyen tranquila : 21-12-2013 saat 22:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
İşte birazcık büyümüş şirinler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukulent tohumdan yetiştirmek ile ilgili bilgiler bu sayfada. SOWING CACTI & SUCCULENTS Kaktüs tohumları satılıyor. Çeşit sayısı çok fazla gördüğüm kadarı ile Seed List Cactus-Aventures |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
3 sene önce 10 çeşit (her çeşitten 100 tane) kaktüs tohumu alıp ekim yapmıştım. Şansamıdır bilmem ama hepside çıktılar o yaz. O sene hızlı büyüdüler, daha sonraki seneler 4-5 cm olup kaldılar. Özel karışıma ekip gübreleme yapsamda hep aynı kaldılar. Meğerse onlar çok yavaş gelişiyormuş, baktım bana göre bitki değil dağıttım hepsini ![]() Çok sevdiğim bir bitki fakat, hıyar, marul, çiçek gibi bitkilere alışınca hemen büyümesini bekliyor insan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaçsever
|
![]() Mammillaria türleri karışımı olarak aldığım tohumlarım çimlenme denemesi yaptım. Yaklaşık 30 tohumdan 4. gün sonunda 14 çimlenme oluştu ![]() Çok narin tüy gibi kökleri var fazla su onları yok edebilir. Bundan sonra toprak rutubeti nasıl olmalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaçsever
|
![]() Çimlenmeyen tohum kalmayacak gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2014
|
İlk deneme :)
bende günlerdir forumları sayfa sayfa okuyarak edindiğim bilgilerle 5 gün önce tohumlarımı ektim. 3 farklı çimlendirme kabına. Ve hepsinin ilk filizleri 4. gün çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Yeni Üye
|
Bunlar benim 13 şubatta ektiğim karışık kaktüs tohumlarım. Yaklaşık 25 tanesi çimlendi. Çoğuda birbirine benziyor. Acaba bunların türü nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Yeni Üye
|
Peki teşekkür ederim ilk denemem olduğu için bilemiyorum pek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Bende bugün ekim işlemini gerçekleştirdim çok heyecanliyim bakalim neler olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Yeni Üye
|
Belli bir tür mü ektin yoksa karışık kaktüs tohumu mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Asli bir paket mammillaria bir paket kaktus sukkelent karişım bir paket lithops büyürler paylaşırız inşaAllah.Çok araştirdim özel toprakta aldim havalarda çok sicak gerisi nasip artik mademki kaktüslere gönül verdim sabirli olmayida kabul etmem gerek :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Yeni Üye
|
Evet gerçekten sabır işi ben çimlenene kadar gözlerinin içine baktım.sonrası büyük mutluluk ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Ben işte o gözünün içine bakma evresindeyim.Bazen umutsuzluğa kapılıyorum.Aslicim sen üzerlerin kapalimi tuttun tamamen. Birde bazi tohumlar gözle görülüyor, tamam yüzeye serptim ama ( bastirdim) fazla özgürler çimlenmez gibi geliyor bu şekilde müdahele etsemmi acaba bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Yeni Üye
|
Yok o problem olmuyor benimkilerde görünüyordu. Ben buzdolabı poşeti sarmıştım. Birde kalorifer çok yüksek derecede yanmıyordu garanti olsun diye kalorifer üzerinde beklettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Tamam o zaman üstlerini acmiyorum.Günler bayaği sıcak artik burada elim klimaya gidiyor neredeyse, akşamlari hafiften kalorifer yaniyor bende deniyeyim o zaman kaloriferin üstünü işlemi hızlandirir mantikli aklimdaydi ama haşlarim belki diye düsündüm :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Asli ayrica fotograf ekleyebilirsen sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
tohumdan ilk deneme
Ben de 10 gün önce ektiğim tohumların bugünkü durumunu paylaşayım; Zengarden'den aldıgım topraga karışık lithops tohumlarını ektim önce.. Tohumlar o kadar küçüktü ki, gözüme az göründü ve aynı saksıya bu sefer de aldıgım "karısık kaktüs&sukulent" tohumlarını da ekledim ![]() 2 kg'lık yogurt kabının kendi kapagı sürekli kapalı duruyor. İlk ekimden sonra hiç sulamadım. Akşamları durumunu gözlemlemek için kapagı açıp bakıyorum sadece.. Şimdi bu çıkanların kaktüs mü, sukulent mi, lithops mu oldugunu bilemiyorum ki asıl mesele bu ![]() Şu tombul olanlar kaktüs olmalı diye düşünüyorum ama, sağ kenarda sogan filizi gibi duran nedir, hiç bilemedim ![]() sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
MaşaAllah Seabert74 darisi başıma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Yeni Üye
|
Bunlar 13 şubatta ektiğim karışık kaktüs tohumlarım. Fotoğraf bugün sabah çekildi. Şuan evde olmadığım için lithops ve echinofossula kaktüslerimi çekemiyorum yarın akşam paylaşırım inşallah Hilal ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
|
Bu arada Seabert74 lithops ayrımını kolay yapabilirsin. Kaktüslerden çok farklı ve küçük oluyorlar. Hatta başlarda güçlükle görülüyorlar.Ama ayrı yerlere diksen daha iyi olurmuş sanki. Umarım sağlıklı yaşatabilirsin. Bende kocaman kaba 20 tohum ektim 3 ü çimlendi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
Arkadaşlar merhaba. Bu kaktüsü yeni aldım. Üzerindekiler galiba tohum keseleri. İçinden minik çekirdekler çıkıyor. Bu tohumlardan sonuç alabilirmiyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
ankaramk bence olabilir denemesi bedava ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
![]() İşte benim bebek kaktuslerim içim rahatladi birazcik günlerdir tohumlarim kaktüslerim diye diye çevremdeki herkesi bıktırmıştım ki bi arkadaş da bu şirin şeyler varmıs benimle paylaşti dört bir yana haber saldım bir arkadaşta daha var ve sözünü aldım şimdilik başka kaynak bulamadim ![]() Eşim tohumlar çimlendi sandı ![]() ![]() Tohumcu arkadaşlarım umarim bol bol minnak kaktuslerimiz olur da bu aşka tutulanlara derman oluruz.Kıdemli kaktüscülerim derman olma sırası sızde biz taze aşıklara ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Allahımmmmmm Allahımmmmmm Çok mesudum tam uyumaya gidiyordum ki sonkez bakayim dedim nurtopu gibi 5 lithopsum olmuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çimlendirme, inşaat kumu, kaktüs, kaktüs tohumu, tohum |
|
|