![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bilim kuruları ticari kurumlar olmadıkları için bilimsel olarak uygun gören bilim adamları işlenmiş gıdalardan uzak durun da diyebilir, eğer bilimsel olarak bir sakınca görüyorlarsa. Ticari ürünler üniversitelerin varlık nedeni değildir sanırım karıştırdınız durumu. Ben paketlenmiş sütle yaptım bugüne kadar kefirleri hiç bir sorun yaşamadım. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
"Kefir çiğ sütle yapılır mı" gibi basit bir soruyla başlayan tartışmanın bu noktaya gelmesinden hiç mi hiç hoşlanmadım. Her neyse, boş verin. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bakın "Memet", Allahınızı severseniz üniversiteleri bütün olarak itham ettiğim şeklindeki bir kanıya nereden, hangi yazımdan vardığınızı söyleyebilir misiniz? Şu yukarıdaki alıntınıza bakıp söylemiştim zaten. Geri kalan cümlelerinizi de alıntıdaki yazınıza cevaben ben size yazsaydım anlamı olurdu. Sakın bu kefir mayalama işlemleriniz, işlenmiş kutu süt kullanmanız nedeniyle bozulmuş olmasın. Ne de olsa bu sütleri kullanmakla, doğal florası yok edilmiş bir işlenmiş ürün kullanmış oluyorsunuz. İlgisiz bir durum bulmaya çalışmışsınız. UHt tekniği sütün içince bakteri üretildiği bir teknik değildir. Dolayısıyla pastörize edilmiş süt zararlı değildir ve kefiri de kutu süt bozmaz. Ev ortamında kefir üretimi malesef bakteri bulaşmasına açık bir ortam. Çiğ sütü (zaten içeriğinde ne olduğunu da bilemeyeceğiniz için kendisi bakteriler içeriyor olabilir) de kullansanız ev ortamında aynı sonuç ortaya çıkabilir. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|