![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
neseakova, Filiz; bugün aps ile yolladım kefirlerinizi. Yarın elinize geçebilir. Şimdilik o elinize geçen mayayı hemen 1/2 lt. süte ilave edip kefir yapmaya başlayabilirsiniz. Onlar son derece sağlıklı ve güçlü mayalardır. Geliştikçe siz de dağıtırsınız. Bir kaç gündür mayayı saklamak için uygulanan bir yöntemi deniyorum. Eğer başarılı olursam sizlere de anlatacağım. Filiz'ciğim, seni bulmaları için okulun kapısına tembih edersen iyi olur. Bu postacıların ne yapacakları belli olmuyor. Senin paketin su sızdırıyordu. Postanede yapacak bir şey bulamadım, bir ıslak mendil poşetine sarmaya çalıştım ama sana ulaşana kadar ne olacak bilemiyorum. Eline geçer geçmez, mayaları (onlardan ortancasını geliştirip annene gönderirsin) iyi su ile yıkayıp hemen süte koymanda yarar var. Sonucu bana bildirirsen sevinirim. Umarım yararlarını görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Filiz, sevgili neseakova kefir mayalarınızın ptt'ye rağmen size sağlıklı ulaşmasına sevindim. Hele Ankara'dan, İstanbul'a 3 günde aps gönderme başarısından dolayı ptt'yi ayrıca kutluyorum! Umarım işinize yararlar. Bu arada kefir mayalarını saklama ve gönderme konusunda aşağıda yazdıklarım işimize yarayacaktır diye düşünüyorum. 111 no'lu mesajımda yazdığım gibi, kefir mayalarının saklanması ile ilgili olarak kurutma işlemini yapmıştım. 1 yıldan fazla oldu sanırım süt tozu ile kurutmuş olduğum bir mayadan biraz kopartıp bu hafta uyandırmayı denedim. Dört gün süreyle, her gün biraz süt içerisinde bıraktım ama bu sütleri kullanmadan döktüm ve mayaları temiz su ile çalkalayıp yeniden sütün içine koydum. 4. gün normal mayalanmaya bıraktım. Mayalar çok başarılı bir şekilde mayalanma işlemini gerçekleştirdiler. İçtiğim kefirin lezzeti, diğerlerinden farklı değildi. Bundan böyle, çoğalan mayaları kurutup öyle göndereceğim. Akma, sızma, ptt ne yaptı derdimiz olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben de bir süredir yoğurdumu evde kendim mayalayarak hazırlıyorum. İlkinde pastörize market yoğurdu ve kaynattığım taze inek sütüyle denedim tuttu ama güzel olmayacağını söylediler fena sayılmazdı yine de. Daha sonra ev mayasıyla denedim başarılı oldum. Yoğurt yapımı çok basit olmasına rağmen belki özendirici de olur diye ileride fotoğraflarıyla buraya aktarmayı düşünüyorum. Madem ki bu kefir Kafkaslardan dünyaya yayılmış kolay bulabilmem gerekir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nevsune Hanım, Bu gün kefir mayam sapa sağlam geldi. Yarım kiloluk sütle ilk kefirimi mayaladım. Katı kıvam da olması için yirmidört saat bekleteceğim. Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Sayın Nevsune Hanım, Dün kefir mayam elime geçti.Ben de Arzu hanım gibi hemen kaynak suyuyla yıkayıp süte koydum.Posta ücretini karşılamanız çok büyük incelik. Size çok teşekkür ederim.Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Kasapoğlu, hatipali74 yanıtta biraz geç kaldım, kusura bakmayın. Rica ederim, işinize yaramasını umarım ![]() Sevgili Baldaş, sizin kefirinizin gelmesi bir iki hafta alabilir(beklediğinizi biliyorum ![]() ![]() Kefiri mayalamakla ilgili bu başlıkta işinize yarayacak her türlü bilgi var. Çok kolay merak etmeyin, hatta yoğurt yapmaktan bile kolay. Yeter ki onun istemediği bir iki şeye dikkat edin. Kızımıza en yakın zamanda içireceğiz kefiri, azıcık sabır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bu haftasonu doktor kontrolü için izmire gittiğimizde hazır gitmişken kefir mayası alayım dedim aktarlardan, eve geldikten sonra sütün içine koydum içindeki tarife göre, ama biraz önce kokladığımda sanki ekşimiş süt gibi bir kokusu vardı ![]() Nerde yanlış yaptım acaba...Yoksa bunu söylemek için erkenmi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Nevsune ![]() ![]() Günsu inan bilsem sana yardım ederdim ama acemiyim.Konu başlığı altında gerçekten yeterli bilgi var tek tek okuyabilirsin. İnternette arama yapınca çok bilgi var gibi görünüyor ama herkes birbirinden kopyalayıp yapıştırmış ... Yine de bu siteden şaşma derim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Bugün plastik süzgeçle süzdüm, resmen böyle kesilmiş süt gibiydi, içinden kefir tanelerini seçtim jel kıvamındaki taneciklerin biraz üremiş gibi olması sevindiriciydi. Süzdükten sonra nasılolsa bu dedim kesilmiş bari cezvede kaynatayımda loru ortaya çıksın. Bu seferde loru süzgecin içinde toplanmadı. Neyse bugün tekrar deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kötü bir koku yoksa, mayalar sararmamışlarsa sorun yok demektir. Merak etmeyin yakında onlara alışırsınız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
Merhaba... Bende ilk defa kefiri markette görüp ne olduğunu bilmeden üzerinde ki yazılardan içilebilecek bişey olduğu anlamını çıkararak tanışmıştım. Ayran ve yoğurt ile aram çok iyi olduğu için kefirin tadına bayıldım devamlı almaya başladım internet üzerinden üretimini evimde yapabileceğimi öğrenince çok sevindim... Yarın ilk işim marketten sade kefir alıp süt ile mayalamayı deniyeceğim sonuçları size yazarım... Sonucun olumlu olacağı düşüncesindeyim sonuçta marketten aldığım yoğurt ile sütüğ mayalayınca yoğurt oluyor ilk mayada biraz salyalı ikincisinde normale dönüyor. Kefirde böyle olur inşllh. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Benim kefirim iki gündür çok güzel oluyor, bu arada çevremden yeni bilgilerde topluyorum. Galiba ilkbaştaki kokusunun sebebi, aldığımda mayası keskin kokulu bir sıvının içindeydi onun etkisiyle diye düşünüyorum, ****** onları içememiştim hep döktüm. Çevremden, yoğurt gibi süt ılıkken sıcak tutarak mayalanıcağını söylediler özellikle bu şekilde yapınca daha güzel oldu. Bildiğimiz kadarıyla bize bir zararı yok ama küçük bir parçasını yanlışlıkla yutsak bize bir zararı olurmu ![]() Arkadaşım bu yüzden içmekten vazgeçmiş, halbuki mide ortamıyla süt aynı değildir herhalde. Bir bilene sormakta fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
elinde kefir mayası olan ödemeli kargo ile bana yollayabilirmi acaba ???? çok rica atsem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nevsune'nin gönderdiği kefiri temiz suyla yıkayıp hemen mayaladım. 24 saat gibi ılık sütte tuttum. Ayran değil de yoğurt elde ettim. Sayın Cheops size daha yakın bir kaynaktan kolayca ulaşma imkanı bulamazsanız aldığım mayayı çoğaltıp size göndermeye çalışırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2005
|
Arkadaşlar, iyi günler ben kefiri yıllarca kullandım. çok faydasını gördüm. Eğer sistemini bilirde yaparsanız aynı pınar ayran gibi tat vermektedir, yoksa paslı demir tadı vermektedir. Hazır kefirleri kesinlikle ve kesinlikle kullanma,kullandırma taraftarı değilim. Bende MAYASI vardı ama rahatsızlığımı takip esnasında yenilemediğim için öldüler. Inşallah, temin edebilirsem çoğaltıp isteyene gönderirim. çok kıymetli bir içecek, kıymeti bilinmiyor. Sevgi ve saygılar şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Kefir mayasıyla yoğurt olması mümkün değil, bir yanlışlık olmasın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Denizakvaryumu ne bileyim havadan mı sudan mıdır ? Sütü bıraksam kendi haline yine yoğurt oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Çok sıcak bir ortamda tuttuysanız belki ondan olmuştur ama ben de hiç yoğurt gibi olanını görmedim. Bazen benimki de sıcak ortamda koyu olabiliyor ama o kadar değil. Belki sütün ılık olması mayalanmayı çabuklaştırmıştır. Hele bir de örtüler altında. Ne yapsın garibim, kendini yoğurt sanmıştır ![]() Ben ayran kıvamı için genelde oda sıcaklığında 24 saat tutuyorum. Sütü de ılık değil soğuk mayalıyorum. Tadı, kıvamı tam istediğim gibi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz beklerseniz, size de gerçek maya gönderirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Nevsune, aktarlarda satıldığını okudum, buradan bakabilirim, bulamazsam haber veririm. Aslında sormak istediğim bir şey var. Bana iki sene önce kefir verilmişti, çok düzenli mayalamadığım için iki senedir buzdolabında sütün içinde bekliyor, arada iyice yıkayıp sütünü değiştiriyorum. Kötü kokusu yok, boyutunda da büyüme yok ama ne kullanmaya cesaret edebiliyorum ne de atmaya kıyabiliyorum. Kısacası atayım mı? Düzenleyen Kiraz : 11-11-2008 saat 13:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|