agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)

Beğeni Düzeni212Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2008, 17:32   #151
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
neseakova, Filiz; bugün aps ile yolladım kefirlerinizi. Yarın elinize geçebilir. Şimdilik o elinize geçen mayayı hemen 1/2 lt. süte ilave edip kefir yapmaya başlayabilirsiniz. Onlar son derece sağlıklı ve güçlü mayalardır. Geliştikçe siz de dağıtırsınız.

Bir kaç gündür mayayı saklamak için uygulanan bir yöntemi deniyorum. Eğer başarılı olursam sizlere de anlatacağım.

Filiz'ciğim, seni bulmaları için okulun kapısına tembih edersen iyi olur. Bu postacıların ne yapacakları belli olmuyor. Senin paketin su sızdırıyordu. Postanede yapacak bir şey bulamadım, bir ıslak mendil poşetine sarmaya çalıştım ama sana ulaşana kadar ne olacak bilemiyorum. Eline geçer geçmez, mayaları (onlardan ortancasını geliştirip annene gönderirsin) iyi su ile yıkayıp hemen süte koymanda yarar var. Sonucu bana bildirirsen sevinirim.

Umarım yararlarını görürsünüz.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2008, 15:29   #152
Ağaç Dostu

Filiz's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 1
Kefirlerim geldi son derece sağlıklılar. Paket biraz akmış ama hala suları vardı. Teşekkürler.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2008, 10:21   #153
Ağaç Dostu

badem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-05-2007
Galeri: 10
kefirim bugün geldi paket akmış hemen sizin dediğiz gibi süte koydum çok teşekürler

badem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2008, 16:09   #154
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Sevgili Filiz, sevgili neseakova kefir mayalarınızın ptt'ye rağmen size sağlıklı ulaşmasına sevindim. Hele Ankara'dan, İstanbul'a 3 günde aps gönderme başarısından dolayı ptt'yi ayrıca kutluyorum! Umarım işinize yararlar.

Bu arada kefir mayalarını saklama ve gönderme konusunda aşağıda yazdıklarım işimize yarayacaktır diye düşünüyorum.
111 no'lu mesajımda yazdığım gibi, kefir mayalarının saklanması ile ilgili olarak kurutma işlemini yapmıştım. 1 yıldan fazla oldu sanırım süt tozu ile kurutmuş olduğum bir mayadan biraz kopartıp bu hafta uyandırmayı denedim. Dört gün süreyle, her gün biraz süt içerisinde bıraktım ama bu sütleri kullanmadan döktüm ve mayaları temiz su ile çalkalayıp yeniden sütün içine koydum. 4. gün normal mayalanmaya bıraktım. Mayalar çok başarılı bir şekilde mayalanma işlemini gerçekleştirdiler. İçtiğim kefirin lezzeti, diğerlerinden farklı değildi.

Bundan böyle, çoğalan mayaları kurutup öyle göndereceğim. Akma, sızma, ptt ne yaptı derdimiz olmaz.

Eski 18-10-2008, 10:34   #155
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2007
Galeri: 35
Arkadaşlar ben de bir süredir yoğurdumu evde kendim mayalayarak hazırlıyorum. İlkinde pastörize market yoğurdu ve kaynattığım taze inek sütüyle denedim tuttu ama güzel olmayacağını söylediler fena sayılmazdı yine de. Daha sonra ev mayasıyla denedim başarılı oldum. Yoğurt yapımı çok basit olmasına rağmen belki özendirici de olur diye ileride fotoğraflarıyla buraya aktarmayı düşünüyorum.

Madem ki bu kefir Kafkaslardan dünyaya yayılmış kolay bulabilmem gerekir ) Mayaya nasıl ulaşabilirim bir fikri olan var mı? Mesela buradaki Ziraat Fakültelerinden ya da aktarlardan bulabilir miyim ? Elinde olan ve benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim ve onun da resimlerini buradan herkesle paylaşırım...

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 14:14   #156
Ağaç Dostu

Arkadaşlar Ziraat Fakültelerinin altını üstüne getirdim kefirle ilgili doğrudürüst bilgi bulamadım. Bedeli karşılığında temin etmeme yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Eski 23-10-2008, 21:55   #157
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Merhaba Nevsune Hanım,

Bu gün kefir mayam sapa sağlam geldi. Yarım kiloluk sütle ilk kefirimi mayaladım. Katı kıvam
da olması için yirmidört saat bekleteceğim.

Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık...

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2008, 06:28   #158
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Sayın Nevsune Hanım,
Dün kefir mayam elime geçti.Ben de Arzu hanım gibi hemen kaynak suyuyla yıkayıp süte koydum.Posta ücretini karşılamanız çok büyük incelik. Size çok teşekkür ederim.Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2008, 16:04   #159
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Arzu Kasapoğlu, hatipali74 yanıtta biraz geç kaldım, kusura bakmayın. Rica ederim, işinize yaramasını umarım

Sevgili Baldaş, sizin kefirinizin gelmesi bir iki hafta alabilir(beklediğinizi biliyorum) .Kendiminkini ayırıp göndereceğim için mayanın biraz daha büyümesini bekliyorum ki ikimizin de işine yarasın.Sırf bu yüzden ben de daha sık yapmaya başladım, biran önce gönderebilmek için. Çünkü ne kadar sık yapılırsa, mayalar sütten o kadar fazla beslenip gelişiyorlar.

Kefiri mayalamakla ilgili bu başlıkta işinize yarayacak her türlü bilgi var. Çok kolay merak etmeyin, hatta yoğurt yapmaktan bile kolay. Yeter ki onun istemediği bir iki şeye dikkat edin.

Kızımıza en yakın zamanda içireceğiz kefiri, azıcık sabır

Eski 27-10-2008, 20:23   #160
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
Bu haftasonu doktor kontrolü için izmire gittiğimizde hazır gitmişken kefir mayası alayım dedim aktarlardan, eve geldikten sonra sütün içine koydum içindeki tarife göre, ama biraz önce kokladığımda sanki ekşimiş süt gibi bir kokusu vardı

Nerde yanlış yaptım acaba...Yoksa bunu söylemek için erkenmi...

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2008, 09:31   #161
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim Nevsune Vallahi bildiniz gerçekten bekliyorum ama bana adresinizi vermediniz. Aynı şeyi Sayın Balıkçı da yapmıştı. Bana Tekirdağ yerine İstanbul adresini verdi ama kendisi Tekirdağ'da. Ya sizlere biraz daha ısrar etmem gerekecek ya da dedektiflik yapmam
Günsu inan bilsem sana yardım ederdim ama acemiyim.Konu başlığı altında gerçekten yeterli bilgi var tek tek okuyabilirsin. İnternette arama yapınca çok bilgi var gibi görünüyor ama herkes birbirinden kopyalayıp yapıştırmış ... Yine de bu siteden şaşma derim.

Eski 28-10-2008, 11:12   #162
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Günsu ben yirmidört saat beklettim. Yoğurt kıvamında yaptım, öyle bir koku yok.

Belki biraz daha bekletmen lazım.

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2008, 16:00   #163
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Bugün plastik süzgeçle süzdüm, resmen böyle kesilmiş süt gibiydi, içinden kefir tanelerini seçtim jel kıvamındaki taneciklerin biraz üremiş gibi olması sevindiriciydi.

Süzdükten sonra nasılolsa bu dedim kesilmiş bari cezvede kaynatayımda loru ortaya çıksın.
Bu seferde loru süzgecin içinde toplanmadı.

Neyse bugün tekrar deneyeceğim.

Eski 28-10-2008, 16:20   #164
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günsu Mesajı Göster
Bugün plastik süzgeçle süzdüm, resmen böyle kesilmiş süt gibiydi,
Öyle olduğunda kavanozu çalkalayın, onlar tekrar homojen bir hale geliyorlar.

Kötü bir koku yoksa, mayalar sararmamışlarsa sorun yok demektir. Merak etmeyin yakında onlara alışırsınız Ekşi koku fazla süreli mayalanma halinde oluyor. Genelde normal oda sıcaklığında 24 saat iyi bir kıvam ve lezzet için yeterli.

Eski 31-10-2008, 21:22   #165
/

Giriş Tarihi: 17-05-2007
Merhaba...

Bende ilk defa kefiri markette görüp ne olduğunu bilmeden üzerinde ki yazılardan içilebilecek bişey olduğu anlamını çıkararak tanışmıştım. Ayran ve yoğurt ile aram çok iyi olduğu için kefirin tadına bayıldım devamlı almaya başladım internet üzerinden üretimini evimde yapabileceğimi öğrenince çok sevindim... Yarın ilk işim marketten sade kefir alıp süt ile mayalamayı deniyeceğim sonuçları size yazarım... Sonucun olumlu olacağı düşüncesindeyim sonuçta marketten aldığım yoğurt ile sütüğ mayalayınca yoğurt oluyor ilk mayada biraz salyalı ikincisinde normale dönüyor. Kefirde böyle olur inşllh.

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2008, 10:10   #166
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Benim kefirim iki gündür çok güzel oluyor, bu arada çevremden yeni bilgilerde topluyorum.

Galiba ilkbaştaki kokusunun sebebi, aldığımda mayası keskin kokulu bir sıvının içindeydi onun etkisiyle diye düşünüyorum, ****** onları içememiştim hep döktüm.

Çevremden, yoğurt gibi süt ılıkken sıcak tutarak mayalanıcağını söylediler özellikle bu şekilde yapınca daha güzel oldu.

Bildiğimiz kadarıyla bize bir zararı yok ama küçük bir parçasını yanlışlıkla yutsak bize bir zararı olurmumidemizdede çoğalırmış.

Arkadaşım bu yüzden içmekten vazgeçmiş, halbuki mide ortamıyla süt aynı değildir herhalde.

Bir bilene sormakta fayda var.

Eski 01-11-2008, 10:12   #167
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cheops Mesajı Göster
Merhaba...

Bende ilk defa kefiri markette görüp ne olduğunu bilmeden üzerinde ki yazılardan içilebilecek bişey olduğu anlamını çıkararak tanışmıştım. Ayran ve yoğurt ile aram çok iyi olduğu için kefirin tadına bayıldım devamlı almaya başladım internet üzerinden üretimini evimde yapabileceğimi öğrenince çok sevindim... Yarın ilk işim marketten sade kefir alıp süt ile mayalamayı deniyeceğim sonuçları size yazarım... Sonucun olumlu olacağı düşüncesindeyim sonuçta marketten aldığım yoğurt ile sütüğ mayalayınca yoğurt oluyor ilk mayada biraz salyalı ikincisinde normale dönüyor. Kefirde böyle olur inşllh.
Marketlerde satılan kefir, gerçek kefir değildir. Sanırım bunu daha önce de yazmıştım. Ticari gıda üretimini düzenleyen kurallar, içinde ne olduğu tanımlanamayan gıdaların ticari olarak satışına izin vermiyor. Bu yüzden de ticari olarak satılan kefir, gerçek kefirin içinde bulunan belirli tür mayalar ile mayalanmış sütlerden oluşuyor. Oysa gerçek kefir, bugün hala tam olarak içinde bulunan mikroorganizmaların tamamı tanımlanamamış karmaşık bir matriks yapı oluşturuyor. Bu yüzden gerçek kefir yapabilmek için gerçek kefir mayasını, bu maya ile kefir yapıp çoğaltmış birinden almanız gerekiyor.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2008, 21:04   #168
/

Giriş Tarihi: 17-05-2007
elinde kefir mayası olan ödemeli kargo ile bana yollayabilirmi acaba ???? çok rica atsem

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 13:23   #169
Ağaç Dostu

Sayın Nevsune'nin gönderdiği kefiri temiz suyla yıkayıp hemen mayaladım. 24 saat gibi ılık sütte tuttum. Ayran değil de yoğurt elde ettim.

Sayın Cheops size daha yakın bir kaynaktan kolayca ulaşma imkanı bulamazsanız aldığım mayayı çoğaltıp size göndermeye çalışırım...

Eski 10-11-2008, 15:11   #170
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Arkadaşlar, iyi günler
ben kefiri yıllarca kullandım. çok faydasını gördüm.
Eğer sistemini bilirde yaparsanız aynı pınar ayran gibi tat vermektedir, yoksa paslı demir tadı vermektedir.
Hazır kefirleri kesinlikle ve kesinlikle kullanma,kullandırma taraftarı değilim.
Bende MAYASI vardı ama rahatsızlığımı takip esnasında yenilemediğim için öldüler.
Inşallah, temin edebilirsem çoğaltıp isteyene gönderirim.

çok kıymetli bir içecek, kıymeti bilinmiyor.

Sevgi ve saygılar
şeref deniz

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 15:33   #171
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şeref Mesajı Göster
Hazır kefirleri kesinlikle ve kesinlikle kullanma,kullandırma taraftarı değilim.
Neden, hazır kefiri önermiyorsunuz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 15:34   #172
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Sayın Nevsune'nin gönderdiği kefiri temiz suyla yıkayıp hemen mayaladım. 24 saat gibi ılık sütte tuttum. Ayran değil de yoğurt elde ettim.

.
Kefir mayasıyla yoğurt olması mümkün değil, bir yanlışlık olmasın?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 15:46   #173
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Ben de buradan okuduğum gibi, hazır kefirle mayaladım, tam yoğurt kıvamı gibi katı oldu.
Metal değdirmemek gerektiğine göre, tahta kaşıkla yemek gerekiyor herhalde

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 16:04   #174
Ağaç Dostu

Denizakvaryumu ne bileyim havadan mı sudan mıdır ? Sütü bıraksam kendi haline yine yoğurt oluyor ... Bakın tamıtamına şöyle yaptım: Sütü kaynattım, ılımasını bekledim, güzelce pınar suyuyla yıkayıp kar gibi yaptığım kefiri metal değdirmeden süte bıraktım. Yoğurt mayalar gibi üzerini sıkıca örttüm. Yalnız mayalanma süresini bir tam gün tuttum. Bildiğiniz yoğurdu elde ettim...

Eski 10-11-2008, 16:12   #175
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Ben de günlük süt aldım, hafifçe ılıttım (buzdolabından çıkmıştı, oda sıcaklığına getirdim) . Hazır kefirle mayaladım, metal olmayan kapaklı bir kapta 24 saat beklettim, yoğurt gibi oldu.

Eski 10-11-2008, 16:15   #176
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Çok sıcak bir ortamda tuttuysanız belki ondan olmuştur ama ben de hiç yoğurt gibi olanını görmedim. Bazen benimki de sıcak ortamda koyu olabiliyor ama o kadar değil. Belki sütün ılık olması mayalanmayı çabuklaştırmıştır. Hele bir de örtüler altında. Ne yapsın garibim, kendini yoğurt sanmıştır.

Ben ayran kıvamı için genelde oda sıcaklığında 24 saat tutuyorum. Sütü de ılık değil soğuk mayalıyorum. Tadı, kıvamı tam istediğim gibi oluyor.

Eski 10-11-2008, 16:18   #177
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Oda sıcaklığı 21,5- 22 dereceydi. Bir litre süte, 2 yemek kaşığı kadar hazır kefir koymuştum.

Sanırım sütün ısısı biraz daha düşük olmalıydı.

Eski 10-11-2008, 16:19   #178
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Kefire ihtiyacı olan arkadaşların bir süre beklemeleri gerekecek. Şu anda benim elimde sadece küçük bir parça maya kaldı. Biraz geliştiğinde yine buradan haber veririm.

Eski 10-11-2008, 16:39   #179
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar Mesajı Göster
Bir litre süte, 2 yemek kaşığı kadar hazır kefir koymuştum.
.
Hazır kefir mayalama yöntemiyle kefir elde edilip edilemeyeceğini bilmiyorum. Şimdiye dek hep, kefirin böyle olamayacağını okudum. Onun yoğurt türü bir besin olma olasılığı daha fazla.

Biraz beklerseniz, size de gerçek maya gönderirim.

09beydereli beğendi.
Eski 10-11-2008, 16:48   #180
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Teşekkürler Nevsune, aktarlarda satıldığını okudum, buradan bakabilirim, bulamazsam haber veririm.

Aslında sormak istediğim bir şey var. Bana iki sene önce kefir verilmişti, çok düzenli mayalamadığım için iki senedir buzdolabında sütün içinde bekliyor, arada iyice yıkayıp sütünü değiştiriyorum. Kötü kokusu yok, boyutunda da büyüme yok ama ne kullanmaya cesaret edebiliyorum ne de atmaya kıyabiliyorum. Kısacası atayım mı?

Düzenleyen Kiraz : 11-11-2008 saat 13:54

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025