![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Kefiri ailece severek içiyoruz.2 sene evvel eşimin arkadaşı mayayı vermişti,o gün bu gündür mayalıyoruz.Bazen ben unutuyorum eşim ilgileniyor.Çocuklarımın soğuk algınlığına karşı direnci artı,kolay kolay hasta olmuyorlar artık. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2007
|
Kefirden Boza
Merhaba, Bu başlığı geç farkettim. Ben kefir tanelerini boza yapımında kullanıyorum. İkram ettiğim arkadaşlar çok beğeniyor. Öğünmek gibi olmasın Vefa bozasından bile güzel oluyor bence p En güzeli durdukça daha güzelleşiyor normal bozadaki gibi maya kokusu alınmıyor. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2013
|
Alıntı:
Benim gibi daha önce ne boza ne de kefir yapmayanlar için şimdiden çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2008
|
Kefirle uzun yolculuk
Merhaba, Haziran ayinda Misir Carsisindan kefir aldim. Yaklasik 1 aydir mayalayip ailemle birlikte iciyoruz. 12 yasindaki oglum kefiri cok sevdi ve ergenlik sivilcelerine iyi geldigini iddia ediyor. Agustos ayi basinda 36 saatlik bir yolculuga cikiyoruz (Hava yollari ile) ve kefir tanelerim de bizimle gelecekler. Onlari nasil goturmeliyim? Sut icinde mi yoksa su icinde mi? Onlari bir kavanoz icersinde bavulla kargoya vermeyi planliyorum. Acaba bir zarar gorurler mi? Sorumu yanitlayan olursa cok sevinirim. Herkese huzurlu bir yaz dilerim. Selamlar |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Alıntı:
Bende de kefir daneleri var ve sürekli mayalıyorum. Günlük sütle mayalayınca süper oluyor. Ama benimki ayran gibi değil yoğurt gibi oluyor. Ben de yoğurt yerine kullanıyorum. 5 yaşındaki kızım peynir ve yoğurt yemiyor ama yayla çorbasını sevdiği için çorbaya yoğurt yerine kefir koyarak ona da yedirmiş oluyorum. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Reflü başlangıcı vardı kalmadı Reflüsü olan baskasına verdim rahatladı. daha birçok rahatsızlıga iyi geldiğine cevremdem şahitim. Çok kişiye dağıttım en güzel yanı da bu paylaştıkça çoğalıyor.Ama en sonunda kendim öldürdüm ihmalden dolayı. Hem İçin Hem yüzünüze sürün. Faydasını göreceksiniz. Yahoo groups da kefir gurubu var. tavsiye ederim bakın. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben Kafkazlarda doğdum büyüdüm. Çocukluğumdan beri kullanıyodum . Çok lezzetlidir. Yoğurt gibi birkaç gün bekletemiyorduk. Çok çabucak ekşiyordu. Ama, inek sütünden yapılıyordu. Şimdi Kafkaslarda da kefir modası geçmiş. Yoğurt modası başlamış. Ama, yoğurtun kefir kadar lezzetli ve sağlıklı olduğuna inanmıyorum. En azından markette satılanlar. Ve kefir asla plastik kablarda satılmazdı. Türkiyede olan süt şişeleri varya, ona benzer şişelerde satılırdı. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir yıl arayla yaptırdığım iki kemik taramasında; kalsiyum ilaçlarımı ihmalcilik yüzünden kullanmadığım, yürüyüşleri de bıraktığım halde kemik erimemin gerilediği ortaya çıktı. Bunun biraz da kefir kullanmamla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Bir süredir kefiri düzenli kullanmaya başlamıştım. Ayran, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerini çok da sevmiyorum. Bu yüzden kefiri öyle ayran gibi içmek yerine haftada 2-3 gün müsli veya yulaf ezmesi ve meyvelerle karıştırıp kahvaltıda tüketiyorum. Tadı içindeki malzemelerle karışınca hoşuma bile gitmeye başladı. Bu arada, iki kişiye kefir mayası gönderebilirim. Yalnız lütfen meraktan değil de gerçekten kullanacakların istemesini rica ediyorum. Çünkü onlar canlı organizmalar ve kullanılmadıkları zaman ölüyorlar. Bir yanlış anlamayı önlemek adına: Kefiri mucize bir ilaç olarak görmüyorum. Yalnızca sağlıklı yaşam içerisinde bir yeri olduğunu düşünüyorum,o kadar. Kemik erimesi olanlar yine ilaçlarını alsınlar, -benim gibi-tembellik yapmayıp yürüsünler. Yanısıra da kefiri tüketsinler ![]() Düzenleyen nevsune : 08-10-2008 saat 10:49 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Efendim, çok teşekkür ederim. Buldum. Biliyorsunuz, süekli mayalayınca çoğalıyor. Ben de dağıtıyorum. Yakın çevremde pek çok kişiye vermişim. Böylece ihtiyaç oluca bulmak da kolay oldu. Ablamdan aldım. Tekrar teşekkürler. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
neseakova, Filiz; bugün aps ile yolladım kefirlerinizi. Yarın elinize geçebilir. Şimdilik o elinize geçen mayayı hemen 1/2 lt. süte ilave edip kefir yapmaya başlayabilirsiniz. Onlar son derece sağlıklı ve güçlü mayalardır. Geliştikçe siz de dağıtırsınız. Bir kaç gündür mayayı saklamak için uygulanan bir yöntemi deniyorum. Eğer başarılı olursam sizlere de anlatacağım. Filiz'ciğim, seni bulmaları için okulun kapısına tembih edersen iyi olur. Bu postacıların ne yapacakları belli olmuyor. Senin paketin su sızdırıyordu. Postanede yapacak bir şey bulamadım, bir ıslak mendil poşetine sarmaya çalıştım ama sana ulaşana kadar ne olacak bilemiyorum. Eline geçer geçmez, mayaları (onlardan ortancasını geliştirip annene gönderirsin) iyi su ile yıkayıp hemen süte koymanda yarar var. Sonucu bana bildirirsen sevinirim. Umarım yararlarını görürsünüz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Filiz, sevgili neseakova kefir mayalarınızın ptt'ye rağmen size sağlıklı ulaşmasına sevindim. Hele Ankara'dan, İstanbul'a 3 günde aps gönderme başarısından dolayı ptt'yi ayrıca kutluyorum! Umarım işinize yararlar. Bu arada kefir mayalarını saklama ve gönderme konusunda aşağıda yazdıklarım işimize yarayacaktır diye düşünüyorum. 111 no'lu mesajımda yazdığım gibi, kefir mayalarının saklanması ile ilgili olarak kurutma işlemini yapmıştım. 1 yıldan fazla oldu sanırım süt tozu ile kurutmuş olduğum bir mayadan biraz kopartıp bu hafta uyandırmayı denedim. Dört gün süreyle, her gün biraz süt içerisinde bıraktım ama bu sütleri kullanmadan döktüm ve mayaları temiz su ile çalkalayıp yeniden sütün içine koydum. 4. gün normal mayalanmaya bıraktım. Mayalar çok başarılı bir şekilde mayalanma işlemini gerçekleştirdiler. İçtiğim kefirin lezzeti, diğerlerinden farklı değildi. Bundan böyle, çoğalan mayaları kurutup öyle göndereceğim. Akma, sızma, ptt ne yaptı derdimiz olmaz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben de bir süredir yoğurdumu evde kendim mayalayarak hazırlıyorum. İlkinde pastörize market yoğurdu ve kaynattığım taze inek sütüyle denedim tuttu ama güzel olmayacağını söylediler fena sayılmazdı yine de. Daha sonra ev mayasıyla denedim başarılı oldum. Yoğurt yapımı çok basit olmasına rağmen belki özendirici de olur diye ileride fotoğraflarıyla buraya aktarmayı düşünüyorum. Madem ki bu kefir Kafkaslardan dünyaya yayılmış kolay bulabilmem gerekir ) Mayaya nasıl ulaşabilirim bir fikri olan var mı? Mesela buradaki Ziraat Fakültelerinden ya da aktarlardan bulabilir miyim ? Elinde olan ve benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim ve onun da resimlerini buradan herkesle paylaşırım... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Sayın Nevsune Hanım, Dün kefir mayam elime geçti.Ben de Arzu hanım gibi hemen kaynak suyuyla yıkayıp süte koydum.Posta ücretini karşılamanız çok büyük incelik. Size çok teşekkür ederim.Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Arzu Kasapoğlu, hatipali74 yanıtta biraz geç kaldım, kusura bakmayın. Rica ederim, işinize yaramasını umarım Sevgili Baldaş, sizin kefirinizin gelmesi bir iki hafta alabilir(beklediğinizi biliyorum ) .Kendiminkini ayırıp göndereceğim için mayanın biraz daha büyümesini bekliyorum ki ikimizin de işine yarasın.Sırf bu yüzden ben de daha sık yapmaya başladım, biran önce gönderebilmek için . Çünkü ne kadar sık yapılırsa, mayalar sütten o kadar fazla beslenip gelişiyorlar.Kefiri mayalamakla ilgili bu başlıkta işinize yarayacak her türlü bilgi var. Çok kolay merak etmeyin, hatta yoğurt yapmaktan bile kolay. Yeter ki onun istemediği bir iki şeye dikkat edin. Kızımıza en yakın zamanda içireceğiz kefiri, azıcık sabır ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bu haftasonu doktor kontrolü için izmire gittiğimizde hazır gitmişken kefir mayası alayım dedim aktarlardan, eve geldikten sonra sütün içine koydum içindeki tarife göre, ama biraz önce kokladığımda sanki ekşimiş süt gibi bir kokusu vardı ![]() Nerde yanlış yaptım acaba...Yoksa bunu söylemek için erkenmi... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Nevsune Vallahi bildiniz gerçekten bekliyorum ama bana adresinizi vermediniz. Aynı şeyi Sayın Balıkçı da yapmıştı. Bana Tekirdağ yerine İstanbul adresini verdi ama kendisi Tekirdağ'da. Ya sizlere biraz daha ısrar etmem gerekecek ya da dedektiflik yapmam ![]() Günsu inan bilsem sana yardım ederdim ama acemiyim.Konu başlığı altında gerçekten yeterli bilgi var tek tek okuyabilirsin. İnternette arama yapınca çok bilgi var gibi görünüyor ama herkes birbirinden kopyalayıp yapıştırmış ... Yine de bu siteden şaşma derim. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün plastik süzgeçle süzdüm, resmen böyle kesilmiş süt gibiydi, içinden kefir tanelerini seçtim jel kıvamındaki taneciklerin biraz üremiş gibi olması sevindiriciydi. Süzdükten sonra nasılolsa bu dedim kesilmiş bari cezvede kaynatayımda loru ortaya çıksın. Bu seferde loru süzgecin içinde toplanmadı. Neyse bugün tekrar deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kötü bir koku yoksa, mayalar sararmamışlarsa sorun yok demektir. Merak etmeyin yakında onlara alışırsınız Ekşi koku fazla süreli mayalanma halinde oluyor. Genelde normal oda sıcaklığında 24 saat iyi bir kıvam ve lezzet için yeterli. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
Merhaba... Bende ilk defa kefiri markette görüp ne olduğunu bilmeden üzerinde ki yazılardan içilebilecek bişey olduğu anlamını çıkararak tanışmıştım. Ayran ve yoğurt ile aram çok iyi olduğu için kefirin tadına bayıldım devamlı almaya başladım internet üzerinden üretimini evimde yapabileceğimi öğrenince çok sevindim... Yarın ilk işim marketten sade kefir alıp süt ile mayalamayı deniyeceğim sonuçları size yazarım... Sonucun olumlu olacağı düşüncesindeyim sonuçta marketten aldığım yoğurt ile sütüğ mayalayınca yoğurt oluyor ilk mayada biraz salyalı ikincisinde normale dönüyor. Kefirde böyle olur inşllh. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kefirim iki gündür çok güzel oluyor, bu arada çevremden yeni bilgilerde topluyorum. Galiba ilkbaştaki kokusunun sebebi, aldığımda mayası keskin kokulu bir sıvının içindeydi onun etkisiyle diye düşünüyorum, ****** onları içememiştim hep döktüm. Çevremden, yoğurt gibi süt ılıkken sıcak tutarak mayalanıcağını söylediler özellikle bu şekilde yapınca daha güzel oldu. Bildiğimiz kadarıyla bize bir zararı yok ama küçük bir parçasını yanlışlıkla yutsak bize bir zararı olurmu midemizdede çoğalırmış.Arkadaşım bu yüzden içmekten vazgeçmiş, halbuki mide ortamıyla süt aynı değildir herhalde. Bir bilene sormakta fayda var. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
elinde kefir mayası olan ödemeli kargo ile bana yollayabilirmi acaba ???? çok rica atsem |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|