Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cheops
Merhaba...
Bende ilk defa kefiri markette görüp ne olduğunu bilmeden üzerinde ki yazılardan içilebilecek bişey olduğu anlamını çıkararak tanışmıştım. Ayran ve yoğurt ile aram çok iyi olduğu için kefirin tadına bayıldım devamlı almaya başladım internet üzerinden üretimini evimde yapabileceğimi öğrenince çok sevindim... Yarın ilk işim marketten sade kefir alıp süt ile mayalamayı deniyeceğim sonuçları size yazarım... Sonucun olumlu olacağı düşüncesindeyim sonuçta marketten aldığım yoğurt ile sütüğ mayalayınca yoğurt oluyor ilk mayada biraz salyalı ikincisinde normale dönüyor. Kefirde böyle olur inşllh.
|
Marketlerde satılan kefir, gerçek kefir değildir. Sanırım bunu daha önce de yazmıştım. Ticari gıda üretimini düzenleyen kurallar, içinde ne olduğu tanımlanamayan gıdaların ticari olarak satışına izin vermiyor. Bu yüzden de ticari olarak satılan kefir, gerçek kefirin içinde bulunan belirli tür mayalar ile mayalanmış sütlerden oluşuyor. Oysa gerçek kefir, bugün hala tam olarak içinde bulunan mikroorganizmaların tamamı tanımlanamamış karmaşık bir matriks yapı oluşturuyor. Bu yüzden gerçek kefir yapabilmek için gerçek kefir mayasını, bu maya ile kefir yapıp çoğaltmış birinden almanız gerekiyor.