![]() |
|
|
![]() |
#1 |
/
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
|
Merhaba... Bende ilk defa kefiri markette görüp ne olduğunu bilmeden üzerinde ki yazılardan içilebilecek bişey olduğu anlamını çıkararak tanışmıştım. Ayran ve yoğurt ile aram çok iyi olduğu için kefirin tadına bayıldım devamlı almaya başladım internet üzerinden üretimini evimde yapabileceğimi öğrenince çok sevindim... Yarın ilk işim marketten sade kefir alıp süt ile mayalamayı deniyeceğim sonuçları size yazarım... Sonucun olumlu olacağı düşüncesindeyim sonuçta marketten aldığım yoğurt ile sütüğ mayalayınca yoğurt oluyor ilk mayada biraz salyalı ikincisinde normale dönüyor. Kefirde böyle olur inşllh. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
|
Benim kefirim iki gündür çok güzel oluyor, bu arada çevremden yeni bilgilerde topluyorum. Galiba ilkbaştaki kokusunun sebebi, aldığımda mayası keskin kokulu bir sıvının içindeydi onun etkisiyle diye düşünüyorum, ****** onları içememiştim hep döktüm. Çevremden, yoğurt gibi süt ılıkken sıcak tutarak mayalanıcağını söylediler özellikle bu şekilde yapınca daha güzel oldu. Bildiğimiz kadarıyla bize bir zararı yok ama küçük bir parçasını yanlışlıkla yutsak bize bir zararı olurmu ![]() Arkadaşım bu yüzden içmekten vazgeçmiş, halbuki mide ortamıyla süt aynı değildir herhalde. Bir bilene sormakta fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|