Konu: Kefir
View Single Post
Eski 10-11-2008, 16:15   #176
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Çok sıcak bir ortamda tuttuysanız belki ondan olmuştur ama ben de hiç yoğurt gibi olanını görmedim. Bazen benimki de sıcak ortamda koyu olabiliyor ama o kadar değil. Belki sütün ılık olması mayalanmayı çabuklaştırmıştır. Hele bir de örtüler altında. Ne yapsın garibim, kendini yoğurt sanmıştır.

Ben ayran kıvamı için genelde oda sıcaklığında 24 saat tutuyorum. Sütü de ılık değil soğuk mayalıyorum. Tadı, kıvamı tam istediğim gibi oluyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön