agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-05-2016, 09:00   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kefir süzüntüsünden kefir elde edebilmek için süzülen kefir içerisinde ufakta olsa kefir tanelerinin kaçmış olması gerekmektedir.Defalarca mayalama sonucunda belki o taneler büyüyerek kefir mayasını elde edebilirsiniz.Fakat kefir mayası olmadan mevcut kefiri süte aşılayarak (Karıştırarak) elde edilen kefir bir kaç mayalamadan sonra işlevini yitirecek ve istenilen sonucu vermeyecektir. Bir zamanlar bim marketlerde 1 gramlık kurutulmuş toz kefir mayası satıldı ve bununla mayalayan arkadaşlar dediğiniz gibi mevcut oluşan kefiri sütle karıştırıp maya elde etmeye çalıştılar fakat başarılı olamadılar ve birkaç karışımdan sonra kefirin istenilen şekilde olmadığını gördüler.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025