Konu: Kefir
View Single Post
Eski 21-03-2016, 20:13   #732
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sayın Hamdullah, çiğ sütte salmonella gibi ölümcül ve son derece zararlı bakterilerin üremesi mümkün. Dondursanız bile değişmez, saklarken ya da çözdürmeniz sırasında ortamdan gelebilecek bakteriler aynı tehlikeyi yaratır.

Kefiri mayalarken oda sıcaklığında bir gün kadar bırakıyoruz, zararlı bakteriler için de üreme imkanı bulunan bir ortam. Özellikle yurtdışında peynirler pastörize edilmemiş sütten imal edilebiliyor ancak, çocuk ve hamilelerin kullanmaması da tavsiye ediliyor. Kaldı ki, bu gibi imalathanelerde ortamın bakterilerden arındırılması ve bulaşmayı engelleyici önlemler alınması sözkonusu.

Çiğ süt ısıtıldığında bazı ögelerini yitiriyor olabilir ama bu kadar risk varken kullanmanızı tavsiye eden biri çıkar mı bilemem.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön