![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Köye gitmeden önce A-1001'den aldığım kefir matasını dün mayalamak nasip oldu.. Sütaş'ın 1 litrelik günlük pastörize sütünü kullandım.. Sütü 25-30 derece civarında ısıttım.. Cam kavanoza döktüm ve 1 gramlık Yayla kefir toz mayayı tahta kaşıkla iyice karıştırıp, kapağını kapattıktan sonra örtüye sarıp, buzdolabımızın arka-yan tarafında bulunan sıcak bölgeye dayadım.. 26 saat bekledi.. Azz önce açtım..İçi yeni tutmağa başlamış yoğurt, pelte gibiydi..Tanecik falan yoktu.. Tekrar tahta kaşıkla karıştırıp bir bardak içtim.. Çok hafif ekşimsi, koyu ayran kıvamındaydı..Tadı çok çok hoşuma gitti..Diğer o fabrikasyon kefir tadlarından çok farklı, ayranımsı bir tadı vardı.. Fakat bunca koyu olacağını bilseydim, 2 kilo süt mayalardım bu mayayla..Denemek lazım, belki 3 kilo sütü bile mayalayabilir daha uzunca bekletilirse.. Çok harika.. Çok sevdim.Mutlaka deneyin derim.. Diğer mayalar gibi, sürekli mayayı muhafaza etme, hijyen sağlama derdi yok.. Koyun buzdolabınızın gözüne maya stoğunuzu..açın, bir kerelik kullanın her paketi.. Kefir kavanozunu yine aynı yere koydum, yarın inşallah tadı daha da ekşir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu.
|
Dün yaptığım kefirin dibi göründü..Çünkü lezzeti eşimin de hoşuna gitti..Oysa marka kefirleri nedense pek sevmezdi.. Bu yüzen bugün yine A-101'in yolunu tuttum..Bana yakın şubede kefir mayası bitmiş, artık gelmeyecek, dediler.. Dönüşte ücra bir yerdeki mağazaya gidip 15 paket bulup aldım.. Bu akşam eve gelince bu kez TORKU'nun günlük sütüyle mayaladık kefiri..Ama bu kez 2 litre süt kullandık.. Düzenleyen pria : 24-01-2015 saat 09:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Güzel bir çalışma olmuş afiyet ile tüketiniz,bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Siz de insanların sağlıklı yaşaması için kullanıcı adınızdaki gibi ''dostça'' kefiri sevdirmeğe, yaygınlaştırmağa çalışıyorsunuz.. Kolay gelsin..selamlar.. Biz bugün ayrıca 2 litre Torku günlük sütünü Yayla Probiyotik yoğurt mayası ile mayaladık.. Bakalım, market yoğurtlarından farkı ve lezzeti nasıl olacak ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu.
|
Az önce hem 2 litrelik kefiri hem de 2 litre sütle yaptığımız probiyotik yoğurdu açtık.. 1 gramlık kefir mayası aynen daha önce yaptığım kefir kıvamındaydı..Koyu yani..Sulandırarak içiyoruz.. Probiyotik yoğurdu ilk defa yaptık hayatımızda..Market yoğurtları gibi katı olmuyor..Kaşıkla dökerken iplik gibi uzuyor.. Her ikisini de buzdolabına koyduk.. Bir de bir ara, 1 litre günlük süte 1 çay bardağı kefir koyarak mayalandırmayı düşünüyorum..Eğer mayalanma yine aynı olursa kuru kefir mayası satın almaya gerek kalmaz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Gecen gün A101 den içi sırsız toprak guveç aldım, mahalle sütçüsünden aldığımiz sut ile içine yoğurt mayaladık pişmiş kilden yapıldığı için ve içinde sır olmadığı için yoğurdun fazla suyunu da emiyor.Tavsiye ederim. Düzenleyen dostca : 27-01-2015 saat 07:44 Neden: harflerin düzeltimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
A 101 den aldığım kefiri birkaç kez mayaladım.Yoğurt gibi koyu kıvamlı oldu.Son mayaladığımda ise katılaşmadı, süt gibi kaldı. Ben de süzdüm.Süzgeçte resimdeki parçalar kaldı.Kefir tanesi acaba bunlar mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba kaknus, Bu şekilde yeni ılık süte mayalayınız zaman içerisinde içindeki mayalar irileşip maya elde etme imkanınız olacağına inanıyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Aradan 10 saat geçti..az önce baktım, çok güzel mayalanmış.. Bu deneylere devam edeceğim..Bakalım bir paket mayadan ürettiğim kefirle kaç kere mayalama yapacağım merak ediyorum.. Sizin gibi 3 kere mayalama yapsam bile bu da iyi bir sonuç olur.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu.
|
Aradan 30 saat geçti..İçtim biraz..Biraz daha ekşi oldu ama market kefirlerinden çok daha koyu ve lezzetli.. Ayran gibi severek içilebilir.. Bakalım, bu kefiri üstüste maya olarak kullanacağım.. İnşallah sürekli mayalama gücünü korur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu.
|
Bugün 2 kez kafirle mayaladığım sütü açtım..Biraz suluydu.. Sanırım 3. kez mayalama yaparsam biraz daha zor yapacak mayalamayı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, kefir ve kombu çayı yapıp kullanıyorum fazlalaşan mayayı da uygun fiyatlı olarak başkaları da faydalansın diye satmaktayım. Bu sitede verdiğim ilanımı kaldırmışlar ihtiyacı olan arkadaşlar aşağıdaki adresten temin edebilirler.. KEFİR İÇ ZİNDE KAL--DİKKAT-KARGO DAHİL - Şarküteri Çeşitleri, Yiyecek ve İçecekler sahibinden.com'da - 122711104 http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...98216074/detay Düzenleyen dostca : 06-02-2015 saat 09:50 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu.
|
YAYLA toz kefir mayaladığım kefiri bugün üçüncü kez maya olarak kullandım..İlk mayaladığım kefirden çok daha güzel oldu sanki..Bu kez kefirin içinde oluşan minik parçacıkları süzdüm..Bir çay bardağı kadar çıktı..Onunla mayaladım.. 30 saat bekletiyorum buzdolabının arkasındaki sıcak bölgede dayalı olarak.. Ekşimsi olunca daha güzel oluyor.. Kısacası, her seferinde toz maya kullanmak yerine sütü kefirle mayalamak hem ekonomik hem iyi sonuç veriyor.. Devam edeceğim buna.. Düzenleyen pria : 08-02-2015 saat 23:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
toz kefiri ben de beğendim. hızlı mayalanıyor ve lezzetli, elimdeki tanecikler 24 saatte tam katılaşmamış oluyor bazen, oysa toz kefir 12 saatte koyulaşmaya başlıyor... ben de toz kefirin içine bir kaç tanecik ekledim bu şekilde arttırmaya başladım elimdeki kefirin kalitesini ve hızlı mayalanması da hoş oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
|
sayın Pria.Paylaşımlarınız için teşekkürler.Beş yıl önce mayamı öldürdüm ve tekrar bulamamıştım. sizin bilgilendirmenizle A-101 yolları banada göründü. inşallah bulur ve başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
Esegül hanım kefir mayasından bende istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
|
Son gidişimde a101 de kefir mayası bulamadım, umarım satışı devam eder... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yayla kefir mayalarının bir kereliğine geldiğini söylediler..Tanıtım amaçlı..Diğer semtlerdeki mağazaları dolaşın derim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
|
Bence hiç aramak için uğraşıp zamanınızı ve çabanızı harcamayın aşağıdaki adreste çok uygun fiyata kargo ile evinize kadar kefir mayası ve kombu çayı mayasını gönderebilirim. Mayalar kısa sürede çoğalmakta olup sizde çevrenize artan kısmını ücretli veya ücretsiz dağıtarak başkalarının da bu imkandan faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Gönderilecek miktar dolu dolu bir tatlı kaşığı miktarında olup 1 litre süte yeterli miktardadır. Başka yerlerdeki gönderimleri dikkatli okuyunuz veya sorunuz, ya gönderilen miktar nohut kadar miktar, ya da kargo dahil olmayıp sadece kargo ücreti 12-15 TL arasında tutmaktadır. KEFİR İÇ ZİNDE KAL--DİKKAT-KARGO DAHİL - Şarküteri Çeşitleri, Yiyecek ve İçecekler sahibinden.com'da - 122711104 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
bağcılarda a101 de kefir mayasından bol bol vardı, ben de ileride lazım olabilir diye birden fazla aldım.. lezzetini de beğendim doğrusu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2014
|
Merhabalar, kefiri mayaladiktan sonra 3 gun boyunca mayaladigimi unuttum ve baktigimda uzerinde kuflenen kefirler vardi. Küflenenleri çöpe attim ancak küflenmeyenlerde uçuk pembe rengine dönmüşler. Bi kac kez mayalasam eski haline döner mi ? Cok uzuldum yillardir kullandığım kefirdi. Ne onerirsiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2014
|
Tesekkur ederim cevabiniz icin oncelikle. Denemek amacli ne olacak acaba diye pembelesen kefiri tekrar mayaladim. Goruntu ve koku itibariyle herhangi bir problem yoktu fakat ucuk pembe maya beni tedirgin ettigi icin cope doktum tekrardan mayaladigim kefiri.. Sağlık olsun artik yenisini edineyim en iyisi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Ben kefirimi kefir mayasıyla yapıyorum. Mayalanan kefiri önce süzgeçten geçiriyorum ki mayalar süzgeçte kalsın. Sonra o mayayla yeniden sütle mayalıyorum. Hazır sütlerle de mayaladığım olmuştur ama köy sütüyle daha da güzel oluyor. Maya minik minik parçalar halinde, biraz büyüyen mayalar dağılmış karnıbahar görüntüsünde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Gunaydin Posetlerde toz olarak satilan kefir mayalarindan kefir mayasi elde etmek cok zor hatta imkansiz. Eger kefir mayasi elde etme ve cogaltmak istiyorsaniz bir yerden gercek maya elde etmeniz gerek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2012
|
selam
benim kefirde buzdolabında sanırım 15 günden fazla kaldı sararmış yeni sütle aktif hale getirmek için süt ekledim ikinci günde ekledim 24 saattir bekletiyorum bozulmuş olabilirmi eski aktif haline gelirmi bu mayayı atmalımıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Sayın ergunnugre her gün çok az sütle mayalanan yoğurdu kullanmadan dökeceksiniz. Süzdüğünüz kefir mayalarını bu şekilde 4-5 gün devamlı mayalayacaksınız 6. ya da 7 günden sonra maya kendini toparlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2015
|
2 aydır kefir yapıyoruz. Kefir mayasının çok hassas olduğunu öğrendikten sonra (sonucta bu bir bakteri ve temiz ortamlarda kullanilmadiginda baska bakterilerinde içinde üreyebildiğini okudum) mayayı Ankara üniversitesi ziraat fakültesinden almaya karar verdik çünkü hazır satılan kefirlerin içindeki yararlı bakterilerin azaltıldığını öğrendik, (hazır satılan kefirlerden maya elde edilmemesi bu yüzden olabilir. Toz maya peşinden koşmak da işime gelmedi sağlıklı olduğunu da pek düşünmüyorum. 25 tl verip mayayi minicik bir kavanozda çok az miktarda aldık (standardı bu sonuçta ürüyor hayvancıklar) 1 lt mandıra sütünü oda sıcaklığına getirip kapağıda plastik olan bir kaba koyduk o azıcık mayayıda attık içine 24 saat bekleyince tatlı 48 saat bekleyince ekşi olacağını bildiğimizden 24 saat sonra açtık plastik bir süzgeçle süzdük mayayı tekrar aynı kaba koyup üstüne aynı miktar süt koyduk sardık sarmaladık 24 saat sonra görüşmek üzere kaldırdık ılık hali güzel değil soğuduktan sonra uff derim şimdiye kadar içmedşiime pişmanım. Şimdi 1) kefir mayası ürer ihtiyacınızın fazlasını dostlarınıza verirsiniz 2) yok vermeyeceksiniz fazlasını kaynamış soğutulmuş suya koyup ağzını kapatın dolabın alt tarafına koyun 15 gün dayanır 3) o da yetmedi fazlasını daha fazla saklayacaksanız plasik bir kaba koyun üstünü kapatacak şekilde süt koyun buzluğa atın 1 sene bekler açtığınızda 2 veya 3 yapmada kendine gelir. 4) süt oda sıcaklığında olacak 5) kullanılacak malzemeler plastik olacak aleminyum bakır değmeyecek 6) kuru maya ve hazır kefir orjinali varken mantıklı mı? 7)temiz ortamlarda yapılacak başka bakterilerin bulaşması önlenecek. 8) soğuk için! çok lezzetli ve ferahlatıcı 9) yaptığınız kefir 15 gün buzdolabında içilmeyi bekleyebilir 10) maya büyüyüp koyduğunuz süt aynı miktarda kalırsa 24 saatte de ekşi bir kefir oluyor tatlısını isterseniz mayayı ayırın 11) mayayı ilk aldımızda büyümeyi 3 yapmadan sonra gözlemledik sonra bizi çok sevdiler galiba garipler ha bire ürüyorlar 12) mayayı aldığınızda ufak bir bilgilendirme broşürüde veriyorlar (ankara üniversitesi ziraat fakültesinde) 13) mandıra sütü ile pastölize süt arasında dağlar kadar fark var tavsiyem ksliteli mandıra sütü Birazcık yararlı olabildiysem ne mutlu bana Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2015
|
Kefir gonderecek var mi
Arkadaslar bende kefir yapmak istiyorum gondermek isteyen var mi. 05352137810 mustafa üzer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Süleyman Demirel Üniversitesinde üretilen hem mayası hem kendisi mevcut gibi. https://kefirnedir.gen.tr/kefir-mayasi/ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|