Konu: Kefir
View Single Post
Eski 22-01-2015, 19:45   #691
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Köye gitmeden önce A-1001'den aldığım kefir matasını dün mayalamak nasip oldu..
Sütaş'ın 1 litrelik günlük pastörize sütünü kullandım..
Sütü 25-30 derece civarında ısıttım..
Cam kavanoza döktüm ve 1 gramlık Yayla kefir toz mayayı tahta kaşıkla iyice karıştırıp, kapağını kapattıktan sonra örtüye sarıp, buzdolabımızın arka-yan tarafında bulunan sıcak bölgeye dayadım..
26 saat bekledi..
Azz önce açtım..İçi yeni tutmağa başlamış yoğurt, pelte gibiydi..Tanecik falan yoktu..
Tekrar tahta kaşıkla karıştırıp bir bardak içtim..
Çok hafif ekşimsi, koyu ayran kıvamındaydı..Tadı çok çok hoşuma gitti..Diğer o fabrikasyon kefir tadlarından çok farklı, ayranımsı bir tadı vardı..

Fakat bunca koyu olacağını bilseydim, 2 kilo süt mayalardım bu mayayla..Denemek lazım, belki 3 kilo sütü bile mayalayabilir daha uzunca bekletilirse..

Çok harika..
Çok sevdim.Mutlaka deneyin derim..
Diğer mayalar gibi, sürekli mayayı muhafaza etme, hijyen sağlama derdi yok..
Koyun buzdolabınızın gözüne maya stoğunuzu..açın, bir kerelik kullanın her paketi..

Kefir kavanozunu yine aynı yere koydum, yarın inşallah tadı daha da ekşir..

Eklenen Resimler
     
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön