![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2015
Şehir: manisa
Mesajlar: 5
|
Kefir gonderecek var mi
Arkadaslar bende kefir yapmak istiyorum gondermek isteyen var mi. 05352137810 mustafa üzer |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
|
Alıntı:
Süleyman Demirel Üniversitesinde üretilen hem mayası hem kendisi mevcut gibi. https://kefirnedir.gen.tr/kefir-mayasi/ |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Dün yaptığım kefirin dibi göründü..Çünkü lezzeti eşimin de hoşuna gitti..Oysa marka kefirleri nedense pek sevmezdi.. Bu yüzen bugün yine A-101'in yolunu tuttum..Bana yakın şubede kefir mayası bitmiş, artık gelmeyecek, dediler.. Dönüşte ücra bir yerdeki mağazaya gidip 15 paket bulup aldım.. Bu akşam eve gelince bu kez TORKU'nun günlük sütüyle mayaladık kefiri..Ama bu kez 2 litre süt kullandık.. Düzenleyen pria : 24-01-2015 saat 10:27 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Güzel bir çalışma olmuş afiyet ile tüketiniz,bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
Siz de insanların sağlıklı yaşaması için kullanıcı adınızdaki gibi ''dostça'' kefiri sevdirmeğe, yaygınlaştırmağa çalışıyorsunuz.. Kolay gelsin..selamlar.. Biz bugün ayrıca 2 litre Torku günlük sütünü Yayla Probiyotik yoğurt mayası ile mayaladık.. Bakalım, market yoğurtlarından farkı ve lezzeti nasıl olacak ? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Az önce hem 2 litrelik kefiri hem de 2 litre sütle yaptığımız probiyotik yoğurdu açtık.. 1 gramlık kefir mayası aynen daha önce yaptığım kefir kıvamındaydı..Koyu yani..Sulandırarak içiyoruz.. Probiyotik yoğurdu ilk defa yaptık hayatımızda..Market yoğurtları gibi katı olmuyor..Kaşıkla dökerken iplik gibi uzuyor.. Her ikisini de buzdolabına koyduk.. Bir de bir ara, 1 litre günlük süte 1 çay bardağı kefir koyarak mayalandırmayı düşünüyorum..Eğer mayalanma yine aynı olursa kuru kefir mayası satın almaya gerek kalmaz.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Gecen gün A101 den içi sırsız toprak guveç aldım, mahalle sütçüsünden aldığımiz sut ile içine yoğurt mayaladık pişmiş kilden yapıldığı için ve içinde sır olmadığı için yoğurdun fazla suyunu da emiyor.Tavsiye ederim. Düzenleyen dostca : 27-01-2015 saat 08:44 Neden: harflerin düzeltimi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Merhaba kaknus, Bu şekilde yeni ılık süte mayalayınız zaman içerisinde içindeki mayalar irileşip maya elde etme imkanınız olacağına inanıyorum.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Aradan 30 saat geçti..İçtim biraz..Biraz daha ekşi oldu ama market kefirlerinden çok daha koyu ve lezzetli.. Ayran gibi severek içilebilir.. Bakalım, bu kefiri üstüste maya olarak kullanacağım.. İnşallah sürekli mayalama gücünü korur.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Bugün 2 kez kafirle mayaladığım sütü açtım..Biraz suluydu.. Sanırım 3. kez mayalama yaparsam biraz daha zor yapacak mayalamayı.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Merhaba arkadaşlar, kefir ve kombu çayı yapıp kullanıyorum fazlalaşan mayayı da uygun fiyatlı olarak başkaları da faydalansın diye satmaktayım. Bu sitede verdiğim ilanımı kaldırmışlar ihtiyacı olan arkadaşlar aşağıdaki adresten temin edebilirler.. KEFİR İÇ ZİNDE KAL--DİKKAT-KARGO DAHİL - Şarküteri Çeşitleri, Yiyecek ve İçecekler sahibinden.com'da - 122711104 http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...98216074/detay Düzenleyen dostca : 06-02-2015 saat 10:50 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
YAYLA toz kefir mayaladığım kefiri bugün üçüncü kez maya olarak kullandım..İlk mayaladığım kefirden çok daha güzel oldu sanki..Bu kez kefirin içinde oluşan minik parçacıkları süzdüm..Bir çay bardağı kadar çıktı..Onunla mayaladım.. 30 saat bekletiyorum buzdolabının arkasındaki sıcak bölgede dayalı olarak.. Ekşimsi olunca daha güzel oluyor.. Kısacası, her seferinde toz maya kullanmak yerine sütü kefirle mayalamak hem ekonomik hem iyi sonuç veriyor.. Devam edeceğim buna.. Düzenleyen pria : 09-02-2015 saat 00:10 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: Çorum
Mesajlar: 76
|
sayın Pria.Paylaşımlarınız için teşekkürler.Beş yıl önce mayamı öldürdüm ve tekrar bulamamıştım. sizin bilgilendirmenizle A-101 yolları banada göründü. inşallah bulur ve başarırım. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
1 gramlık YAYLA kefir mayalarını ŞOK mağazalarında da gördüm.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,490
|
Sayin Pria bugun A101 de yayla marka dogal yogurt mayasi diye yesil ve kirmizi paketler vardi yesilin uzerinde dogal yogurt mayasi diyodu kirmiziya bakmadim Kefir icin olan hangi renkli paket acaba |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Mavi. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 155
|
toz kefiri ben de beğendim. hızlı mayalanıyor ve lezzetli, elimdeki tanecikler 24 saatte tam katılaşmamış oluyor bazen, oysa toz kefir 12 saatte koyulaşmaya başlıyor... ben de toz kefirin içine bir kaç tanecik ekledim bu şekilde arttırmaya başladım elimdeki kefirin kalitesini ve hızlı mayalanması da hoş oldu... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 155
|
Son gidişimde a101 de kefir mayası bulamadım, umarım satışı devam eder... |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
Yayla kefir mayalarının bir kereliğine geldiğini söylediler..Tanıtım amaçlı..Diğer semtlerdeki mağazaları dolaşın derim.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 155
|
bağcılarda a101 de kefir mayasından bol bol vardı, ben de ileride lazım olabilir diye birden fazla aldım.. lezzetini de beğendim doğrusu.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2014
Şehir: ist
Mesajlar: 11
|
Merhabalar, kefiri mayaladiktan sonra 3 gun boyunca mayaladigimi unuttum ve baktigimda uzerinde kuflenen kefirler vardi. Küflenenleri çöpe attim ancak küflenmeyenlerde uçuk pembe rengine dönmüşler. Bi kac kez mayalasam eski haline döner mi ? Cok uzuldum yillardir kullandığım kefirdi. Ne onerirsiniz ? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Bence hiç aramak için uğraşıp zamanınızı ve çabanızı harcamayın aşağıdaki adreste çok uygun fiyata kargo ile evinize kadar kefir mayası ve kombu çayı mayasını gönderebilirim. Mayalar kısa sürede çoğalmakta olup sizde çevrenize artan kısmını ücretli veya ücretsiz dağıtarak başkalarının da bu imkandan faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Gönderilecek miktar dolu dolu bir tatlı kaşığı miktarında olup 1 litre süte yeterli miktardadır. Başka yerlerdeki gönderimleri dikkatli okuyunuz veya sorunuz, ya gönderilen miktar nohut kadar miktar, ya da kargo dahil olmayıp sadece kargo ücreti 12-15 TL arasında tutmaktadır. KEFİR İÇ ZİNDE KAL--DİKKAT-KARGO DAHİL - Şarküteri Çeşitleri, Yiyecek ve İçecekler sahibinden.com'da - 122711104 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-03-2013
Şehir: Giresun
Mesajlar: 102
|
Ben kefirimi kefir mayasıyla yapıyorum. Mayalanan kefiri önce süzgeçten geçiriyorum ki mayalar süzgeçte kalsın. Sonra o mayayla yeniden sütle mayalıyorum. Hazır sütlerle de mayaladığım olmuştur ama köy sütüyle daha da güzel oluyor. Maya minik minik parçalar halinde, biraz büyüyen mayalar dağılmış karnıbahar görüntüsünde. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 20
|
Gunaydin Posetlerde toz olarak satilan kefir mayalarindan kefir mayasi elde etmek cok zor hatta imkansiz. Eger kefir mayasi elde etme ve cogaltmak istiyorsaniz bir yerden gercek maya elde etmeniz gerek... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-03-2013
Şehir: Giresun
Mesajlar: 102
|
Sayın ergunnugre her gün çok az sütle mayalanan yoğurdu kullanmadan dökeceksiniz. Süzdüğünüz kefir mayalarını bu şekilde 4-5 gün devamlı mayalayacaksınız 6. ya da 7 günden sonra maya kendini toparlıyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
|
Arkadaşlar benim 5-6 ay önce son mayaladığım kefir buzdolabında bu hale geldi, kuru tarhana gibi olmuş ve rengi fotoğrafta göründüğü gibi. Şu an içme suyunun içine bıraktım yumuşaması için aslında atacaktım ama önce bu konuda daha deneyimli arkadaşların fikrini alayım dedim. Bundan tekrar maya olur mu? ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
|
Alıntı:
Kefir mefir kalmadı, attık gitti çöp oldu. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Selamün Aleyküm, Arkadaşlar, Kefirim mayalama esnasında lorlaştı, peynirleşti gibi, süzgeçten geçmiyor, bunu kurtarmak için bir çözüm var mı?, bir miktar mayalanmış kefirim var, onunla tekrar kefir üretebilir miyiz?, Allah razı olsun... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Gerekenden uzun süre mayaladığınız ya da gerekenden az süt kullandığınız için olmuş olabilir. Kötü koku, beyaz dışında renk vb yoksa kefirinizde sorun olmamalı. Süzün, yıkayın ve 1 çorba kaşığı dolusu kefir için 1 litre süt kullanarak tekrar mayalayın ortam sıcaklığı çok fazla değilse 24 saat mayalanması yeterli olmalıdır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|