agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-01-2014, 22:34   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Güler hanım,

Epeyce uğraştırıcı ama sonuç gerçekten iyi çıkıyor bir de az önce çevirdiğim tarifi nasıl yaptıysam sildim ve geri getiremiyorum ( bu durumda yeniden çevirdim.. Ama biraz özetleyerek, kusura bakmayın, orijinal tarif aşağıdaki linkte.

Best Pizza Dough Ever Recipe - 101 Cookbooks

Peter Reinhart Pizza Hamuru
4 1/2 su bardağı (250ml) buzdolabında soğutulmuş un
1 3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant hamur mayası
1/4 su bardağı zeytinyağı (opsiyonel)
1 3/4 su bardağı buz gibi su

Fırına vermeden tabanına serpmek için irmik ya da mısır unu

Yapılışı

İrmik hariç tüm malzemeleri robot, mikser ya da elinizde elastik ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun (mikserde hamur ucu ile 5-7 dakika)

Hamuru istediğiniz pizza büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün. Nazikçe beze haline gelene dek yuvarlayın

Yağladığınız ve tepsiye yaydığınız bir pişirme kağıdına aralıklı olarak yerleştirip üzerini gıda kullanımı için olan bir naylon, strech ile örtün.

En az 24 saat (3 güne kadar kalabilir) buzdolabında mayalanmaya bırakın.

Pişirmeden 2 saat önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirin.

İstenen kalınlıkta parçaları açın, üzerine domates sosunu ve diğer malzemelerini koyun.

Varsa fırıntaşınızı da koyarak (ya da benim gibi çok geniş bir güveci ters çevirerek) en az 45 dakikadır ısıttığınız 250 C fırında pişirin.

zelish beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025