Mayalanma esnasını mı soruyorsunuz yoksa pişerken mi?
Pişerken kabarıp kabarmamasını soruyorsanız, evet kabarıyor. Hele yuvarlak olarak açtığımız o kadar kabardı ki, sanırım üzerine konacak malzemede az kalmıştı, alanı fazla buldu galiba.
Hamuru açarken dikkat edin, ellerinizle çeke çeke açacaksınız ortasına da bastırmayın. Kalınlık da kurşun kalem kalınlığında olsun. Fazla kalın olursa ekmek yersiniz yoksa.
Yuvarlak yapacaksanız kenar kısmını azar azar çekerek öne doğru hafif hafif çevirerek kenar motifi yapabilirsiniz, o zaman bu kısma yumurta sarısı sürün. Hatta biraz sıvı yağa karıştırılmış bol sarımsak ve ince ince doğranmış bol fesleğeni de karıştırarak de sürebilirsiniz. O zaman daha da lezzetli oluyor sarımsak sevenler için.
Arkadaşlar, yukarıda verdiğim ölçü bir adet piza içindir.