agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-12-2013, 10:00   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Mayalanma esnasını mı soruyorsunuz yoksa pişerken mi?

Pişerken kabarıp kabarmamasını soruyorsanız, evet kabarıyor. Hele yuvarlak olarak açtığımız o kadar kabardı ki, sanırım üzerine konacak malzemede az kalmıştı, alanı fazla buldu galiba.

Hamuru açarken dikkat edin, ellerinizle çeke çeke açacaksınız ortasına da bastırmayın. Kalınlık da kurşun kalem kalınlığında olsun. Fazla kalın olursa ekmek yersiniz yoksa.
Yuvarlak yapacaksanız kenar kısmını azar azar çekerek öne doğru hafif hafif çevirerek kenar motifi yapabilirsiniz, o zaman bu kısma yumurta sarısı sürün. Hatta biraz sıvı yağa karıştırılmış bol sarımsak ve ince ince doğranmış bol fesleğeni de karıştırarak de sürebilirsiniz. O zaman daha da lezzetli oluyor sarımsak sevenler için.

Arkadaşlar, yukarıda verdiğim ölçü bir adet piza içindir.

Charlaux beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025