agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler
  • 3 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 3 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 1 Gönderen gokcen_architec
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 1 Gönderen malina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-07-2012, 16:22   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Turta bildiğimiz turta kalıbı kullanarak yaptığımız, kenarları olan, içine krema veya meyve koyarak pişirdiğimiz, üzerini ister tamamen, isterse parça parça kapattığımız, istersekte hiç kapatmadığımız tatlı türü. Kökeni İtalyanca kek anlamına gelen “torta” kelimesi.
Tart denilen şey bizde pek yaygın değil. Alt tabanı daha ince, kalıpta ya da kalıp kullanmadan yağlı kağıt üzerinde pişirilen, üzerine meyve parçaları konan tatlı. Gözünüzde daha iyi canlanması için bugüne kadar yapılmamış olduğunu tahmin ettiğim bir benzetme yapacağım. Tart bir nevi meyveli pizza görünümüne sahip. Kökeni Fransızca “tarte” kelimesi.
Turta Ve Tart Arasındaki Fark Nedir?

Bu bilgi doğru mu?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025