Yaş Üzümlü Turta
Hoş bir İtalyan bağbozumu turtası bu. Çekirdeksiz siyah ya da kokulu mor üzümlerle yapılıyor. Yapımı çok kolay ve denemeye değer.
3 yumurta
1 su barağı şeker + Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3-3,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 su bardağı çekirdeksiz karaüzüm tanesi.
- Yağ, şeker, yoğurt, yumurtalar, kabartma tozu, mahlepi derince bir kapta karıştıralım.
- Üzüm tanelerinden ufak olanlardan bir su bardağını bu karışıma katalım.
- Unu ekleyelim. Kek hamurundan koyuca ama normal tart hamuru kadar da sert olmayan, biraz yapış yapış hamuru elde edeceğiz.
- Yağlı kağıt sarilmiş tepsiye yayalım. Üzümlerin irilerinden bir bardak dolusunu üzerine sağıtalım. Yarım bardak da tozşekerini de serpiştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
|