Konu: Turta
View Single Post
Eski 10-07-2012, 15:15   #2
LavantaSE
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Yaş Üzümlü Turta

Hoş bir İtalyan bağbozumu turtası bu. Çekirdeksiz siyah ya da kokulu mor üzümlerle yapılıyor. Yapımı çok kolay ve denemeye değer.

3 yumurta
1 su barağı şeker + Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3-3,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 su bardağı çekirdeksiz karaüzüm tanesi.

- Yağ, şeker, yoğurt, yumurtalar, kabartma tozu, mahlepi derince bir kapta karıştıralım.
- Üzüm tanelerinden ufak olanlardan bir su bardağını bu karışıma katalım.
- Unu ekleyelim. Kek hamurundan koyuca ama normal tart hamuru kadar da sert olmayan, biraz yapış yapış hamuru elde edeceğiz.
- Yağlı kağıt sarilmiş tepsiye yayalım. Üzümlerin irilerinden bir bardak dolusunu üzerine sağıtalım. Yarım bardak da tozşekerini de serpiştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.

Eklenen Resimler
 
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön