![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Sevgili malina bence işaret ettiğiniz ayrım doğru. Turtalarda genelde ince ya da kalın baz hamur üzerine, çoğunlukla meyve çeşitleri ya da hazırlanmış içler konuluyor ve birlikte pişiriliyor. Tart ise pişmiş ince hamur üzerinde türlü kremalar ve meyvelerin konmasıyla yapılan türe dendiğini biliyorum.Hatta tek kişilik porsiyonlar ya da lokmalık halde hazırlananlara da tartölet deniyor. Adı her ne olursa olsun, kıvamını tutturarak yapıldığında damaklarda nefis bir his bıraktığını bir gerçek. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Portakal ve Elmalı Turta
Armut, mandalina, mürdüm eriği, şeftali, kayısı, üzüm gibi meyvelerle de yapılabilir. Oldukça lezzetli ve kolay bir turta. 1 portakal ( kabukları soyulup dilimlenmiş) 1 elma ( kabukları soyulup dilimlenmiş) 1/2 su bardağı ceviz ( arzuya göre ) 1 yumurta 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 aket vanilya Turta kabı için : 1 çorba kaşığı tereyağ, 5-6 kaşık şeker - Turta kabını bolca tereyağ ile yağlayalım. Üzerine 2-3 kaşık şeker serpelim ve dilimlenmiş meyveleri dizelim. 2-3 kaşık şeker ve cevizi de meyvelerin üzerine serpelim. - Diğer bir kapta, yumurta, yoğurt, sıvıyağ şeker, un ve kabartma tozunu karıştıralım. Cıvık bir hamur olacak. Ellerimizi sıvıyağ ile yağlayıp, meyvelerin üzerini hamurla kapatalım.Boşluk kalmaması için hafif hafif bastıralım. Tüm meyveler kaplansın. - 170 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim. Ilınınca kabından çıkaralım. Düzenleyen LavantaSE : 10-07-2012 saat 17:33 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Çok orjinal ve havalı bir turta Yapımı kolay. Görsel ve lezzet olarak da iddialı. PAMUK TURTA 5 yumurta 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 250 gr oda sıcaklığında tereyağ 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı marmelat 1 tutam tuz - Yumurta sarılarından akları ayıralım. Sarıları, pudra şekeri ve tereyağ ile karıştıralım. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip turta hamurunu yoĞuralım. 3 eşit parçaya bölelim. Buzdolabına koyalım. - Yumurta aklarını, bir çimdik tuzla köpürtelim. Şekeri yavaş yavaş ekleyip en son nişastayı katalım ve bembeyaz bir köpük elde edelim. - Hamurlardan birinciyi kelepçeli kek kabının dibine döşeyelim. Üzerine marmelat sürelim.2. hamura kakaoyu ekleyip youralım ve marmelatın üzerine minik minik parçalayarak döşeyelim. Beyaz kremayı bunun üzerine yayalım. Son hamur parçasını da üzerine didikleyerek bitirelim. - Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirelim. Çıkarınca soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Elmalı Turta
Sevmeyen yoktur sanırım. Tarifi bulunsun. 125 gr oda sıcaklığında margarin ( erimemiş) Yarım çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 2 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Yarım paket vanilya 1 çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı sirke Marmelatı : 2 elma rendesi, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın Üzerine: Pudra şekeri -Tüm malzemeyi karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve buzluğa atalım. Enaz yarım saat, mümkünse 1 saat dinlendirelim. - Marmelat için elma ve şekeri kaynatalım. elma yumuşayınca ceviz ve tarçını ekleyelim. - Hamurun yarısını yuvarlak tepsinin içine döşeyelim. ( 1 - 1,5 cm kalınlığında) Çatalla üzerine delikler açalım) - 180 derece fırında 20 dakika pişirip çıkaralım. -Üzerine marmelatını serip, kalan hamuru fınfık büyüklüğünde parça parça üzwrine dolduralım. - Yeniden fırınlayıp üzeride iyice kızarana dek yaklaşık 20 dakika daha pişirelim. -Çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Erikli muhallebili turta
Hamuru için: 1 su bardağı süt ya da yoğurt 150 gr tereyağ ya da margarin Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 bardak un Muhallebisi: 2 kaşık buğday nişastası 2 su bardağı süt Yarım bardak şeker Erik marmelatı - Turta hamurunu malzemelerini karıştıralım ve 1/3 ünü ayıralım. Buzdolabına koyalım. - Tepsinin altına yağlıkağıt koyalım, hamuru serelim ( kenarlarını yüksek bırakalım 2-3 cm kadar) - Hamurun üzerine çatalla delikler delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. - Bu arada nişasta süt ve şekerden muhallebiyi pişirelim. - Fırından çıkmış ve hafif ılınmış turta üzerine muhallebiyi dökelim. 10 dakika bekletip marmelatı da muhallebi üzerine yayalım. - Buzdolabında soğumuş kalan hamuru çubuklar halinde tartın üzerine döşeyelim. Yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirelim. - Karelere kesip servis yapalım. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Tartları ayrı başlık olarak ayırdım ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|