agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler
  • 3 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 3 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 1 Gönderen gokcen_architec
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 1 Gönderen malina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-07-2012, 16:25   #4
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Sevgili malina
bence işaret ettiğiniz ayrım doğru. Turtalarda genelde ince ya da kalın baz hamur üzerine, çoğunlukla meyve çeşitleri ya da hazırlanmış içler konuluyor ve birlikte pişiriliyor.

Tart ise pişmiş ince hamur üzerinde türlü kremalar ve meyvelerin konmasıyla yapılan türe dendiğini biliyorum.Hatta tek kişilik porsiyonlar ya da lokmalık halde hazırlananlara da tartölet deniyor.

Adı her ne olursa olsun, kıvamını tutturarak yapıldığında damaklarda nefis bir his bıraktığını bir gerçek.

Sevgiler...

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025