agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen LavantaSE
  • 1 Gönderen malina

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2012, 17:25   #1
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Sevgili malina
bence işaret ettiğiniz ayrım doğru. Turtalarda genelde ince ya da kalın baz hamur üzerine, çoğunlukla meyve çeşitleri ya da hazırlanmış içler konuluyor ve birlikte pişiriliyor.

Tart ise pişmiş ince hamur üzerinde türlü kremalar ve meyvelerin konmasıyla yapılan türe dendiğini biliyorum.Hatta tek kişilik porsiyonlar ya da lokmalık halde hazırlananlara da tartölet deniyor.

Adı her ne olursa olsun, kıvamını tutturarak yapıldığında damaklarda nefis bir his bıraktığını bir gerçek.

Sevgiler...

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 17:32   #2
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Portakal ve Elmalı Turta

Armut, mandalina, mürdüm eriği, şeftali, kayısı, üzüm gibi meyvelerle de yapılabilir. Oldukça lezzetli ve kolay bir turta.

1 portakal ( kabukları soyulup dilimlenmiş)
1 elma ( kabukları soyulup dilimlenmiş)
1/2 su bardağı ceviz ( arzuya göre )
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 aket vanilya
Turta kabı için : 1 çorba kaşığı tereyağ, 5-6 kaşık şeker

- Turta kabını bolca tereyağ ile yağlayalım. Üzerine 2-3 kaşık şeker serpelim ve dilimlenmiş meyveleri dizelim. 2-3 kaşık şeker ve cevizi de meyvelerin üzerine serpelim.
- Diğer bir kapta, yumurta, yoğurt, sıvıyağ şeker, un ve kabartma tozunu karıştıralım. Cıvık bir hamur olacak. Ellerimizi sıvıyağ ile yağlayıp, meyvelerin üzerini hamurla kapatalım.Boşluk kalmaması için hafif hafif bastıralım. Tüm meyveler kaplansın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim. Ilınınca kabından çıkaralım.

Eklenen Resimler
 
limon, nevsune ve Sevgi beğendi.

Düzenleyen LavantaSE : 10-07-2012 saat 17:33 Neden: imla hatası
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 18:11   #3
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Çok orjinal ve havalı bir turta Yapımı kolay. Görsel ve lezzet olarak da iddialı.

PAMUK TURTA

5 yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı marmelat
1 tutam tuz

- Yumurta sarılarından akları ayıralım. Sarıları, pudra şekeri ve tereyağ ile karıştıralım. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip turta hamurunu yoĞuralım. 3 eşit parçaya bölelim. Buzdolabına koyalım.
- Yumurta aklarını, bir çimdik tuzla köpürtelim. Şekeri yavaş yavaş ekleyip en son nişastayı katalım ve bembeyaz bir köpük elde edelim.
- Hamurlardan birinciyi kelepçeli kek kabının dibine döşeyelim. Üzerine marmelat sürelim.2. hamura kakaoyu ekleyip youralım ve marmelatın üzerine minik minik parçalayarak döşeyelim. Beyaz kremayı bunun üzerine yayalım. Son hamur parçasını da üzerine didikleyerek bitirelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirelim. Çıkarınca soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım.

Eklenen Resimler
 
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 18:25   #4
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Elmalı Turta

Sevmeyen yoktur sanırım. Tarifi bulunsun.

125 gr oda sıcaklığında margarin ( erimemiş)
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı sirke
Marmelatı : 2 elma rendesi, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine: Pudra şekeri

-Tüm malzemeyi karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve buzluğa atalım. Enaz yarım saat, mümkünse 1 saat dinlendirelim.
- Marmelat için elma ve şekeri kaynatalım. elma yumuşayınca ceviz ve tarçını ekleyelim.
- Hamurun yarısını yuvarlak tepsinin içine döşeyelim. ( 1 - 1,5 cm kalınlığında) Çatalla üzerine delikler açalım)
- 180 derece fırında 20 dakika pişirip çıkaralım.
-Üzerine marmelatını serip, kalan hamuru fınfık büyüklüğünde parça parça üzwrine dolduralım.
- Yeniden fırınlayıp üzeride iyice kızarana dek yaklaşık 20 dakika daha pişirelim.
-Çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.

Eklenen Resimler
 
limon ve Sevgi beğendi.
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 18:32   #5
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Erikli muhallebili turta

Hamuru için:
1 su bardağı süt ya da yoğurt
150 gr tereyağ ya da margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 bardak un
Muhallebisi:
2 kaşık buğday nişastası
2 su bardağı süt
Yarım bardak şeker
Erik marmelatı

- Turta hamurunu malzemelerini karıştıralım ve 1/3 ünü ayıralım. Buzdolabına koyalım.
- Tepsinin altına yağlıkağıt koyalım, hamuru serelim ( kenarlarını yüksek bırakalım 2-3 cm kadar)
- Hamurun üzerine çatalla delikler delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
- Bu arada nişasta süt ve şekerden muhallebiyi pişirelim.
- Fırından çıkmış ve hafif ılınmış turta üzerine muhallebiyi dökelim. 10 dakika bekletip marmelatı da muhallebi üzerine yayalım.
- Buzdolabında soğumuş kalan hamuru çubuklar halinde tartın üzerine döşeyelim. Yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirelim.
- Karelere kesip servis yapalım.

Eklenen Resimler
 
limon ve Sevgi beğendi.
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 18:47   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi LavantaSE Mesajı Göster
Tart ise pişmiş ince hamur üzerinde türlü kremalar ve meyvelerin konmasıyla yapılan türe dendiğini biliyorum.Hatta tek kişilik porsiyonlar ya da lokmalık halde hazırlananlara da tartölet deniyor.
http://www.agaclar.net/forum/hamuris...zler/27997.htm

Tartları ayrı başlık olarak ayırdım

alanur beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025