agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen limon
  • 2 Gönderen limon

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-07-2012, 14:14   #1
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Tart

Cafefernando.com daki tariflerden deneyip te pişman olduğum hiç olmadı. Bugün de içi kırmızı Anjelik Erik (şimdi tam zamanı, marketlerde bolca bulunuyor) ile tart tarifini pişirdim. Henüz tadına bakmadık (hava serinleyince çay saatinde) ama pek güzel bir şeye benziyor. Benim eriklerin içi kıpkırmızı çıkmadı, sarı-kırmızı arasıydı ama pişince ve tarifteki gibi reçeli (kabukları sayesinde kıpkırmızı bir reçel oluyor) üzerine sürünce gayet güzel kırmızı tonunu yakaladım. Tadına bakınca da yazarım ama bence bu baymayan ekşili bir tatlı... Bahçeye dikmek için içi kıpkırmızı olan iri eriğin ağacını arıyorum.

Name:  IMG_9399.jpg
Views: 673
Size:  41.0 KB

Sevgili Nur'un başlığı var ya orkide serası açıp "Catleya bana neler ettin?" diyor. Ben de ister misiniz bir pastane açıp "Fernando bana neler ettin?" diye bir başlık açayım?

 
Eser İlhan ve rodoslu beğendi.

Düzenleyen limon : 11-07-2012 saat 11:04
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 19:48   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Tadına baktık hatta bakmaktan öte hemen hemen bitirdik. Tahmin ettiğimden daha da ekşiydi ve şahane bir şeydi. Ekşi tatlıları sevenler muhakkak denesinler.

Tarifini burada yazmama gerek yok çünkü sahibi gayet ayrıntılı yazmış. Yalnız bir iki püf noktası verebilirim. Ben eriklerin üzerine az şeker serpiştirdiğimden pişerken fazla sulandı. Bir dahakine şekeri arttıracağım çünkü burada amaç eriğin saldığı suyla şekerin birleşip jelimsi bir dolgu maddesi oluşturması. Benimki biraz sulu oldu.

Bir de tarifte reçel tarifi için 2-3 erik ayırın demiş. Hiç gerek yok çünkü eriği dilimlerken ilk ve son kesilen dilimler kullanılmıyor. Dilimleri yerleştirdikten sonra artan malzemeler reçel için yetiyor da artıyor bile. Öyle güzel renkte bir reçel oldu ki artanı taneleriyle beraber bir kaseye koydum, kahvaltı için.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 15:06   #3
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Tart

Mevsimi geçmeden kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Püf noktalarına dikkat ederseniz ortaya müthiş bir lezzet cümbüşü çıkıyor. Afiyetle…

Hamur için:
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
125 gr tereyağ
Yarım çay kaşığı tuz.

Kreması:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağından biraz az mısır nişastası
2 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya


Üzerine:
½ kg çilek ( Temizlenmiş, yıkanmış ve ortadan ikiye bölünmüş)
1 paket Dr.Oetker tart jölesi (2,5 çay bardağı su ve 2 kaşık şeker istiyor tarif)


-Un tuz ve pudra şekerini karıştıralım. Oda sıcaklığında tereyağı ve yumurta sarısını ekleyip özlüce bir hamur yoğurup kapalı bir kapla buzluğa atalım.
-Vanilya hariç kremanın tüm malzemesini tencerede önce iyice çırpalım. Sonra ocakta muhallebi kıvamında devamlı karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ( ocaktan indikten sonra) ekleyip tencerenin kapağını kapatım ve arada karıştırarak ılınmasını bekleyelim.
-Hamuru buzluktan alıp tart hamurundan 5-6 cm daha büyük merdane ile açalım. Tart kabna yağlı kağıt kesip üzerine de hamuru yerleştirelim. Kenarları biraz yüksek kalacak. Kenarlara ufak parmak basarak tırtık yapalım. Hamura çatalla delikler açalım ve bir yağlı kağıt daha kesip üzerine 1 su bardağı nohut serpelim. ( böylece hamur kabarmayacak ve kıtır kalacak )
-Fırına atıp ( önceden 180 derecede ısıtılmış) 30-35 dakika pişirelim. ( Süre sonunda çıkarıp kontrol edin. Tart bisküi gibi pişmemişse bir 5 dakika daha atıverin fırına )
-Pişen ve ılınan tartın üzerine kremayı boca edelim. Üzerine çilekleri dizelim. Tart jölesini hazırlayı ( oda ılınınca tabii ) ortadan başlayıp çileklerin üzerinde gezdirelim.

Afiyet olsun)

Eklenen Resimler
 
rodoslu beğendi.
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 20:56   #4
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Tarifleriniz birbirinden güzel, ellerinize sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 21:40   #5
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Çok teşekkür ederim sevgili limon,
ben de sizin Ananaslı kek tarifinizi listeme aldım, en kısa zamanda deneyeceğim

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 11:14   #6
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Çilekli tart tarifinizi ufak değişikliklerle yapıyorum, çok güzel görünümlü ve leziz ikramlık oluyorlar.

Kremasına ılınınca mascarpone ( veya labne veya biraz krem şanti) ekliyorum. Ve minik tek lokmalık (pastanelerdeki gibi) hazırlıyorum. Üzerine arzu edilen, evde olan meyveler yerleştiriyorum. Çilek, ahududu, kivi, portakal veya şeftali ile hazırladıklarımı servis tabağına dizince oluşan renk cümbüşünü seviyorum.

Jelatin kullanmak istemeyenler meyveleri sunum aşamasında eklerlerse ve parlak olması için üzerlerine fırçayla çilek reçeli sürerlerse aynı sonuca ulaşabilirler.

rodoslu ve LavantaSE beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019