agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen limon
  • 2 Gönderen limon

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-07-2012, 19:48   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Tadına baktık hatta bakmaktan öte hemen hemen bitirdik. Tahmin ettiğimden daha da ekşiydi ve şahane bir şeydi. Ekşi tatlıları sevenler muhakkak denesinler.

Tarifini burada yazmama gerek yok çünkü sahibi gayet ayrıntılı yazmış. Yalnız bir iki püf noktası verebilirim. Ben eriklerin üzerine az şeker serpiştirdiğimden pişerken fazla sulandı. Bir dahakine şekeri arttıracağım çünkü burada amaç eriğin saldığı suyla şekerin birleşip jelimsi bir dolgu maddesi oluşturması. Benimki biraz sulu oldu.

Bir de tarifte reçel tarifi için 2-3 erik ayırın demiş. Hiç gerek yok çünkü eriği dilimlerken ilk ve son kesilen dilimler kullanılmıyor. Dilimleri yerleştirdikten sonra artan malzemeler reçel için yetiyor da artıyor bile. Öyle güzel renkte bir reçel oldu ki artanı taneleriyle beraber bir kaseye koydum, kahvaltı için.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025