Konu: Tart
View Single Post
Eski 09-07-2012, 19:48   #2
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Tadına baktık hatta bakmaktan öte hemen hemen bitirdik. Tahmin ettiğimden daha da ekşiydi ve şahane bir şeydi. Ekşi tatlıları sevenler muhakkak denesinler.

Tarifini burada yazmama gerek yok çünkü sahibi gayet ayrıntılı yazmış. Yalnız bir iki püf noktası verebilirim. Ben eriklerin üzerine az şeker serpiştirdiğimden pişerken fazla sulandı. Bir dahakine şekeri arttıracağım çünkü burada amaç eriğin saldığı suyla şekerin birleşip jelimsi bir dolgu maddesi oluşturması. Benimki biraz sulu oldu.

Bir de tarifte reçel tarifi için 2-3 erik ayırın demiş. Hiç gerek yok çünkü eriği dilimlerken ilk ve son kesilen dilimler kullanılmıyor. Dilimleri yerleştirdikten sonra artan malzemeler reçel için yetiyor da artıyor bile. Öyle güzel renkte bir reçel oldu ki artanı taneleriyle beraber bir kaseye koydum, kahvaltı için.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön