agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-10-2011, 20:02   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Haşhaşlı Cevizli Çörek

Bu çöreğin ölçüleri yok. Karardan yapıyorum. Bir miktar un, tek kullanımlık paket kurumaya, biraz şeker, biraz tuz, ılık su ile yoğrulacak. Elde edilen hamur dörde ya da beşe bölünecek. Bu parçalardan her biri olabildiğince ince açılarak, üzerine haşhaş, ceviz, yağ karışımı sürülecek. Rulo yapılıp, kesilecek. Kesilen parçaların iki ucu büzülerek tepsiye dizilecek. 40-45 dk. mayalandırılarak pişirilecek. İçi bol olursa daha güzel oluyor. Afiyet olsun.

Name:  haşhaşlı-cevizli.JPG
Views: 2020
Size:  33.4 KB

Name:  1.JPG
Views: 1340
Size:  29.2 KB

Name:  2.JPG
Views: 1379
Size:  30.6 KB

Name:  3.JPG
Views: 1068
Size:  32.8 KB


Düzenleyen Sevgi Durul : 14-10-2011 saat 10:07
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025