agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni128Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2011, 19:15   #1
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Bayıldı Güler Hanım. Söylemeye utanıyorum. İftarı yaptık ben 10 dakikalığına içeri gittim. Döndüğümde tabakta iki tane kalmıştı. Anne dedi reçelle nefis oluyormuş. Göz ucuyla bana bakıyor. Çaktırmadım. Onları da aldı. Ben sadece iki tane yedim ama evlat yedi ya. Ben doydum.

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 22:39   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Afiyet olsun.
Yaptıklarınızı bir tepsiye dizerek (tek tek) dondurun. Donmuşları da bir poşete koyarak yine donduruca tutabilirsiniz. İhtiyaç olduğunda buzlu buzlu kızgın yağa atıp pişirebilirsiniz. El altında hazır olması da güzel oluyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 23:19   #3
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Yarına yine yapacağım. Birazını da sizin anlattığınız gibi dondurmayı düşünüyorum. Güler Hanım, bu lezzet için tekrar teşekkür ederim.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2011, 11:30   #4
Ağaç Dostu
 
smiy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 307
Güler Abla'nın şekerli biber turşusundan sonra, bu haftasonu da patates böreğini deneyelim dedim.Ne deneme ama! Yiğenlerde bizdeydi kahvaltı sofrasına konulmasıyla bitmesi bir oldu.Kimi reçelli, kimi peynirli, kimi de sade çok güzel oluyor diyerek yediler.
Artan parçaları da cips gibi olmuş diye diye kapıştılar.
Güler Ablacım bu güzel lezzeti bizlere tattırdığın için teşekkürler.
Name:  SDC13041.jpg
Views: 2795
Size:  25.7 KB
Name:  SDC13032.jpg
Views: 893
Size:  33.9 KB

smiy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 11:01   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smiy Mesajı Göster
Güler Abla'nın şekerli biber turşusundan sonra, bu haftasonu da patates böreğini deneyelim dedim.Ne deneme ama! Yiğenlerde bizdeydi kahvaltı sofrasına konulmasıyla bitmesi bir oldu.Kimi reçelli, kimi peynirli, kimi de sade çok güzel oluyor diyerek yediler.
Artan parçaları da cips gibi olmuş diye diye kapıştılar.
Güler Ablacım bu güzel lezzeti bizlere tattırdığın için teşekkürler.
Eklenti 251249
Eklenti 251248
İşte aradığım cevap buymuş geceden beridir aklımda bu yöntem benimkinden daha pratik olmuş bir dahakini bu şekilde deneyeceğim, bu arada eşime çok iyi bir sürpriz oldu şaşkınlık içine hala atlatamadı

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 17:37   #6
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Sevgili Güler Hanım, eşime yufkayı aldırdım yarın sabah yapıcam çok lezzetli bir tarif ellerinize sağlık.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2011, 14:41   #7
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Sayın Güler;

Lütfen ama. Aile saadetimle oynuyorsunuz efendim. Kızım ve eşimi çağırdım beraberce yorumladık.
Karar; yapacaklar/yapmazlarsa ben yapacam.
Sonuç; Benim nefissiz olmam da düğümlendi)

Ne yapayım efendim, ser' de boşnaklık var, börek dediniz mi, sizin ağzınızı benim ellerimi bağlasınlar tepsiye dalarım yani,lokmalık hepsi.

Yoğurt yeme yarışmasının bir başka türlüsü için ideal börek.

Ellerinize sağlık, ailece sağlıkla yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 06:50   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sayın mrduran, siz hiç üzülmeyin. Eşiniz denesin yapımı çok kolay, olmazsa ben size dondurulmuş olarak kargo ile yollarım.

mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 10:27   #9
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Teşekkürler efendim,

Ağaçlar.net' in gönlü bol kişilerinden olduğunuzu yazılanlardan biliyorum. Kızım 16 yaşında ama annesi erken soktu mutfağa, çok meraklı, elinden her iş gelir maşallah. Olmadı, ya yapacaklar ya yapacaklar efendim)

Ailece sağlık içinde ALLAH' a emanet olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.


Düzenleyen mrduran : 22-11-2011 saat 12:21 Neden: murfak/mutfak tashih
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 11:57   #10
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Güler ablanın tarifleri hiç düşünmeden yapılacak yemekler listemde en başta.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2012, 09:50   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-01-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 22
Güler hanım ;
tarif hem pratik hem de lezzetli görünüyor.yorumlarıda okuduktan sonra denememek elde değil ...bende akşamdan hazırlayıp yarın pazar kahvaltısı için kızartıcam .Eşimin şaşıracağına eminim ))

şewwal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2012, 13:41   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-03-2011
Şehir: KDZ EREĞLİ
Mesajlar: 1,090
Merhabalar,patates böreğinden yemiş biri olarak, çok lezzetli hafif bir börek olduğunu
söylemek itiyorum.
Bu gün bu böreği deneyeceğim, bakalım güler ablanın sapanca toplantısına getirdiği börek kadar lezzetli olacakmı.

alcen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 18:57   #13
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bu böreği yapmam şart oldu.
Bunca senedir nasıl keşfedemedim bilmiyorum.
Yapanların ellerine sağlık.

loveforlife beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 13:57   #14
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Yarın ilk işim yufka almak olacak. Tarifi kelime kelime ezberledim. Fotokopisi hafızamda zaten. Bir kere yapmak kısmet olmuştu. Yazıları(Mesajları ) okuyunca aklıma geldi. Tek değişiklik biraz fazla bekleteceğim dolapta.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 20:14   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Cumhur Tonba, yaptıktan bir gün sonra kızartmaya başlarsan güzel oluyor. Aralarına yağlı kâğıt koyarak kutu ile buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün tutabilirsin. Eğer daha uzun tutmak istiyorsan derin dondurucu kısmına koy, canın istediğinde çıkart çıkart kızart.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 20:40   #16
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Bugün cok uzun zamandan sonra patates böregi yaptim cocuklar severek yedi. Yufkayi kendim actigim icin ne yalan söyleyeyim üseniyorum bunca isin arasinda.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 01:16   #17
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Cumhur Tonba, yaptıktan bir gün sonra kızartmaya başlarsan güzel oluyor. Aralarına yağlı kâğıt koyarak kutu ile buzdolabında rahatlıkla 4-5 gün tutabilirsin. Eğer daha uzun tutmak istiyorsan derin dondurucu kısmına koy, canın istediğinde çıkart çıkart kızart.
saygılar Güler hanım, eşime bir sürpriz yapmak isterken tarifinizi keşfettim ve tarifiniz uyarınca börekleri hazırladım şuan dolabımızda, ancak çay bardağı ile kestiğimiz parçalardan arta kalan kısımları ne yapacağımı bilemedim ve tam detaylı olarak mesajları kontrol etmeye de fırsatım olmadığından kendimce bir çözüm buldum sonradan yptığım kontrollerde sayın malinanın fırın tarifi gibi yeni bir ürün ortaya çıkacak sanırım sonucu paylaşırım fakat şu kesilerden arta kalan kısımları ne yapacağız izah ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 20:44   #18
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ooooo sevgili ciceksever70, bu durumda sizinki çok daha nefis olmuştur mutlaka.
Ellerinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 21:14   #19
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Burada yufka olmadigi icin mecburen ögrendim Güler abla. Istanbul`da olsam hic yufkayla ugrasir miydim? Lahmacun bile yapiyorum burda.

Güler ve loveforlife beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 22:53   #20
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Güler abla, bugün saat 12 de hazırladım. Yufkaları serdim. Malzemeyi koydum. Tam katlayacağım birisi geldi. Uzunköprüye gisdebilir miyiz diye. Ben de bir yufka artmıştı. 3.ncü yufkanın tamamına dağıttım kalan malzemeyi. 4.ncü yufkayı da üstüne koyup rulo yaptım. O şekilde buzdolabına koydum. Akşam 5.30 da Nazlıcan gelince dolaptan çıkardım. 1 cm lik dilimler halinde kestim. Dün malinanın yazdıkları aklıma geldi. Aynı 128.nci mesajdaki Sayın Backyard'ın yaptığı gibi oldular.Harika oldu. Daha yoğun.
Nazlı ve hanım da çok beğendi.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 01:27   #21
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
evde yalnız olduğumdan (ve tabi ki erkek beceriksizliğinden ) yapılış aşamasında foto çekemedim ancak anlatmaya çalışayım, çay bardağı ile kesip aldığım kısımlar haricini yağlı pişirme kağıdı serdiğim fırın tepsime yaydığım bir yufkanın üzerine artan harçtan sürdüm ve kalan parçaları da bu yufka üzerine serpiştirdim ve yine harcımdan sürdüm (sanırım harcı biraz fazla tutmuşum) en üste yine bi yufka ile sonlandırdım çok kullanmayı sevmediğimden hiç yağ koymadım fakat kenarlar kuru olmasın diye kenarlara tereyağı koydum sahurda tadına bakacağım artık ama en üstteki yufka beyaz kaldı sanırım buraya kızarmasını sağlamak için yoğurt falan sürmeliydim

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 01:53   #22
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 34
180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika, üst kısım biraz çıtır olmuş ancak lezzet mükemmel

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 12:46   #23
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Karışık Patates Böreği

Neden karışık? Güler hanımın tarifi ile Malina hanımın tarifi birleşti. Onun için karışık.

Güler hanımın tarifindeki gibi içi hazırladıktan sonra fırında yapmayı düşündüğüm için içine bir kaşık yağ karıştırdım.

Daha sonra yufkayı alarak sigara böreği saracak gibi üçgen şekilde kestim. Bir yufka sekiz parça oldu.

Bu parçalara 1-1,5 yemek kaşığı içi iyice yaydım. Daha sonra iki yandan katladım. Sonra uzun tarafını ikiye ve tekrar ikiye katladım.

Name:  IMG_2574.jpg
Views: 502
Size:  34.8 KB

Name:  IMG_2575.jpg
Views: 482
Size:  38.4 KB

Name:  IMG_2576.jpg
Views: 489
Size:  69.3 KB

Name:  IMG_2577.jpg
Views: 499
Size:  68.4 KB

Name:  IMG_2578.jpg
Views: 508
Size:  64.5 KB

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 12:59   #24
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Devam....

Üzerine yumurta sürüp susam ve çörek otunu serptikten sonra doğru fırına....

Name:  IMG_2579.jpg
Views: 493
Size:  46.1 KB

Name:  IMG_2580.jpg
Views: 475
Size:  35.9 KB

Name:  IMG_2581.jpg
Views: 483
Size:  26.5 KB

Zülfinaz beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 16:55   #25
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ellerinize sağlık, görüntüsü güzel ya tadı nasıl oldu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 09:54   #26
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Tadı da görüntüsü gibi. Ayrıca ilk börekleri fırınlık yaptıktan sonra kalan içide sizin ilk tarifinizdeki gibi bardak kesmesi yaptım.

Bir parti fırında pişirdikten sonra dondurucuya koymuştum. Daha sonra fırınlık olarak yaptıklarımı yağda kızarttım. Öyle de güzel oldu.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 19:29   #27
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili jezebel, ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, ancak mini bir hatırlatmada fayda var.
Kızgın yağdan kevgir kepçe ile aldığın börekleri önce kâğıt havlu üzerine çıkartırsan yağın fazlası kağıt tarafından emildiği için daha güzel oluyor.

Jezebel ve loveforlife beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 22:13   #28
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
İşin aslı bu mutfak benim olmadığı için koşullara göre hareket ettiğim.
Hazırladığım böreklerin bir kısmını dondurucuda bekletiyorum.
Onları kızartırken bu uyarınızı dikkate alacağım.
Yine de herkes böreği çok güzel ve hafif buldu

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 17:46   #29
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Tarif icin tesekkurler. 6 yufkadan yaptim. daire ve kalan hamurlarla ugrasmamak icin pizza kesiciyle ucgen ve kareler kestim. Firesiz oldu. Cok da guzel kabardi.Bir dahaki sefere peynir miktarini 2 kata cikarip deneyecegim.

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2014, 14:10   #30
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 34
Kızımın doğum günü için tarif araken gördüm bu tarifi, akşam hazırlayıp yarın pişecek bakalım nasıl olacak.

Zülfinaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025