agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2009, 16:15   #1
Ağaç Dostu
 
siboş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 113
Çok hoş görünüyorlar ellerinnize sağlık.Evet ben de deneyeceğim.

siboş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 16:34   #2
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Sevgili Güler Hanım
Patates böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de fırsat bulup yapamadım henüz. Acaba kandilde yapıp dağıtsam makbule geçer mi? Bu akşam yapıp buzluğa dinlenmeye alıp, yarın akşam kızartıp, komşulara dağıtsam olur mu?
Tarif için çok teşekkürler

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 16:40   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili gilan, böyle abur cubur şeyleri yapmaktan hiç üşenmem. Acaba abur cuburu kendim de çok seviyorum ondan mı dersin?

Büyük torun da bana çekmiş. Tam abur cuburcu.
Bize geldiğinde bana "babaanne, sana gelmeyi çok seviyorum, evin her tarafında abur cubur var, ne güzel" diyor.
Onun da eli çok yatkın, beraberce çok güzel hem de zor pastalar yaparız hep.

mrduran ve Zülfinaz beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 16:45   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
begonvil 14,
Sanırım, lokmaya benzettiniz. Kandilde börek dağıtılır mı orasını pek bilmem. Benim bildiğim, helva veya lokma gibi şeyler dağıtılır.
Ama siz bu gece yapacaksanız, buzluğa koymaya hiç gerek yok. Buz dolabının iç rafında en az üç gün tutabilirsiniz.
Böylesi daha güzel oluyor, donmadan taze taze kızartın.

mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 16:50   #5
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Evet lokmaya benzettim biraz görüntüsünü. Altın sarırı rengi var) O zaman kendimize yapayım bu akşam. Sizin resimlere bakıp yutkunmaktan fena oldum )

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 13:48   #6
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Bizim burda yufka bulunmadigindan ben evde aciyorum hamuru. Yufkaci hamuru kadar ince olmasa da cok hosumuza gidiyor. Ben de en kisa zamanda tarifi deneyecegim.

mrduran beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 17:14   #7
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
sevgili Güler,
patates böreğinin adına artık popüler börek desek yeridir
yeni abur cuburlar bekliyoruz

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 00:08   #8
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Sigara böreği sarıp koyuyordum buzdolabına. Eminim bundan sonra sizin patates böreğinizde olacak dolapta Denemek için haftasonunu bekliyorum. Sizin gibi ayrıntılı resimleyemem ama mutlaka ikindi çayında resimleyeceğim

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 07:50   #9
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Dün akşam patates böreği yapıp buzdolabına 3 gün dinlenmeye aldım.Kalan parçaların da kızartıp tadına baktık. Çok güzel, çok hafif.. Yapılışı da çok kolay. Herkese tavsiye ederim.

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 08:11   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 393
Bol yağdamı kızarmalı yoksa tavada az yağlamı?

aliş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 08:43   #11
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Ben bol yağda kızarttım. Güzel oldu. Güler Hanım nasıl kızarttı acaba?

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 10:12   #12
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Bizim burda bişi yapılır güler hanım iki hafta sürer bişi mayalı hamuru el kadar yuvarlak açıp tavada bol yağda kızartılır görüntüsü ona benziyor bide şivlilik var bugün bi yandan bişiler yapılır bi yandan şivlilik dağıtılır hanımlar için yorucu bir okadarda eğlenceli birgün.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 12:47   #13
Ağaç Dostu
 
begonvil 14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
Sevgili Bengi su
Ben dediğiniz bişi yedim. Çok güzel tadı var. Yanlış hatırlamıyorsam hafif şekerli. Ama tarifini bilmiyorum. Bana özelden mesaj atar mısınız?

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 14:15   #14
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Yok tatlı değil ama içine helva ya da reçel sürülüp yeniliyor içlisinide yapabilirsiniz bugün Konyada hangi eve gitseniz ikram ederler üç ayların başlangıcıyla başlar iki hafta kadar sürer ve hemen hemen her evde yapılır komşulara dağıtılır.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2009, 17:49   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Gerek börek olsun, gerek balık, bol yağda kızartılır.

Patates böreklerini kızartınca kâğıt havluya alın, fazla yağları orada emilir, daha sonra servis tabağına alırsınız.
Patates böreklerini kızarttığınız yağı, ertesi günü de yine börek kızartırken kullanabilirsiniz.

mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 18:58   #16
Ağaç Dostu
 
fellez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 227
Galeri: 125
Böreğin uygulamasını sevgili fatma dündar yapmıştı onda yedim süperdi ,deneyeceğim...

fellez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 10:13   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben patates böreklerini bol yağda kızartıyorum, hatta kızarırken tavadaki yağdan kaşıkla üzerine döke döke kızartıyorum pufff diye kabarıyorlar. Tavada top gibi dönüyorlar.

mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 12:56   #18
Ağaç Dostu
 
kaktüssevdası's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 223
güler hanım tarif için çok teşekkür ederim. gecen hafta buradan tarifi görüp yaptım hem pratik hemde lezzetli. sabah hahvaltısında çok güzel gidiyor. en güzel yanıda buzlukta bekleyip cay demlenesiye kadar hızlı olması.
(KENDİNİ BEĞENMİŞ KAYNANAM BİLE SEVE SEVE YEDİ)

mrduran ve Zülfinaz beğendi.
kaktüssevdası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 13:29   #19
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Bende ki tarifte şu şekilde bunu da deneyin derim .

Herşey aynı malzemeyi sürüp yufkayı ikiye katladıktan sonra düz kenarından yuvarlıyoruz..Rulo haline gelen yufkadan keskin bir bıçakla dilimler kesip halkaları yağda kızartabildiğimiz gibi yağladığımız tepsiye dizip fırında da pişirebiliyoruz.

Yağdakini daha çok seviyorum .Fırında pişireceksem üzerine biraz pul biber serpiyorum .

Fırında pişen de hem yumuşak hem hafif oluyor.Buzlukta saklama kısmı en sevdiğim bölüm .Misafir geldiğinde elimin altında bulunması işimi çok kolaylaştırıyor.

mrduran beğendi.
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 15:39   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Güler hanım börek tarifinizi aldım çok güzel oluyor. Krep tarifinizi de alabilirsek daha güzel olacak. Bekliyorum...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2011, 15:57   #21
Ağaç Dostu
 
kaktüssevdası's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 223
peki siz mutfak ustalarına acemi biri olarak bi sorum olacak benim;

yufkaları ikiye katlamadan önce içlerine çay kaşığıyla tane tane patates harcı koysam? patates harçları tam ortaya gelecek şekilde bardakla düzgünce kessem olurmu acaba???

bence olur gibi ama normalden fazla yağ emermi acaba içine???

teşekkürler....

bu arada bugün akşam tekrar yapıp atacağım buzluğa ))

kaktüssevdası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 15:10   #22
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Güler ablacigim bugün böregini yaptim, coluk cocuk herkes cok begendi. Adi da Güler hanim böregi kaldi tabii. Cocuklar hemen yarin tekrarini istiyorlar. Su andaki durumuma cok iyi gelen bir yemek oldu. Ilk iki hamileligimde de ev pideci salonuna dönmüstü, sürekli hamur aciyordum. Gözleme, cig börek, lahmacun, manti yapmadigim hamur isi kalmamisti. Sanirim bu kez de böyle olacak. Güzel tarifin icin tekrar tekrar tesekkür ederim. Sevgiler...

mrduran beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 16:27   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Afiyet olsun sevgili çiçeksever70.
Bizim evde de adet böyledir. Kimden bir şey öğrendimse onun adını taşır.

Ama sen bu aralar pek hamur işlerine dalıp da kilo alma sonra sıkıntı çekersin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 16:53   #24
Ağaç Dostu
 
kuyrukk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-08-2009
Şehir: Aydın / Kuşadası
Mesajlar: 152
Formu okudukca patates böreği kokmaya başladı buram buram.. Kütür kütür yanan sobanın üzerine koydum hemen patatesleri.. Off offf Güler hanım akşam akşam neler açtın başıma :-)

kuyrukk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 08:42   #25
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Çok güzel bir tarif...ellerinize saglık Güler hanım..Çok teşekkürler

yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 16:43   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Sevgili Güler hanım
Bugün böreğinizden yaptım. Kalan 3 yufkaya da soğan ıspanak kavurdum, ezilmiş patates, süt, yumurta ekledim aynı şekilde yaptım. Attım buzluğa. Mutfağım sayenizde bir çeşit daha kazandı.Artık bu ay gelen her misafire kızartılmaya hazırlar. Rulo şeklini çok seneler evvel yapardım. Dilimler az yağda kızarıyor veya fırında.
Teşekkürler.

mrduran beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 17:54   #27
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Afiyet olsun sevgili arkadaşlar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 15:42   #28
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Hafta sonunda bu böreği yapmayı denedim. Cumartesi akşam hazırlayıp dolaba koydum. Pazar akşama doğru kızarttım. Börekler kızarırken üstlerine kaşıkla kızgın yağ döktükçe gerçekten de çok kabardılar. Neredeyse küre şekline geldiler. Ama ateşten alınca kabarıklık söndü.
Bu normal mi yoksa ben bir şeyi yanlış mı yaptım?


Name:  IMG_0915.jpg
Views: 2290
Size:  35.5 KB


Bu arada yuvaklaklardan arta kalan parçaları da aynen tavada kızarttım. Misafire ikram edilmez belki ama onlar da çok lezzetli.

Name:  IMG_0928.jpg
Views: 1070
Size:  50.3 KB

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 23:54   #29
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İçine malzemeyi biraz fazla sürmüşsün galiba gilan. İncecik zar gibi olacak. Tavada kızarttıktan sonra da maşa ile alma, üzerine yağ döktüğün kaşığı kullan ki delinmesinler.

mrduran beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2011, 10:50   #30
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
İçine malzemeyi biraz fazla sürmüşsün galiba gilan. İncecik zar gibi olacak. Tavada kızarttıktan sonra da maşa ile alma, üzerine yağ döktüğün kaşığı kullan ki delinmesinler.
Teşekkürler, bir de öyle deneyeyim.

Bir de acaba buzluktan çıkartılıp kızartılanlar daha mı çok kabarıyordur diye düşündüm ama fark etmez galiba...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025