![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 113
|
Çok hoş görünüyorlar ellerinnize sağlık.Evet ben de deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Sevgili Güler Hanım Patates böreğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de fırsat bulup yapamadım henüz. Acaba kandilde yapıp dağıtsam makbule geçer mi? Bu akşam yapıp buzluğa dinlenmeye alıp, yarın akşam kızartıp, komşulara dağıtsam olur mu? Tarif için çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
|
Sevgili gilan, böyle abur cubur şeyleri yapmaktan hiç üşenmem. Acaba abur cuburu kendim de çok seviyorum ondan mı dersin? Büyük torun da bana çekmiş. Tam abur cuburcu. Bize geldiğinde bana "babaanne, sana gelmeyi çok seviyorum, evin her tarafında abur cubur var, ne güzel" diyor. Onun da eli çok yatkın, beraberce çok güzel hem de zor pastalar yaparız hep. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Moderatör
|
begonvil 14, Sanırım, lokmaya benzettiniz. Kandilde börek dağıtılır mı orasını pek bilmem. Benim bildiğim, helva veya lokma gibi şeyler dağıtılır. Ama siz bu gece yapacaksanız, buzluğa koymaya hiç gerek yok. Buz dolabının iç rafında en az üç gün tutabilirsiniz. Böylesi daha güzel oluyor, donmadan taze taze kızartın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Evet lokmaya benzettim biraz görüntüsünü. Altın sarırı rengi var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Bizim burda yufka bulunmadigindan ben evde aciyorum hamuru. Yufkaci hamuru kadar ince olmasa da cok hosumuza gidiyor. Ben de en kisa zamanda tarifi deneyecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Kaybettik
|
Sigara böreği sarıp koyuyordum buzdolabına. Eminim bundan sonra sizin patates böreğinizde olacak dolapta ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Dün akşam patates böreği yapıp buzdolabına 3 gün dinlenmeye aldım.Kalan parçaların da kızartıp tadına baktık. Çok güzel, çok hafif.. Yapılışı da çok kolay. Herkese tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 393
|
Bol yağdamı kızarmalı yoksa tavada az yağlamı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Ben bol yağda kızarttım. Güzel oldu. Güler Hanım nasıl kızarttı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bizim burda bişi yapılır güler hanım iki hafta sürer bişi mayalı hamuru el kadar yuvarlak açıp tavada bol yağda kızartılır görüntüsü ona benziyor bide şivlilik var bugün bi yandan bişiler yapılır bi yandan şivlilik dağıtılır hanımlar için yorucu bir okadarda eğlenceli birgün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Sevgili Bengi su Ben dediğiniz bişi yedim. Çok güzel tadı var. Yanlış hatırlamıyorsam hafif şekerli. Ama tarifini bilmiyorum. Bana özelden mesaj atar mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Yok tatlı değil ama içine helva ya da reçel sürülüp yeniliyor içlisinide yapabilirsiniz bugün Konyada hangi eve gitseniz ikram ederler üç ayların başlangıcıyla başlar iki hafta kadar sürer ve hemen hemen her evde yapılır komşulara dağıtılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Moderatör
|
Gerek börek olsun, gerek balık, bol yağda kızartılır. Patates böreklerini kızartınca kâğıt havluya alın, fazla yağları orada emilir, daha sonra servis tabağına alırsınız. Patates böreklerini kızarttığınız yağı, ertesi günü de yine börek kızartırken kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 223
|
güler hanım tarif için çok teşekkür ederim. gecen hafta buradan tarifi görüp yaptım hem pratik hemde lezzetli. sabah hahvaltısında çok güzel gidiyor. en güzel yanıda buzlukta bekleyip cay demlenesiye kadar hızlı olması. (KENDİNİ BEĞENMİŞ KAYNANAM BİLE SEVE SEVE YEDİ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bende ki tarifte şu şekilde bunu da deneyin derim . Herşey aynı malzemeyi sürüp yufkayı ikiye katladıktan sonra düz kenarından yuvarlıyoruz..Rulo haline gelen yufkadan keskin bir bıçakla dilimler kesip halkaları yağda kızartabildiğimiz gibi yağladığımız tepsiye dizip fırında da pişirebiliyoruz. Yağdakini daha çok seviyorum .Fırında pişireceksem üzerine biraz pul biber serpiyorum . Fırında pişen de hem yumuşak hem hafif oluyor.Buzlukta saklama kısmı en sevdiğim bölüm .Misafir geldiğinde elimin altında bulunması işimi çok kolaylaştırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
Güler hanım börek tarifinizi aldım çok güzel oluyor. Krep tarifinizi de alabilirsek daha güzel olacak. Bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 223
|
peki siz mutfak ustalarına acemi biri olarak bi sorum olacak benim; yufkaları ikiye katlamadan önce içlerine çay kaşığıyla tane tane patates harcı koysam? patates harçları tam ortaya gelecek şekilde bardakla düzgünce kessem olurmu acaba??? bence olur gibi ama normalden fazla yağ emermi acaba içine??? teşekkürler.... bu arada bugün akşam tekrar yapıp atacağım buzluğa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Güler ablacigim bugün böregini yaptim, coluk cocuk herkes cok begendi. Adi da Güler hanim böregi kaldi tabii. Cocuklar hemen yarin tekrarini istiyorlar. Su andaki durumuma cok iyi gelen bir yemek oldu. Ilk iki hamileligimde de ev pideci salonuna dönmüstü, sürekli hamur aciyordum. Gözleme, cig börek, lahmacun, manti yapmadigim hamur isi kalmamisti. Sanirim bu kez de böyle olacak. Güzel tarifin icin tekrar tekrar tesekkür ederim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2009
Şehir: Aydın / Kuşadası
Mesajlar: 152
|
Formu okudukca patates böreği kokmaya başladı buram buram.. Kütür kütür yanan sobanın üzerine koydum hemen patatesleri.. Off offf Güler hanım akşam akşam neler açtın başıma :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Çok güzel bir tarif...ellerinize saglık Güler hanım..Çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Sevgili Güler hanım Bugün böreğinizden yaptım. Kalan 3 yufkaya da soğan ıspanak kavurdum, ezilmiş patates, süt, yumurta ekledim aynı şekilde yaptım. Attım buzluğa. Mutfağım sayenizde bir çeşit daha kazandı.Artık bu ay gelen her misafire kızartılmaya hazırlar. Rulo şeklini çok seneler evvel yapardım. Dilimler az yağda kızarıyor veya fırında. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonunda bu böreği yapmayı denedim. Cumartesi akşam hazırlayıp dolaba koydum. Pazar akşama doğru kızarttım. Börekler kızarırken üstlerine kaşıkla kızgın yağ döktükçe gerçekten de çok kabardılar. Neredeyse küre şekline geldiler. Ama ateşten alınca kabarıklık söndü. Bu normal mi yoksa ben bir şeyi yanlış mı yaptım? ![]() ![]() Bu arada yuvaklaklardan arta kalan parçaları da aynen tavada kızarttım. Misafire ikram edilmez belki ama onlar da çok lezzetli. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir de acaba buzluktan çıkartılıp kızartılanlar daha mı çok kabarıyordur diye düşündüm ama fark etmez galiba... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|