agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)

Beğeni Düzeni46Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2008, 21:28   #1
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Başımdan geçen eylenceli bir anıyı anlatmak istiyorum.
Van'da çalışıyoruz. Yaklaşık 12 arkadaş görevli olarak dağlarda fıstık aşılamaya gittik. 2-3 gün kalacağız. Gece oldu. Sohpetler falan. Ateş yaktık. Yemekleri yedik. 4 adet çadır kurduk. Sonunda laf anarşistlerden açıldı. Ya buraya gelirlerse. Ya baskın yaparlarsa falan.Bir arkadaşımız. Gelirlerse gelsinler. Görürler gününü falan. Bayağı kabadayı konuşuyor. Nasıl atıp tutuyor.
Neyse lafı fazla uzatmayayım. Aramızda 5 arkadaşımızda Vanlı. Hepsi kürtçe de konuşabiliyor.
Yatmaya gittik. Gece saat 2 falan. Baktık bizi uyandırdılar. Merak etmeyin. Şimdi o arkadaşa bir süpriz hazırlayacağız. Haberli olun dediler.
5-10 dakika sonra bir gürültü, bir kargaşa. Başları peçeli iki kişi, ellerinde tüfek ( Zaten yanımızda 2 tüfek vardı) konuşmalar yapıyor, bizim Vanlı arkadaş güya tercüme ediyor. İçimizden birisini götüreceklermiş. O arkadaşı seçtiler.
Seyreyleyin gümbürtüyü. Artık gerisini yazmıyorum. Biraz uzaklaştılar. Orada yüzlerini açmışlar. Ama ne film. Buda işte böyle bir anı.

Selma_321 beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 22:12   #2
Ağaç Dostu

KUMRU's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2006
Galeri: 14
Denizli Babadağdayız, arkadaş grubumuzla kış faaliyeti düzenlemişiz, ancak aramızdan sadece 4 kişi kazma getirmiş , diğerlerinde yok. 4 kişi sabah erkenden zirveye doğru yola çıktık, geri kalanlar yayla evinde bizi bekleyecekler. Karla kaplı Babadağ Zirveyi yaptık, kar sınırına inince de "HADİ KUTLAYALIM" dedik, ocağımızı çıkardık, su kaynatıp, çaylarımızı içtik, yiyeceklerimizi tükettik, sohbete dalmışız, bir baktık ki hava kararmış. Vadi sistemi, her yer uçurum, fenerler yetersiz kalmakta, bir yanlış adım atsak, uçurumdan aşağı düşüceğiz, sonra bir de birbirimizi nasıl çıkaracağız? Dedik ne yapalım? "sabahlayalım, geceyi açıkta geçirelim". Yanımızda çadır yok, uyku tulumu yok, yiyecek yok. Allahtan kar sınırındayız hem kuru yerde ateş yakabiliyoruz, hem de kar eritip su elde edip, kalan tek poşet çayı tekrar tekrar 4 kişi içiyoruz.(Dağcı içinden ısınır)Çok üşüdüm, bir arkadaşta bivak dediğimiz bir nevi torba var, bu çeşit survival şartlarında, içine giriliyor. Ablamla girdik içine, uyuya kalmışım, bir de havalandırmamışız, nem yapmış içeriden. Yarım saat sonra uyandığıımda vücudumdaki her bir hücre üşüyordu

KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 22:16   #3
Ağaç Dostu

KUMRU's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2006
Galeri: 14
Hayatım boyunca daha fazla üşümedim. Sabaha kadar ateş yakıp, sıcak su yaptık. Birimizin cebinden unutulmuş bir gofret çıkınca dünyalar bizim oldu, paylaştık. Nihayet sabah oldu, hiç uzak da değilmişiz kampa meğer, ama karanlıkta riske giremezdik tabii ki. Arkadaşlar da bizi çok merak etmişler, attığımız işaret fişeği de kaybolup gitmiş görmemişler. Bu da bize ders oldu, vadi sistemlerinde bir daha dönüşte geç vakite kalmadık

g.c. beğendi.
KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025