agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni342Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2007, 16:15   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-11-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 18
yaprak bitleri(aphids) için 5 lt suda 15-20 adet sigara izmaritini 3-5 gün bekleterek ilaç hazırlayabilirsiniz. kimyasal ilaç kullanmadan izmaritlerden olusmus olan suyu yaprak bitlerine püskürterek kullanabilirsiniz. bu arada karıncalarla aynı ortamda yasarlar bunlar. çünkü karıncaların besinlerinden biridir yaprak bitleri. aynı zamanda uğur böceği dediğimiz canlıda yaprak bitleriyle beslenmektedir. yani avcı konumdadır uğur böceği(gelin böceği)

Deryaalan beğendi.

Düzenleyen chakuza : 13-11-2007 saat 19:57
chakuza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2007, 21:23   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chakuza Mesajı Göster
yaprak bitleri(aphids) için 5 lt suda 15-20 adet sigara izmaritini 3-5 gün bekleterek ilaç hazırlayabilirsiniz. kimyasal ilaç kullanmadan izmaritlerden olusmus olan suyu yaprak bitlerine püskürterek kullanabilirsiniz.

Tütünden yapılan ev yapımı böcek ilaçlarını duymuş olmalısınız, ancak bu riskli bir böcek ilacı. Neden derseniz tütün zaten domates, biber ve patlıcan gibi Solanaceae familyası üyelerine toksik. Üstelik de tütün mozaik virüsü; biber ve domateste, hatta 100 küsur bitki türünde bulaşıcı ve tehlikeli. Ayrıca virüs hastalıkları tedavi de olmuyor.

Evet tütüne ulaşmak kolay, ama elimizle bitkilerimize -ki süs bitkileri de buna dahil- patojen aşılama riski de cabası. Bence siz tütünlü preparatlara fazla itibar etmeyin. Bu konuyu uzun uzadıya yazmamın nedeni, maalesef herkes tarafından bilinip uygulanan riskli bir formül oluşu. Şu tütün ne enteresan; insana, hayvana, bitkiye toksik etkili. Onu öldüren virüsü bile, baş derdi.

Mine Pakkaner

Ahu_E beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025