Alıntı:
Tarifi verilen ev ilaçlarının yapımında kimyasal yöntemler hiç kullanılmamaktadır.
|
Sayın Mine hanım amacım çalışmalarınızı engellemek **** salt olumsuz eleştiri yapmak değil.Öncelikle bunu belirtmek isterim.Kimyasal yöntem kullanılsın **** kullanılmasın bazı bitkilerde bulunan bu bileşikler kimyasal bileşiklerdir.Hayatımızın her yerinde olan kimyasallar bitkilerdede mevcuttur.Bitkilerden elde edilmesi tehlikeli olmadığı görüntüsü veriyor.Bu hususta doğal adı altında insanları yanıltıcı olabilir.Aşağıda tespih ağacının zehiri konusunda bilgiler verilmiş..
http://www.ces.ncsu.edu/depts/hort/c...on/Meliaaz.htm
''Tespih ağacının bütün parçaları, zehirlidir.6 küçük olgun meyve yemek, ölümle sonuçlanabilir.''
http://www.floridata.com/ref/M/meli_aze.cfm
İkincisi benim eleştirdiğim nokta evde yapılan tarif olsa bile bunu kullanacak insanlar için tehlikeli sonuçlar içerip içermediğini(hangi dozda) bilmiyoruz.Kesin bir miktar söz konusu değil.Yani bunu sebzelere uygulayıp bunu tüketirlerse ne olur sorusu önemli.Deri yoluylada tehlikeli olabilir zaten zehirlenmelerde en fazla deri yoluyla olmaktadır.(örneğin nikotinde)Bu da üzerinizde bir sorumluluğun olması demek.Bunu gereken uyarı yapılarak insanlara bu şekilde anlatmak gerek.Her tarife birde uyarı eklemek gerekli..
Alıntı:
Solanin konusuna gelince. Bu konuda araştırma ve analiz yapmanız elbette mümkün, ancak önce, insana letal dozu öğreneceksiniz, sonra patates ve domatesin meyvesinde değil, bitkisinde solaninin ne kadar olduğunu tesbit etmek gerekir. Sonra da yapraklar kesilip suya konunca ne kadar solanin suya geçiyor belirlenecek, sonraki aşama afitlere etkili dozun tespiti. Sonra da solüsyon eğer bir sebze veya meyveye uygulandıysa, uygulama sonrası üzerinde kalan miktarın sağlığa zararlı etkisi var mı, ya da solanin güneş ışığı vs. gibi etkenlerle bozunup etkisini yitirmiş mi, malum pişirme, turşu kurma vs. yöntemlerle gibi bozunuyor (yeşil domates yemeği ve turşusunun yüksek solanine rağmen toksik olmaması gibi, patlıcanın solanin içermesi gibi.)
|
Çok iyi ve ayrıntılı açıklamışsınız sağolun fakat bu araştırmaları birilerinin yapması gerek.Yani yaprakları suya koyun püskürtün demekle dememek arasında hiçbir fark yok.Bende bu konuda çalışmak isteyen arkadaşlarımızın olup olmadığını öğrenmek istemiştim.
Sentetik değil doğal kimyasallar kullanabiliriz.Bu konuda karşıt bir görüşüm yok.