agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni41Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-08-2016, 11:13   #35
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan beridir yazmıyordum foruma uğrayayım derken başlığı gördüm oldukça etkili ancak bir kadar da tehlikeli bir çözüm anlatmak istiyorum dikkatli olmak kaydıyla kesin çözüm alınıyor...

!!!!!!!!!!DİKKAT!!!!!!!!!!

1-Bu iş için elektrikten anlayan birisiyle veya uzmanla bu işlemi yapmanızı şiddetle öneririm

2-Ağaç türlerinde daha etkili bir metot olmakla birlikte yüzeyde duran bitkiler için elektrik iletkenliği için yüzeyin ıslak olması önemli

Kırmızı örümcek ile neredeyse her bitki yetiştirenin sorunu oluyor lakin bu yöntemi uygulayabilecek bilgiye sahip çok az kişi bulunuyor. Dediğiniz gibi tehlikeli bir uygulama, kaç kişinin sorununa çözüm olabilir ki?

Kaldı ki bu zararlı canlılar bitkilerimize bir kereliğine uğramıyor, her zararlı mücadelesinde olduğu gibi bu uygulamanın da tekrarı gerekir. Bitkilerimiz bu elektrik şoklarına (yanlış tanımlamışsam teknik cahilliğime verin) ne kadar dayanabilir ki?

Son olarak saksı yetiştiriciliğine uymayacağını anladım anlatımınızdan. Teknik bilgim olsa da uygulayabilecek biri değilim ama bağ-tarla-bahçem olsa da uygulamazdım sanırım...

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025