View Single Post
Eski 03-08-2016, 10:45   #33
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan beridir yazmıyordum foruma uğrayayım derken başlığı gördüm oldukça etkili ancak bir kadar da tehlikeli bir çözüm anlatmak istiyorum dikkatli olmak kaydıyla kesin çözüm alınıyor.

Yaprak yüzeyindeki zararlılar için (yaprak biti, kırmızı örümcek ve yumurtalar gibi) bitki yüzeyinin sulanması ve tam ıslak olmasının sağlanması, Sokucu, kemirici ve emiciler için (kabuklu bit ve kök ve gövde kurtları gibi) ise bir kaç gün önceden bolca sulanarak iletim demetlerindeki iletken suyun artırılması için, sebzelerde ise toprağın iyice sulu olup yeterli iletimin sağlanması için bolca suluyoruz.

Ağaç türlerinde gövde uzunluğuna göre 30-100 cm ara ile iki adet cam çivisini gövdeye çakıyorsunuz. Çok dikkatli olmak ve henüz elektrik fişine takılmamış olmak kaydıyla elektrik kablosunun bir ucunu bir çiviye diğer ucunu diğer çiviye bağlıyorsunuz kablonun öbür ucu ise fiş takılmış ve priz için hazırlanmış olmalı (Aslında insanı çarpmayan ancak domuz kovucularda elektrikli teller kullanımında olduğu gibi bu işin bir makinesi yapılabilir. ) sonra gidip bitkinin başında olmamak için prizin başında durup fişi prize takıyorsunuz. Elektrik verilmesini (220 V ) ben genelde bitkinin yaşına göre öneriyorum ama 10 dakikayı geçmemesi hatta mantıken yumurta varsa onların rafadan olması süresi kadar. Bu şekilde kurtlu ağaçları ve kabuklu bitlerle dolu ağaçları ciddi oranda kurtarıyorum. Yaprak yüzeyindeki zararlılar ise onların yüzeyde en çok olduğu saatte ve iletimi sağlayacak ıslaklığa sahip olacak şekilde uygulama yaptırıyorum.

!!!!!!!!!!DİKKAT!!!!!!!!!!

1-Bu iş için elektrikten anlayan birisiyle veya uzmanla bu işlemi yapmanızı şiddetle öneririm

2-Ağaç türlerinde daha etkili bir metot olmakla birlikte yüzeyde duran bitkiler için elektrik iletkenliği için yüzeyin ıslak olması önemli

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön