Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan beridir yazmıyordum foruma uğrayayım derken başlığı gördüm oldukça etkili ancak bir kadar da tehlikeli bir çözüm anlatmak istiyorum dikkatli olmak kaydıyla kesin çözüm alınıyor...
!!!!!!!!!!DİKKAT!!!!!!!!!!
1-Bu iş için elektrikten anlayan birisiyle veya uzmanla bu işlemi yapmanızı şiddetle öneririm
2-Ağaç türlerinde daha etkili bir metot olmakla birlikte yüzeyde duran bitkiler için elektrik iletkenliği için yüzeyin ıslak olması önemli
|
Kırmızı örümcek ile neredeyse her bitki yetiştirenin sorunu oluyor lakin bu yöntemi uygulayabilecek bilgiye sahip çok az kişi bulunuyor. Dediğiniz gibi tehlikeli bir uygulama, kaç kişinin sorununa çözüm olabilir ki?
Kaldı ki bu zararlı canlılar bitkilerimize bir kereliğine uğramıyor, her zararlı mücadelesinde olduğu gibi bu uygulamanın da tekrarı gerekir. Bitkilerimiz bu elektrik şoklarına (yanlış tanımlamışsam teknik cahilliğime verin) ne kadar dayanabilir ki?
Son olarak saksı yetiştiriciliğine uymayacağını anladım anlatımınızdan. Teknik bilgim olsa da uygulayabilecek biri değilim ama bağ-tarla-bahçem olsa da uygulamazdım sanırım...