View Single Post
Eski 02-08-2016, 23:12   #32
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu

Fatih_Soydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Ben kükürt denedim kimyasal denedim ev yapımınıda denedim kurtulamadım illetten 2 senedir var artık ikrah geldi ve en sonunda biber ağacımı kökünden kesip söktüm. çok ilginç bie durum var bu saksıda 3 farklı tür biber var 1 tanesi biberiye diğeri dolmalık biber 3. cü ise kıl biber. kıl biber hibrit tür dolmalık biberde hibrit tür biberiye tohumunu alıp sürekli yetiştirebildiğim bir tür hibrit değil. kıl biberde 20 gün uğraştım ona rağmen devam ettiği için kırmızı örümcek sorunu söktüm. dolmalık biberdede var onuda sökecek gibiyim ama biberiye yan yana olmasına ve dalları temas etmesine rağmen kıl ve dolmalık bibere hiç kırmızı örümcek yok üzerinde ne yaprak bozulması oldu ne de başka sorun. sanırım bu hibrit ve F1 türlerde bir sorun var hibrit olan domateslerdede aynı sorunu yaşadım ama dibindeki yerli türe hiç ilaç kullanmadım gayet güzel büyüdü. seneye hiç bir şekilde hibrit denemesinde bulunmayacağım aklımın 1 köşesinde duruyor harcadığım ilaç parasının haddi hesabı yok. bu illetin varlığının muhakkak bilmediğimiz bir sebebi var ve bu genetik işi ile uğraşanlar bilerek söylemiyor onun yerine her sene türlü türlü ilaç veriyor piyasaya. sadece sebze değil bir çok diğer tür hibritlerde de hastalık sorunu çok illa ilaca kuvvet.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön