![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
|
Alıntı:
Yine pamukta eskiden kullanılan Aldicarp'ın da hiçbir suçu yoktu bence. Ne zaman ki sebze ve turunçgil üreticilerinin yanlışlıkla (!) (gözünü para hırsı bürümüş caniler tarafından önerilip satıldığına eminim) eline geçti o zaman kimyasal silaha dönüştü. Son zamanlar öyle dehşet şeyler duyuyorum ki, kanıksadım artık. Turunçgilde Acetamiprid kullanan mı dersiniz, maydanozda parathion methyl mi kullanan dersiniz (dehşet birşey, sanki kimyasal silah), biberde chlorpyrifos ethyl kullanan mı. Siz bu konuda çalıştığınız için ayrıntı yazmamda bir sakınca yok diye düşündüm. Bu pestisiti öneren Ziraat Mühendisi meslektaşımın eğitiminden, meslek ahlakından, dürüstlüğünden ve hatta insani duygularından şüphe ediyorum. Sizden bir ricam var. Anladığım kadarıyla KKGM'ye bağlı bir kalıntı analiz laboratuarında çalışıyorsunuz. Analizi yapılan ürünlerde en çok hangi pestisit kalıntılarına rastlanıyor? Bu önemli bir konu. Ben de ihracatı yüksek olan bir ilde çalışıyorum. Özellikle turunçgil ve sebze üreticileri hangi kimyasal silahları (!) kullanmışlar merak ediyorum doğrusu. Özellikle hangi insektisit kalıntılarına rastlanıyor? (Gerçi duyumlarım var, ama emin olmak istiyorum) yazabilirseniz sevinirim. Bu konuyu bildiğim için gönül rahatlığıyla ne portakal yiyebiliyorum, ne biber nede hıyar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
|
Alıntı:
Analizi yapılan ürünlerde birçok kirliliğe rastlıyoruz ancak burada şu üründe şu çıkıyor, şu üründe şu çıkıyor şeklinde açıklamam ne kadar doğru olur bilemiyorum. Akreditasyon çalışmalarımız kapsamında gizlilik diye bir kural var. Bu arada Türkiye'de pestisit kalıntısı analizlerinde DFG S19 analiz yöntemi ile (DFG S19 multirezidu method:Özellikle Avrupa Birliği'nde referans metod olarak gösterilmiş bir analiz yöntemidir) akredite olmuş ilk ve tek laboratuvarız. ![]() Bu kadar reklam yeter sanırım, konumuza dönelim. Bu tip bilgileri belki benim vermem doğru olmayacaktır ama bu bilgilere ulaşabileceğiniz yerler de var. Ben onları toparlayınca link olarak burada veririm. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
|
Şu anda bizim takip ettiğimiz en önemli liste "Avrupa Birliği Gıda Kirliliği Erken Uyarı Sistemi" adı altında her hafta yayınlanan raporlardır. Bu raporlarda ürünün adı, nereden geldiği, ne tespit edildiği, hangi üye ülkede tespit edildiği gibi parametreler yer alır. En büyük mutluluğumuz ise Türkiye adının pestisit kalıntısı ile raporda artık nadiren geçmesi. (Hoş oraya gitmiyorsa nereye gidiyor o da ayrı bir konu ama) Adresi aşağıda. Raporları inceleyebilirsiniz. Türkkiye'den linkler de yakın zamanda gelecek. http://ec.europa.eu/food/food/rapidalert/archive_en.htm Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
|
http://ekutup.dpt.gov.tr/imalatsa/kimya/oik603.pdf http://www.aib.org.tr/duyuru/dyryms2006004.pdf http://www.konyatarim.com/index.asp?id=1826 Bu ve benzer linkleri Google da arama yaparak rahatlıkla bulabilirsiniz. Buralarda adı geçen maddeler şu an adı geçen ürünlerde kullanılmakta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|