View Single Post
Eski 14-06-2008, 09:47   #22
yazsonu
Ağaçsever
 
yazsonu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 81
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen Mesajı Göster
-Ben ilaç uzmanı değilim, ama eğitim aldığım uzmanlar, kükürtü ilaç yerine bile saymazlardı. Ama ilaçtır çevreye olan olumsuz etkisi pek çok ilaçtan azdır.
-Bakır başka bir ilaçla karışmaz. Kendi başına kullanılır.
-Kükürt bağda külleme ve uyuz ilacıdır.
-Sebzede külleme, kırmızı örümcek, pas akarında etkilidir.
-Kullandığınız alanda plastik aksamı etkilediğinden plastiklerin üzerine püskürtmeyiniz.
-WP kükürt kullanımı kolaydır, etkisinin de ilaçlama kolaylığı nedeniyle daha çok olamsı gerekir.
Sn İzzeterisen

Verdiğiniz bilgilere teşekkürler.
Evet kükürt başlıbaşına bir ilaç sayılmıyor ama o kadar yaygın kullanıcısı var ki... Bana da ısrarla önerdiler. Ne yazık ki, çok sevdiğim bir adet asmamı dönüşümlü olarak kükürt ve Cupravit adındaki ilaçla aksatmadan ilaçladığım halde külleme başlamıştı son öneriler üzerine Topas diye bir ilaç kullandım ve geçti gibi. Ticari preparat adlarını burada vermek doğru olmayabilir ama gerçek bu.
Çok çok önemli bir konu sizin değindiğiniz hasat süresi... Biberlerim başladı, şimdi son kullanımdan sonra hasata kadar geçmesi gereken süre 14 gün olan bu ilacı kullanamıyorum. Ne yapmalıyım? Hasat süresinin daha kısa olduğunu sandığım KÜKÜRT kalıyor geriye. Bu salt benim sorunum değil, tüm Türkiyede biber gibi sebzeler ekiliyor. Onlar nasıl yapıyorlar? Ya ilaçlı olarak tüketiyor ve pazara sunuyorlar ya da benim bilmediğim bir yolu var.
İlaç uygulama sırasında gözüme gözlük takıp her yerimi kapattığım ve de iş bitiminde hemen banyoya girdiğim halde vücudumda kaşıntı ile belirtileri görülen alerjiye yakalanıyorum.
Bu forumda önemsenmedi ama, ülkenin bir gerçeğidir bu. Tonlarca domatesin Rusya kapılarından çevrilmesi bir örnektir. O kadar vurdumduymaz bir ulus olmuşuz ki, o domatesleri hemen Türk pazarlarına sürdüler ve hepimiz alıp tükettik. Ne oluyor? Kronik zehirlenmeler oluyor, başta kanser olmak üzere hastalıklar üzerimize erken çullanıyor.
Bu foruma "EVDE YAPILAN EV YAPIMI İLAÇLAR" konusunu görüp dalmıştım. Oradan yararlandım ama uygulayamadım.

Halen bilinçli yetiştirici ve tüketicilerimiz nasıl bir çözüm uyguluyorlar öğrenemedim. Öğrenmek istiyorum. İlaçların toksik etkilerinden korunmak istiyorum.
Saygılarımla...

yazsonu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön