View Single Post
Eski 08-06-2008, 00:05   #21
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birbay Mesajı Göster
2 - En az sakıncalı olduğu ve etkisi az olsa da geniş spektrumlu olduğu için kükürt kullanmam önerilmişti ve ben de kısa aralıklarla kullanmaktayım. Başarılı da oldum, geçen yıl mantar enfeksiyonlarına yakalanmadım. Kükürdün sağlığımızı tehdit boyutu ve sakıncası nedir?
3 – Sulu ve toz kükürtler arasında da önemli farklar var. Toz kükürt bulamadığımda sulu olanını kullandım, yapraklar üzerinde kükürt lekeleri kaldı. Bunun özümleme olayına olumsuz etkisi olduğunu sanmaktayım, özellikle gelişimini yeni sürdüren fideler üzerinde. Kuşkum doğru mudur yoksa yersiz mi?
4 – Kükürtün diğer kimyasallarla geçimsizliği olduğunu duydum, doğru mudur? İnternette çok dolaştım ama bu soruya yanıt bulamadım. Özellikle çatıdaki asmamı bakırlı preparatlarla periyodik olarak ilaçlamam öneriliyor. Bakırlı preparatlarla kükürdü aynı anda kullanabilir miyim, kullanamazsam ne kadar aralıklarla beklemeliyim? Şu anda iki haftalık aralarla dönüşümlü olarak bakırlı ve kükürtlü ilaçlama yapmaktayım. Devam mı edeyim değiştireceğim bir yöntem önerilir mi?
Saygılarımla...
-Ben ilaç uzmanı değilim, ama eğitim aldığım uzmanlar, kükürtü ilaç yerine bile saymazlardı. Ama ilaçtır çevreye olan olumsuz etkisi pek çok ilaçtan azdır.
-Bakır başka bir ilaçla karışmaz. Kendi başına kullanılır.
-Kükürt bağda külleme ve uyuz ilacıdır.
-Sebzede külleme, kırmızı örümcek, pas akarında etkilidir.
-Kullandığınız alanda plastik aksamı etkilediğinden plastiklerin üzerine püskürtmeyiniz.
-WP kükürt kullanımı kolaydır, etkisinin de ilaçlama kolaylığı nedeniyle daha çok olamsı gerekir.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön