![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Petunyalarımın üzerinde şeker şerbeti gibi yapışkan bir tabaka oluştu. Yapraklar yapış yapış oldu. ![]() ![]() ![]() Bunun Basara adlı bir hastalık olduğu Zirai ilaç satan firmalardan basara ilacı alıp bitkiye gerekli dozda püskürtürsem geçeceğini Sevgili Gözde arkadaşımız yazmış. Ben evde yapacağım doğal bir ilaçla sorunu çözebilir miyim acaba? Şimdiden teşkkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerime bakıyorum ama böcek türü birşey göremiyorum. Mesajını okuduktan sonra daha yakından inceledim. Sanki çok küçük kahverengi bitler var. Ama emin değilim hareket etmiyorlar. ![]() Fotoğraflamayı düşündüm ama çok küçüktü. Elimele ezdim yaprağın üzerinde iz bırakarak ezildi. Güve kelebeği gibi bir iz bıraktı. Dün akşam arapsabunlu su püskürmüştüm. Bugün sanki biraz daha yapışkanlık azalmış. Ama güneşte sanki daha çok artıyor. Püskürtmeden sonra henüz güneş görmedi. Ne yapmam gerekiyor. Yardımını bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazlık Beyaz yağ diye sorabilirsiniz. **** birçok ticari isim var Hektolineum ve Porkan bunlardan birkaçı. En azından yararlı böcekleri öldürmemiş olursunuz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Petunyalarıma 1 haftada 2 defa arapsabunlu ev ilacını uyguladıktan sonra, yazlık yağ püskürttüm. 24 saat gibi kısa bir sürede sorun çözlümüş görünüyor. Sadece 1 defa kullandım. Çok teşekkürler fmt79. Bu problemi yaşayanlara kullanmalarını öneriyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |