agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2007, 19:02   #1
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Petunyalarımın üzerinde şeker şerbeti gibi yapışkan bir tabaka oluştu.
Yapraklar yapış yapış oldu.

Bunun Basara adlı bir hastalık olduğu Zirai ilaç satan firmalardan basara ilacı alıp bitkiye gerekli dozda püskürtürsem geçeceğini Sevgili Gözde arkadaşımız yazmış.

Ben evde yapacağım doğal bir ilaçla sorunu çözebilir miyim acaba?

Şimdiden teşkkürler...

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 07:52   #2
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster

Bunun Basara adlı bir hastalık olduğu Zirai ilaç satan firmalardan basara ilacı alıp bitkiye gerekli dozda püskürtürsem geçeceğini Sevgili Gözde arkadaşımız yazmış.

Şimdiden teşkkürler...
Kanlı Balsıra diyecektiniz galiba. Fakat kanlı balsıra mı yoksa yıldız koşnili mi olduğunu anlamak için birkaç kriter var. Neyse sorun bu değil de, gördüğünüz şeyler hastalık değil bitki zararlısıdır.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 13:30   #3
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79 Mesajı Göster
Kanlı Balsıra diyecektiniz galiba. Fakat kanlı balsıra mı yoksa yıldız koşnili mi olduğunu anlamak için birkaç kriter var. Neyse sorun bu değil de, gördüğünüz şeyler hastalık değil bitki zararlısıdır.
Sevgili fmt79 ne olduğunu tam bilemiyorum petunyların yapraklarında yapışkanlık olduğunu yazdığımda basara cevabını almıştım.

Bitkilerime bakıyorum ama böcek türü birşey göremiyorum. Mesajını okuduktan sonra daha yakından inceledim. Sanki çok küçük kahverengi bitler var. Ama emin değilim hareket etmiyorlar.

Fotoğraflamayı düşündüm ama çok küçüktü. Elimele ezdim yaprağın üzerinde iz bırakarak ezildi. Güve kelebeği gibi bir iz bıraktı.

Dün akşam arapsabunlu su püskürmüştüm. Bugün sanki biraz daha yapışkanlık azalmış. Ama güneşte sanki daha çok artıyor. Püskürtmeden sonra henüz güneş görmedi.

Ne yapmam gerekiyor. Yardımını bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden.

Eski 11-05-2007, 16:23   #4
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:

Şimdiden teşkkürler...
Ev yapımı ilaçlar konusunda fazla bilgi sahibi değilim. Bu zararlılara karşı biyo-insektisit de yok. Ama petrol yağları ile hazırlanan insan ve çevre sağlığına, yararlı böceklere etkisi çok düşük bir insektisit var. Kabuklu bitler ve koşniller için rahatlıkla kullanılabilir.

Yazlık Beyaz yağ diye sorabilirsiniz. **** birçok ticari isim var Hektolineum ve Porkan bunlardan birkaçı. En azından yararlı böcekleri öldürmemiş olursunuz...

Eski 24-05-2007, 20:04   #5
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79 Mesajı Göster
Ev yapımı ilaçlar konusunda fazla bilgi sahibi değilim. Bu zararlılara karşı biyo-insektisit de yok. Ama petrol yağları ile hazırlanan insan ve çevre sağlığına, yararlı böceklere etkisi çok düşük bir insektisit var. Kabuklu bitler ve koşniller için rahatlıkla kullanılabilir.

Yazlık Beyaz yağ diye sorabilirsiniz. **** birçok ticari isim var Hektolineum ve Porkan bunlardan birkaçı. En azından yararlı böcekleri öldürmemiş olursunuz...
Petunyalarımdaki yapışkanlık için Sevgili fmt79 yukarıda alıntıladığım mesajda yazlık yağ önermişti.

Petunyalarıma 1 haftada 2 defa arapsabunlu ev ilacını uyguladıktan sonra, yazlık yağ püskürttüm. 24 saat gibi kısa bir sürede sorun çözlümüş görünüyor. Sadece 1 defa kullandım. Çok teşekkürler fmt79.

Bu problemi yaşayanlara kullanmalarını öneriyorum.

Eski 24-05-2007, 21:01   #6
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Petunyalarımdaki yapışkanlık için Sevgili fmt79 yukarıda alıntıladığım mesajda yazlık yağ önermişti.

Petunyalarıma 1 haftada 2 defa arapsabunlu ev ilacını uyguladıktan sonra, yazlık yağ püskürttüm. 24 saat gibi kısa bir sürede sorun çözlümüş görünüyor. Sadece 1 defa kullandım. Çok teşekkürler fmt79.

Bu problemi yaşayanlara kullanmalarını öneriyorum.
Rica ederim, ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025