View Single Post
Eski 07-05-2007, 12:04   #169
fmt79
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard Mesajı Göster
Sayın fmt79 benim de sorum sulama zamanı ile ilgili olacak. Çoğu kaynakta okuduğum sulamayı ya gece geç vakit veya sabah erken vakitte yapmak gerektiği idi. Genelde sabahları öğlen vakti uyandığım için ben de gece 2 - 3 gibi sulamaya çalışıyorum. Gün batarken toprak halen daha sıcak olduğu için sulamanın uygun olmayacağını düşündüm hep.
Sadece çiçek sulamak için gece o saatlerde kalkmanıza gerek yok. Doğrudur, en iyi sulama zamanı akşam geç saatler **** sabah erken saatlerdir. Burada önemli olan bitkinin en az su kaybettiği zamanda sulamayı yapmaktır. Çünkü su toprakta kalmadan bitki suyu alırsa, çözünmesi uzun süren besin maddelerini daha az alacak, sizin verdiğiniz su bitkiye sadece su olarak girecektir. Sulamadaki amaç sadece su vermek değil aynı zamanda topraktaki besin maddelerini de bitkinin almasını sağlamaktır.

O yüzden mümkün olduğunca gece geç saatlerde (23:00-24:00) **** sabah erken saatlerde (05:00-06:00) sularsanız bitki için en uygun sulama olur. Burada önemli olan saat değil havanın serin olmasıdır. Sıcak ortamda bitkiler daha hızlı su kaybederler. Gece geç saatlerde ve sabah erken saatlerde hava nispeten serin olduğu için sulama bu dönemlerde yapılmalıdır.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön