![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Parmağımla üzerindeki 2-3 taneyi aldıktan sonra bu sabah tekrar kontrol ettiğimde üzerinde başka göremedim . Yarına tekrar ortaya çıkarlar mı bilmiyorum. Üzerinde olmasa da kimyasal mücadele değil ama arap sabunlu karışımı yapmam gerekir mi ? ( öncelikle doğal yöntemleri tercih etmekteyim, çaresiz kalırsam kimyasal yöntem kullanmalıyım diye düşünüyorum.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
-
Giriş Tarihi: 02-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, saksılarımın üzerinde uçuşan sirke sineklerine acayip bozuluyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
İlginiz için teşekkürler, çiçeği yaklaşık bir buçuk ay önce aldım ve henüz saksı değiştirmedim ama saksısının küçük olduğunu düşünüyorum. Bugün de baktım henüz yeni bir şey görmedim. Umarım bir daha çıkmazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
Yardımlarınızı bekliyorum
Arkadaşlar merhaba. Yıllarca menekşe yetiştirdim,bir menekşeden onlarca menekşe yetiştirdim. Hatta birtanesi bir koyu renk, birsonraki sefer açık renk açardı. Ev değişikliği nedeni ile menekşelerimi verdim.Şimdi yeniden yetiştiremiyorum.Size menekşemin resmini gönderiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim. Acaba toprağı kalitesiz,suyu süzmüyormu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bence
Toprağı ıslaksa hiç su verme, ortası iyi gibi ama, belki kendine gelir. Yanmış gibi duruyor sanki fazla gübre yakmış olabilirmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
-
Giriş Tarihi: 02-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Üstü kuru gibi görünür ama altının ıslak olduğunu düşünüyorum. Düzeliyor gibi haklısınız ortası iyiye doğru gider ama ölmesinden çok korkuyorum, sanki kopan yaprakların yerinden yeliş yabrağa benzer bir buruncuk görünür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Saksıdaki minik sinekler
Alıntı:
![]() Eğer sirke sineği saksıların toprağından uçuşan minicik sineklerse, toprağa kekik ya da fesleğen ekince kokusundan kaçtıklarını okumuştum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Teşekürler bahçevan. Yeni bir sorunum var,bana yardım edebilecek varsa yardımınızı bekliyorum. Çiçekçiden aldığım çiçeğimde kırmızı örümcek olduğunu öğrendiğim bir zararlı. Çiçeğimi kurutmadan onunla nasıl baş edebilrim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
|
Sergül, kırmızı örümcekle ilgili forumda pek çok bilgi bulabilirsiniz. Baştaki arama kutusunu kullanın, postaları göster seçeneğini kullanın. Gelişmiş arama yaparsanız hastalık ve zararlı forumunu seçin, sonuçları da mesallarda göstertin. Şu sonuçlara ulaşacaksınız; http://www.agaclar.net/forum/search.php?searchid=369143 Ayrıca derginin Aralık sayısında ( http://www.agaclar.net/dergi/aralik07.html ) "Bitkiler için bitkisel tedavi" isimli yazımda bu konudaki reçeteleri de görebilirsiniz. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2008
|
Mine hanım ben de kırmızı örümcek ile ilgili bahsettiğiniz yerlere baktım , gerçekten çok harika ayrıntılı bilgiler var. Ben de güllerimde kırmızı örümcek sorunu ile karşılaşmıştım bana da %80 lik kükürt içeren wp(sulandırılabilir) ürün tavsiye ettiler. 1 litrelik kaba yarım tatlı kaşığı uyguladım sorun çözüldü paylaşmak istedim...Herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Mine teşekkürler. Verdiğiniz linklere baktım ve daha birçok yararlı bilgi edindim. Yalnız kükürtü sulama suyuna mı yoksa bitkiye mi koymalıyım,çünkü kırmızı örümcek yaprakların altındadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2008
|
Sergül kükürtü camsil gibi el spreyleri ile sulandırdıktan sonra yaprakların her yanına dokunacak şekilde uygulama yapıyorsunuz. Özellikle doz konusunda beni uyardılar 1 litre suya yarım tatlı kaşığı ıslanabilir wp kükürt den fazla koyarsam yakma yapabileceği şeklinde. Ben bu dozdan iyi netice aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Teşekürler,Banunur umarım çiçeğimi kurtarabilecem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Atatürk çiçeği
Yaklaşık 2 hafta önce eşimin aldığı Atatürk çiçeğinde sanırım bir sorun var.Çiçekli değil, geldiğinden beri sulamadım baya bir su vermişlerdi çünkü.Ve geldiğinde de yaprakları böyleydi daha kötü durumda olan yapraklarını temizledim.Yapraklarının arka kısımlarında hiç bir problem yok dıştaki lekeler görünmüyor. Birde yaprakları çok yumuşak elimde eriyecek gibi duruyor bu doğal mı bilemedim. Işık alan bir yerde duruyor doğrudan güneşe maruz değil ve oda sıcağında.Sorunu umarım bir zararlı değildir bilginize ihtiyacım var.Resimler fazla net değil üzgünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
feyzan
Giriş Tarihi: 02-01-2008
|
Acil Yardım
Merhaba Mine hanım köklendirmek için saksıya ektiğim menekşemin toprağının üstünde beyaz pamuğa benzer bir tabaka oluştu. Önceki resimlerden baktığıma göre gül yapraklarının üstündeki küllenmeye benziyor. Toprağın üst tabakasını almaya çalışırken bu beyazlıkların en alttan geldiğini gördüm. Acaba ne yapabilirim? Menekşemi kaybetmek istemiyorum. Küllenme için tarif ettiğiniz sodalı karışım uydun olur mu? Yoksa bu başka bir şey midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Doğasever
Giriş Tarihi: 25-09-2007
|
Yardım
Merhaba yaklaşık 4 aydır sitenin üyesiyim.Son derece güzel hazırlanmış bu sitedeki konu başlıklarını okuyup sürekli yeni bilgiler öğreniyorum.Ancak resmini eklediğim arkadaşlarımın hediyesi olan çiçeğimin ismini siteden öğrenemedim.Çiçeğimin yapraklarında kurumalar var bulunduğum yerde (ilçede)çiçek bakımı konusunda yardım albileceğim bir uzman bulamadım.Acaba çiçeğimi nasıl kurtarabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Dracena massengena
Merhaba.Dracenamın toprağına dışarıdan sirke sinekleri bulaştı.Ne yaptıysam onları uzaklaştıramadım ve bu yüzden içieriye de koyamıyorum.Dracenam ın soğuktan yaprakları sarardı ve hiçbrşey yapamıyorum.Sitede bu sinekler hakkında hiçbir açıklama bulamadım sadece toprağa fesleğen dikilmesi önerilmiş.Fesleğen yetişene kadar da benim çiçeği ölür.Lütfen bu konuyla ilgili ciddi bir bilgi verilsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
kanun43tr
Giriş Tarihi: 08-03-2007
|
Arkadaşlar yardım lütfen..
Çok su vermeme rağmen ağlamaya başladı ve yaprakları kızarıp dökülüyor.Sorun cok büyüdüğünden kaynaklanıyor olabilirmi?Güneşte tam ıstediği gibi üzerine vurmuyor .Köklememi yapssam?Sağolun şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Üretecekseniz çelik almak için bahar sonu yaz başını bekleyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
kanun43tr
Giriş Tarihi: 08-03-2007
|
yardım lütfen
Çok su hatta hiç su vermediğim halde ağlamaya ve yaprakları burusup dökülmeya basladı ne yapabilirim tesekküeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Doğasever
Giriş Tarihi: 25-09-2007
|
Yardım için çok teşekkürler Mine Hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|