agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni715Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2013, 13:52   #1
Ağaç Dostu

Archer's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2007
Galeri: 3
Köklendirme

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bakipa Mesajı Göster
Sn.Archer
Pet şişenin üzerinde delik açmak gerekirmi,Hava alma,ısı vs. etkenler için

Hayır delik açmayın. Zaten onu oraya koymanın amacı su kaybını önlemek. Ben bu şekilde Begonvil, Japon gülü, Gül ve daha bir çok türü köklendirdim. İğne yapraklılar konusunda fazlaca bilgim yok ama bu şekilde olur gibi düşünüyorum. Saygılar

Archer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2013, 17:39   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Archer Mesajı Göster
Hayır delik açmayın. Zaten onu oraya koymanın amacı su kaybını önlemek. Ben bu şekilde Begonvil, Japon gülü, Gül ve daha bir çok türü köklendirdim. İğne yapraklılar konusunda fazlaca bilgim yok ama bu şekilde olur gibi düşünüyorum. Saygılar
Amacınız su kaybı değil ısı dengesi olmalı, yanlış bir uygulamadır hastalığa davettir birki yetiştirmese havalandırma esastır.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2013, 20:12   #3
Ağaç Dostu

Archer's Avatar

köklendirme çalışması

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Amacınız su kaybı değil ısı dengesi olmalı, yanlış bir uygulamadır hastalığa davettir birki yetiştirmese havalandırma esastır.
Merhaba ,sayın Miralay. Ben yıllardır bu şekilde köklendirme yaptım. Yüzde yüz olmadı belki ama genelde başarılı oldu. Geçen yıl yaz ortasında aldığım ve iki gün suda beklettikten sonra bu şekilde yaptığım Camelia uygulamasında başarılı olamadık. Söylediğiniz gibi pamuk şeklinde hastalık oldu.
O zaman Kapattığımız pet şişeye delik mi açmalıyız ?

Eski 03-03-2013, 21:17   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhaba ,sayın Miralay. Ben yıllardır bu şekilde köklendirme yaptım. Yüzde yüz olmadı belki ama genelde başarılı oldu. Geçen yıl yaz ortasında aldığım ve iki gün suda beklettikten sonra bu şekilde yaptığım Camelia uygulamasında başarılı olamadık. Söylediğiniz gibi pamuk şeklinde hastalık oldu.
O zaman Kapattığımız pet şişeye delik mi açmalıyız ?
Selam Sn. archer
Nem ortamdaki isiya göre ısınan veya soğuyan su zerreleri gece gündüz arasındaki ısı farklarını absorbe eder bir dengeleyici ısı yongası görevi üstlenirler bunun yanında bakteri ve mikroplara uygun üreme alanı oluştururlar ama stabilite olmazsa bitki yetiştirmek imkansızdır bu yüzden bitki gelişiminde verdiği zararlar ihmal edilebilir.

Buna göre örtüyü kullanmamızdaki esas ısıyı dengede tutacak olan nemi hapsetmek olduğundan sürekli hava akımı istemiyoruz bu sebeple hava akımı oluşturmayacak bir tarafa açılıp kapanabilecek bir havalandırma menfezi gerekli.

Eski 03-03-2013, 21:57   #5
Ağaç Dostu

Archer's Avatar

Alıntı:
Selam Sn. archer
Nem ortamdaki isiya göre ısınan veya soğuyan su zerreleri gece gündüz arasındaki ısı farklarını absorbe eder bir dengeleyici ısı yongası görevi üstlenirler bunun yanında bakteri ve mikroplara uygun üreme alanı oluştururlar ama stabilite olmazsa bitki yetiştirmek imkansızdır bu yüzden bitki gelişiminde verdiği zararlar ihmal edilebilir.

Buna göre örtüyü kullanmamızdaki esas ısıyı dengede tutacak olan nemi hapsetmek olduğundan sürekli hava akımı istemiyoruz bu sebeple hava akımı oluşturmayacak bir tarafa açılıp kapanabilecek bir havalandırma menfezi gerekli.
Kıymetli bilgilerinize teşekkürler. Bir konuda daha aydınlatabilirseniz benim için çok önemli. DEFNE ye aşı olabir mi.Olursa ne olur Tekrar teşekkürler

Eski 03-03-2013, 23:04   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Kıymetli bilgilerinize teşekkürler. Bir konuda daha aydınlatabilirseniz benim için çok önemli. DEFNE ye aşı olabir mi.Olursa ne olur Tekrar teşekkürler
Tam olarak açıklamam gereken yer hakkında tereddütteyim Sn. archer havalandırma kısmı ile alakalı bir izahat mı istiyorsunuz?

Defneyi çok yetiştiriyorum ama hiç aşı yapmadık neden aşılamak istediniz maksadınız nedir.

Eski 03-03-2013, 23:33   #7
Ağaç Dostu

Archer's Avatar

Alıntı:
Tam olarak açıklamam gereken yer hakkında tereddütteyim Sn. archer havalandırma kısmı ile alakalı bir izahat mı istiyorsunuz?

Defneyi çok yetiştiriyorum ama hiç aşı yapmadık neden aşılamak istediniz maksadınız nedir.
Bahçem küçük ve bu defne de istemediğim bir yerde.Ben de yenisini yetiştirdim.Bunu da kesmeye kıyamıyorum aşı olursa değerlendireyim diye düşündüm

Etiketler
çelik, kök, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025