![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Köklendirme
Alıntı:
Hayır delik açmayın. Zaten onu oraya koymanın amacı su kaybını önlemek. Ben bu şekilde Begonvil, Japon gülü, Gül ve daha bir çok türü köklendirdim. İğne yapraklılar konusunda fazlaca bilgim yok ama bu şekilde olur gibi düşünüyorum. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Amacınız su kaybı değil ısı dengesi olmalı, yanlış bir uygulamadır hastalığa davettir birki yetiştirmese havalandırma esastır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
köklendirme çalışması
Alıntı:
O zaman Kapattığımız pet şişeye delik mi açmalıyız ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nem ortamdaki isiya göre ısınan veya soğuyan su zerreleri gece gündüz arasındaki ısı farklarını absorbe eder bir dengeleyici ısı yongası görevi üstlenirler bunun yanında bakteri ve mikroplara uygun üreme alanı oluştururlar ama stabilite olmazsa bitki yetiştirmek imkansızdır bu yüzden bitki gelişiminde verdiği zararlar ihmal edilebilir. Buna göre örtüyü kullanmamızdaki esas ısıyı dengede tutacak olan nemi hapsetmek olduğundan sürekli hava akımı istemiyoruz bu sebeple hava akımı oluşturmayacak bir tarafa açılıp kapanabilecek bir havalandırma menfezi gerekli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Defneyi çok yetiştiriyorum ama hiç aşı yapmadık neden aşılamak istediniz maksadınız nedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bahçem küçük ve bu defne de istemediğim bir yerde.Ben de yenisini yetiştirdim.Bunu da kesmeye kıyamıyorum aşı olursa değerlendireyim diye düşündüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çelik, kök, yaprak |
|
|