View Single Post
Eski 01-03-2013, 23:17   #619
Bakipa
Ağaçsever

Bakipa's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Sn. bakiba hormon çok faydalıdır bu kaide yadsınamaz ama kullanılması, hiç kullanılmamasından daha büyük bir risk bana göre verilen seyreltme değerleri kesinlikle afakidir hassas bir gözlem gerektirir hormon aynı fakat tür çeşit kullanım şekli şartlar değişkendir. Hormon yerine üretmek istediğiniz bitkinin ana vatanındaki iklim şartlarını sağlamak en doğrusu ve daha az risklidir.

Yorum ve tavsiyelerim hertürlü eleştiriye açıktır.
Sn. Miralay
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Ben acizane Sekoyaların her iki türünü de(sempervirens ve giganteum) çoğaltmak ve 1200 rakımlı köyümde (Kastamonu-Devrekani-Selhattin Köy)orman oluşturmak istiyorum.Diğer konularda belirttiğim gibi geçen sene deneme amaçlı her iki türü de diktim.Eğer mart sonları gibi hala hayatta kalabilirlerse çeliklendirme ile çoğaltacağım.Son yaptığım gözlemimde giganteumlar iyi durumda idi.Fakat sempervirensleri biraz soğuk etkilemiş.Ama kararlılıkla belirtmeliyim ki formlarını bulamasalar bile vazgeçmeyeceğim ;yeter ki canlı kalsınlar.
İBA'sız da köklenme olabiliyorsa çok iyi olur.Bu amacımda her türlü bilgi desteğine ihtiyacım var.Sekoyaların çeliklendirilmesi,daldırma yöntemleri konusundaki her türlü bilgi ve püf noktaları konusunda yardımlarınızı bekliyorum .Tekrar teşekkürler.

Bakipa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön