![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Bir soru da ben sorayım, İzmir'de yaşıyorum. bu sıralar (Ekim ayının ortaları) İzmir'in havası sıcak olmasa da ılıman oluyo. Kuruyemişçiye gidip acaba kabuklu badem alsam, saksıya eksem başarı şansım nedir? Ekim zamanı müsait midir? ekince ne zaman çıkar? çizik atmam falan gerek mi ? toprağı nasıl olmalı, sulama nasıl ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2009
|
İnsanlar paraşütten tohum atmaya başladı, ben bi' türlü tohumlarımı çimlendiremedim. Uğraşıyorum. Sonuçları sizlerle paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
Ellepress Şişen Tabletler'i tohum çimlendirmede kullananlar var mı? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
merhaba.evet bin18 ben de o sisen tabletleri cimlendirmek icin kullandim.ancak 3 gun oldugu icin simdilik ise yarayip yaramadigini bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
merhaba gecen yıl 5 adet cevizi toprakla bulusturdum. cekirdeklerden yalnızca 1 tanesi cıktı saksı olarak 1.7 lt lık saksı ve toprak olarak ta torf kullandım hic bir gubreleme ve vitamın takvıyesı yapmadım. cevizim toprak yuzeyıne cıktı ve 1 yasını doldurdu fakat boyu 8 cm cıvarında gectıgımız yaz 2. yazını gecırdı fakat neredeyse hıc buyumedı sımdı ıse kısa dogru gırdıgımız ıcın yapraklarını doktu fakat hala canlılıgını koruyor .cevizim neden buyumuyor bılenler varsa paylasırsa cok sevınırım . not: torf yerıne gercek toprak kullanmak daha mı iyidir? Düzenleyen enico : 03-12-2009 saat 01:38 Neden: ekleme yapmak |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Benim bildigim kadariyla sadece torf olmaz..cicek topragi,bahce topragi,sivi besin vb.gibi vermeniz gerek..daha iyi bir cevaba kadar idare edin diye yazdim..Iyi gunler.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
yanıtladıgın icin tesekkur ederım ama daha kapsamlı bır yanıt verebılecek bır arkadasımız var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
1-Saksısını büyütebilirsiniz. Kökler aksı içinde kıvrılmaya başlamıştır. Bunu ilkbahar zamanı gözler uyanmadan yapabilirsiniz. 2-Torfa ilave olarak eğer bahçeye almayı düşünmüyorsanız saksı harcı hazırlayabilirsiniz. (bahçe toprağı, iyi yanmış keçi veya koyun gübresi, drenajı sağlamak ve harcı gevşetmek için kum, perlit, zeolit gibi maddelerden bir karışım) 3- Sürekli çeşme suyuyla suladığınızda kireçlenmeye başlamış bir harcınız olur bu yüzden ph ı düşürmek için organik bazlı materyal veya gübre şerbeti takviyesi. (humik asit de olabilir) 4- Bu fideye bu kadar fazla ilgi gerekmez diyorsanız direk bahçedeki yerine alınız. tüplü olduğu için yılın her zamanı alınabilir, gözler uyur halde ise bu zamanlarda veya baharda alabilirsiniz. Yazın kurak zamanlarında bitkiyi kaybetme şansınız yüksek. bir de aşı yaptırmanız gerekecek, başka bir ceviz fidanı ile tozlaşma yapma durumunuz yok ise kendine verimli bir çeşitden kalem alarak baharda yarma aşı yapabilirsiniz. Tutturma şansı acemi aşıcılar için düşük olsa da kakma aşı da yapılabilir. Saksısıyla beraber aşılarsanız aşı yerine parafin banyosu da yaptırabilirsiniz. Toprağa aldıktan sonra aşılatırsanız aşı macunu ile kapatılabilir. Chandler cinsi çok methedliyor ancak tozlanma durumunu bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
tesekkur ederım sevgılı kursad bu dedıklerını uygulayıp sonucları sızınle paylasacagım fakat yazdıgım gıbı saksı 1.7 lt lık degılmıs saksı yaklasık 6 lt lık 1 yasındakı cevız ın bu saksıyı koklerıyle dolmurma ıhtımalı varmıdır acaba? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2009
|
4000 yıllık tohum çimlendi
Kütahya Seyitömer Höyüğü'nde bulunan ve 4 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenen 3 tohumdan biri çimlendi. İşte MÖ 2000'li yıllardan günümüze ulaşan mercimek ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2009
|
badem
Hangi yörede yetiştirilmiş? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2010
|
Alıntı:
isteyenlere resimde yollarım. 2 senede bahçeyi istila etti. isteyene fidede yollarım. tohmdan yetişmez muhakkan fideden ekin ama ymesi güzel toplaması zor.ben hem saksıda yetiştiriyom hem bahçede saksıları bazen hatırlı arkadaşlarım geldimi hediye olarak veriyorum. bende 2 küçük çocuğum var onlarda bu lezzetleri tatsınlar diye diktim. ben kocaelideyim. burda bir dağ var çilek tepesi deriz 850 metre rakımda bir çilek var olmaz böyle bişey. isteyenlere çıplak kölkü yollarım. ama nasıl yollarım bilemiyom. kargo mu olsur bilemem. posta olmaz ezilri. muhafazalı kargo kolisi olmalı bence. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
bende 2 küçük çocuğum var onlarda bu lezzetleri tatsınlar diye diktim. ben kocaelideyim. burda bir dağ var çilek tepesi deriz 850 metre rakımda bir çilek var olmaz böyle bişey. isteyenlere çıplak kölkü yollarım. ama nasıl yollarım bilemiyom. kargo mu olsur bilemem. posta olmaz ezilri. muhafazalı kargo kolisi olmatı bence. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Dağ çileği değil ama forumdan değerli bir üyemizin yolladığı çilek fidelerimi saksıya diktim, gayet güzel büyümekteler, hatta çoğaldılar bile tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2009
|
[attach][attach][attach] [/attach][/attach][/attach] |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar bende var bir sürü oldu hatta isteyenlere resimde yollarım. 2 senede bahçeyi istila etti. isteyene fidede yollarım. tohmdan yetişmez muhakkan fideden ekin ama ymesi güzel toplaması zor.ben hem saksıda yetiştiriyom hem bahçede saksıları bazen hatırlı arkadaşlarım geldimi hediye olarak veriyorum. bende 2 küçük çocuğum var onlarda bu lezzetleri tatsınlar diye diktim. ben kocaelideyim. burda bir dağ var çilek tepesi deriz 850 metre rakımda bir çilek var olmaz böyle bişey. isteyenlere çıplak kölkü yollarım. ama nasıl yollarım bilemiyom. kargo mu olsur bilemem. posta olmaz ezilri. muhafazalı kargo kolisi olmalı bence. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
|
1,5 ay önce pamukta çimlendirme yaptıgım leylandi tohumlarının şimdiki hali |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
şimdi bunları nasıl ve nezaman saksıya alacagım yardımlarınıza ihtiyacım var buhale gelmesi için çok sabrettim ölürlerse kahrolurum ilginize şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2009
|
bende tohum çimlendirmek için bir çalışma yaptım şuan saksının içinde tohumlar kaloriferin üstüne koysam daha iyi olur mu nası bir ortamda bekletmeliyim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
YARDIM EDEBİLECEK BİRİLERİ... venus fly trap tohumu nasıl çimlendirilir aldığım yerde bana paket içindeki tohumların kendilerini yaz mevsiminde hissettiklerini söylediler ve onları uyandırmam gerekmiş kış mevsimini ve sonbaharın yağmurundan sonra bahar ışıkları ile çimlenirlermiş bn yaptım olmadı ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene ilk defa petunya, lobelya, vinca gibi çiçekleri tohumdan yetiştireceğim. Bir kaç sorum olacak. 1. Çimlendirme toprağı olarak bahçe toprağı, torf, perlit karışımı düşünüyorum. Doğru olur mu? 2. Nedense çimlenme aşamasında viyollere gübre eklemeyip, 8cm'lik saksılara geçirirken eklesem daha iyi olur gibi geldi. Doğrusu nedir? Gübre olarak Biofarm humus eklemeyi düşünüyorum. 3. Petunya ve lobelya gibi tohumlar için "Işık çimlenme üzerinde etkilidir, tohumların üstünü kapatmayın." deniyor, doğru mu? 4. Kaplamalı petunya tohumlarını ekerken özel bir şey yapmak gerekiyor mu? (Mesela kaplamayı aşındırmak falan gibi.) 5. Evde ufak bir sera ortamında çimlendirme yapacağım. Sıcaklığı ve nemi kontrol altında tutmaya çalışacağım. Bu gibi tohumların çimlenmesi için ideal sıcaklık ve nem oranı nedir? 6. Çiçekçilerden mevsimlik fideler aldığımda çok iyi kök gelişimi olduğunu görüyorum. Bunun için özel bir şey mi yapmak gerekiyor? Umarım başarılı olurum. ![]() Düzenleyen gilan : 24-02-2010 saat 12:32 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#28 | |||||||
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hem tohumu ekince, hem de fideyi şaşırtınca deniz yosunlu can suyu veriniz. Alıntı:
|
|||||||
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Begonia rex hakkında bir sorum olacaktı, tohumlar toplandıktan ne kadar süre sonra ekilmelidir? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2010
|
Hagi tohum hangi sıcaklıkta kaç günde çimlenir ?
Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin. Bir yerlerden daha önce bu konuyla ilgli bir tabloyu bilgisayarıma kaydetmiştim.. Ancak bilgisayarıma format atmak zorunda kalınca birçok faydalı bilgi içeren bu gibi dosyalarımı kaybettim... ![]() Tablonun konusu başlıktan da anlaşılacağı üzere Hangi tohum Hangi sıcaklık da kaç günde çimlenir ? ![]() Özetle örnek vermek gerekirse (Atıyorum Bu bilgi de yanlış olabilir) Domates tohumu : 10 derecede 15 günde,15 dercede 10 günde, 20 derecede 7 günde çimlenir gibi Üsteki örneğe benzer marul, biber,salatalık gibi birçok meyve, sebze ve çeşitli bitkileri içeren bir tabloydu... ![]() Böyle bir tabloyu 1 haftadır her yerde aradım ama bir türlü ulaşamıyorum.. Nereden bulabileceğim konusunda bilgisi olanlardan yadım bekliyorum ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|