![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2008
|
sitedeki ilk fotoğrafım. ![]() becerebildiysem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
zeki bey teşekkürler emeklerin karşılığı yavaş yavaş çıkıyor ![]() artık tecrübe arttıkça dahada iyilerini yapacağım inşallah.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ektiğim 18 selluka tohumundan 15 adedi çimlendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada Zeki beyin en tembel öğrencisi olarak bende az önce bir ekim kabında 2 tane n gördüm. bir kaç güne fırlayacaklar. ne olduklarını bilmiyorum. Hepsine etiket yapıştırmıştım ama bir tanesi gözden kaçmış. Hiçbir kapta red robin göremediğim için bu kaptakilerin Red Robin olması gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeki bey; Arkadaşımın hediye ettiği 3 adet Quisquals İndica tohumum var. 4 Martta bardaklara ektim, güneş gören pencere içinde, üstleri sterchli duruyorlar. Arada açıp, bir, iki saat havalandırıyorum. Bu tohumlar beni çok endişendiriyorlar. İkisi gayet güzel kök oluşturdu, fakat yapraklarını bir türlü çıkartmıyorlar. Ben de dönüp, dolaşıp, hep tepelerindeyim ![]() ![]() Sırada ekilecek gül biberi tohumlarım da var ![]() Selamlar, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
2 sene once, evde tohumdan bitkilerimi yetistirmeye basladigimda Esim ve de temizlik icin gelen kadindan epey firca yiyen birisiyim. ![]() Fakat, Zeki Bey o kadar guzel anlatiyorki ..... gelde fircalara ragmen tekrar yetistirmeye baslama ![]() Tekrar, alttan isitma sistem duzenegini kurup ise koyulmak lazim..... Her halde arabada yatar, kalkariz....... Tohumlar, sag olsun....... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Ben sizin yaşadıklarınızı halen yaşıyorum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Çimlenmeye başlamış ve n şeklinde kendini gösteren tahminim Red Robinlerim ektedir. Bu aşamadan sonra streçi üstünden alayım mı ? yoksa diğer tohumların çıkmasını bekledikten sonra mı açayım. Pişkinleşmesi için az su ile bol ışık vermek gerektiğini öğrendim. Saolasın zeki bey. Bizim işlerimizi kolaylaştırdınız. Düzenleyen h.ışık : 10-04-2011 saat 21:13 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Sayin h"isik ben bu N leri gorur gormez acikta birakiyorum. Daha once acmamistim boylari uzun zayif govdeler olmustu. Ne derece dogru yaptigimi bilmiyorum ama sonuc daha verimli oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
sayın sebnem&mircan, bende daha önce çimlendirdiklerimden boyları uzayanları kaybettiğim için bu kez n lerle özel ilgileniyorum. n den sonra sulamayı çok az yapacağım. Ve sadece sabah güneşi alan pencerenin camının önünde iç tarafta duracak. bu şekilde güneş almayacak ama bol ışık alacak. planım bu. gelişmeleri aktarırım. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Bu durumda üzerini hemen açmıyorum, daha fazla sayıda tohumun çimlenmesini bekliyorum ama çok acilen aydınlık yere taşıyorum. Aydınlık yere taşımayı geciktirince bazı bitkiler bir günde çok hızlı uzayabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kim demiş size acemi diye ![]() Ama yalnız selluka yetiştirmekle olmaz. Yanında başka şeyler de ister. Tebrikler , devam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin tembel olduğunuzu sanmıyorum ama sanki acelecisiniz gibi geliyor. Çimlendirmenin de minimum zamanı var. Onu pek değiştiremiyorsunuz. Selamlr |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başarılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önce ne yapıp yapıp şu fotoğraf çekme işini geliştirin. Fotoğraflarınız hiç net değil. Bu konuda yakınınızda birinden yardım alınç Bir kere öğrendiniz mi tamam. Streci almak için biraz daha bekleyin bence |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu resimde torfun nemi biraz fazla. Unutmayın, sıkınca su çıkmayacak kadar olmalı. Fazla suda fidelerin çürüme riski var. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ustaya ne denir ![]() İyi günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Teşekkür ederim Zeki bey,suyu biraz kesiyorum o halde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlenmenin mininum zamanını değiştirmem için başka neler yapabiliriz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotograf makinesini kullanmaya gayret ederim. Dün gece streci kaldırmıştım. Tohumlar boya gitmesin diye. Hemen tekrar örtüyorum. Teşekürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten en hızlısı da burada tarif etmey çalıştığım gibi doğru olanları yapmak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajinizdan sonra acikcasi cok utandim ve ne buyuk bir densizlik ettigimin farkina vardim cok ozur diliyorum. Konusunda uzman olmadigim bir seyde yanlis bilgi verip belkide zarar verecektim fidelerine. Isinize karistigim icin tekrar ozur diliyorum sizden ve sayin h.isik dan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|