![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Emre Kuzu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba Zeki bey, Ben daha ağaçlar.netle bu kadar haşır neşir olmadığım zamanlarda gliricidia sepium tohumu edinmiştim ve 10 tane tohumum 2 günde çimlenmişti.O zamanlar hiç torf nedir bilmiyordum ama sonradan öğrenmeye başladım azbiraz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bitki ile ilgili saçmış olduğunuz başlıkta çok geniş bilgi içeren bir kaynak bulmuş olduğunuzu gördüm. Oraya baksanız istediğiniz bilgiyi bulacağınızdan eminim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Zeki Bey çok güzel bir yazı her şeyi açıklamışsınız. Tohumdan çimlendirme ile ilgili biraz araştırma yapmak amacıyla siteye girmiştim ki yazınızı bulunca geriye sadece okumak kaldı.. Tekrar teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2011
|
Selamlar, Torf, perlit, çimlendirme viyollerim ve en önemlisi tohumcuklarım geldi. bu konuyu okuyunca heyecanım daha da arttı. sabırsızlık had safhada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
buraya çimlendirme ile ilgili aşamalı resim ekleyebilir miyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Sn. Gülenmelek, haklısınız fotoğraf olmalıydı. hatam için özür diler, tatlı dille uyardığınız için teşekkür ederim. Düzenleyen ehtepot : 05-01-2012 saat 14:47 Neden: eksik harf sebebiyle düzelttim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Zeki Bey minik süs kabağı tohumlarının çimlenme süresi nedir?Dün sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda 12 adet tohum ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Dünyanın en acı biberi için mini sera uygulamam
Selamlar herkese, işte adım adım yaptığım mini sera uygulaması. bhut jolokia tohumlarımı kalorifer üzerinde çimlenmeye bıraktım. dua edin bana çimlensinler diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pek güzel olmuş. Fazla suyun akıp gitmesi için şişenin altına delikler açtınız mı? Aksi halde suladıkça su alt tarafta birikir kökler çürümeye başlayabilir. Mutlaka delip drenajını yapın. Bir de cam önünde uzun süre direk güneşin gelmemesini sağlayın ki sera etkisi ile fazla sıcaktan tohumlar "pişmesin". Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kabak tohumları kolya çimlenir. 2 hafta içinde çimlenmesi gerekir. Ortam ısısını 15 dereceden aşağı düşürmemeye çalışın. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Sn meh12, dilerseniz tohum üretebilirsem size yollayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2012
|
Tohum ve Fidanlar
Arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bikaç haftadır tohum ekiyorum fakat bunlar biraz büyüdükten sonra fidanları yumuşayıp yere düşüyor ve ölüyorlar sararma falan yok. Yaz sebzeleri olduklarından dolayı mı ? Evde yetiştirmeye çalışıyorum pencereye biraz yakın tutuyorum. Güneş ışığı mı yetersiz sizce? Bir de tam gövde kısımlarında yani fidanın yumuşak sap kısmında halka halka çatlaklar oluyor. Torf ph 6 - 7 arası ve perlit kullanıyorum fazla su vermiyorum. Suyu oda sıcaklığında klorsuz veriyorum. Zaten torf gübreli olduğundan dolayı vitamin eklemiyorum. Bunu neden sorduğuma gelince biraz da ışık problemini çözmek için. Bana göre ışık kaynaklı olabilir. Biraz daha yaprak vermesi gerekirken sadece fidanın boyu gereğinden fazla uzuyor. Güneş enerjisi yerine ne kullanabilirim? Başka sitelerde metal halide ve sodyum lambaları önerilmiş. Bunlar hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok mutlu olurum.. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
bence gün ışığından aynalar vesilesiyle yararlanabilirsiniz. küresel bir ayna işinizi görür. gereğinden fazla uzuyorsa, ışık problemi. ama gövdesinde oluşan çatlaklar, su problemi gibi geldi bana. foto ekleyebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraf koyarsanız daha iyi anlayabiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
zeki bey size ne kadar teşekkür etsek az. aşama aşama verdiğiniz bilgilerin derli toplu olması ve görsellerle desteklenmiş olması bizim için çok kolaylık sağladığı gibi cesaretimizi de artırıyor.yıllardır saksı diplerinde meyve vs tohumlarını çimlendirip aşısız ağaçlar yaşatmayı başardım ama yazdan beri tohumdan çiçek yetiştirmeyi istiyorum.bu yüzden yazdan tohum biriktirdim. şimdi tavsiyenize uyarak meteorolojiden don riskinin geçeceği tarihi(mart-nisan) öğrendim.nisan ayının ilk haftası bu başlığı tekrar baştan sona okuyup icraata başlayacağım inşallah. umarım başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili eymenekin, Bu başlığa emek vermemin amacı cesaret vermek idi. Konuyu bilirseniz adım atmak çok daha kolay oluyor. Tohumdan bitki yetiştirmeye başlamak için bilinmesi gerekenler burada anlattıklarım kadar az. Bu basit bilgileri, sebep sonuç ilişkilerini anlayarak, sadık bir şekilde uygularsanız başarı şansınız kesine yakındır. Kolay gelsin, Keyif alın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
teşekkürlerimle
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Zeki Bey, bizleri çok değerli bilgilerinizle aydınlattığınız için çok çok teşekkür ederim. soracağım tüm soruların cevabı daha sormadan yazınızın içinde var. Kendi balkonumda sakısılarda bişeyler yapmaya çalışıyorum. Sizin yöntemlerinizle inşallah daha başarılı olacağım.... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
biber tohumlarımı ekeli 14 gün oldu. henüz bi kıpırtı yok. tutmazsa başlamadan bırakacağım galiba bu işi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
MİRİM... biber 40 gubde olur derler afyonun soguguna hele bu mevsımde çıkması ımkansız bıtkıler dönemını ıyı bılırler merak etmeyın vaktı geldımı tutsanızda çıkarlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2012
|
merhaba, konunun uzmanlarından fikir almak istedim bu başlığı görünce çok sevindim. benim 3 yıldır kafayı taktığım kokulu selluka sarmaşığı bitkisi için bu yıl yine tohum aldım.ilk aldığım yıl çimlendirme aşamasında başarısız oldum güzelim tohumlar çürüdü.ikinci yıl 3 tohumdan 2 tanesi filizlendi ama biri yine çürüdü.bu yıl kaliteli bir çimlendirme torfu aldım . sıkıştırılmış torfdan yapılmış viyol aldım tohumlarda geldi.zarlarını hafifçe zımparalayıp yaklaşık 24 saat oda sıcaklığında içme suyunda beklettim.bekleseler suda çimleneceklerdi neredeyse ![]() ![]() ![]() diğer ektiklerimi de sayarsam evin içinde mini orman yarattığımı düşünebilirsiniz ![]() IPOMEA NIL Kırmızı pikoteli , onuda 24 saat ılık suda bekletip torfdan viyole ektim ve hemen ağzı sıkı kapalı şekilde mini serasına kaldırdım. PETROSELENIUM CRISPUM (Babyleaf Lady Di maydanoz) ev içinde yetiştirilmeye uygun yazıyor tohumun kartında.onlarıda yine aynı torf ve viyollere ektim suda bekletmedim . ve serada değiller açık şekilde aydınlık olduğunu düşündüğüm için doğuya bakan pencere önünde duruyorlar.dediğiniz gibi torf çok çabuk kuruyor bunları da minik kaşıklarla sulayarak ıslattım hep ama alttan sulayacağım bir dahaki sefere.sera yapmalı mıyım onlara da? SUTERA CORTADA BACOPA bu tohumlar üzerleri kaplamalı olarak geldi hepsini ekmedim. denemek için 5 tanesini torfdan viyollere kaliteli torfa,yüzeye ektim ve spreyle suladım kaplamaları eridi.açıkta duruyorlar sabaha kadar kurumaya başlamışlardı kaşıkla suladım .sanırım onları da seraya almam lazım.çabuk kuruyorlar gece kuruyup kalacaklar diye korktum okuyunca ilk sayfadaki bilgileri.bu arada durdukları odanın sıcaklığı da 23 derece civarında bazen 24 oluyor. uygun mudur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ektiğiniz tohumların hepsi, eğer şartları uygun olursa, kısa zamanda çimlenmesi gerekir. Bana kalırsa Eskisehir için biraz erken ekmişssiniz. Doğru ekim zamanı için bu başlığı okuyun. Madem ekmişsiniz, en iyi şartlarda çimlenmelerini büyümelerini sağlayın. Kurumaması için kaplarınızı streçlemenizi öneriyorum. Çimlendikten sonra 10-15 derece arasında bol ışıklı bir yerde büyütmeye devam edin. Bu safhada ışık çok önemli. Fidelerin 20-30 cm üzerine flüoresan lamba koyup gün 16-18 saat arası ışık verebilirseniz bitkilerinizin boyları uzayıp gitmez, sağlıklı büyür. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
süper
Ben Zafer, aranızda yeniyim.Uzun zamandır forumlarda okuduğum en etkiliyici ve faydalı bir yazı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|