![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
Fideliklere ektim. Şimdi odaya taşıdım tohumları, kaloriferin yanındaki bir masanın üzerine yerleştirdim. Sera ne kadar açık kalmalı peki, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
Yönlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. İnşallah 2 günde tohumlarda çürüme falan olmamıştır, çünkü edinmek için de ekmek içinde çok emek verdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
merhaba Zebra, 18 şubatta ekmiştim 6 gün sonra çimlenmeye başlamışlardı bunlarda bugünkü halleri ama bir hata yapmak istemediğimden bir bilene soriim dedim birde önerdiğin yerden bakayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
1 mart tarihinde ektiğim biber tohumu 15 mart itibariyle çimlendi ![]() 1 mart tarihinde ektiğim domates tohumu 8 mart itibariyle çimlendi ![]() ne zaman şaşırtılmalı? Düzenleyen attar : 19-03-2013 saat 10:04 Neden: eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Alıntı:
Yanlış yönlediriyorsam bilenler lütfen düzeltsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
2 gerce yaprak zannediyordum, o yuzden 1 haftaya sasirtirim diyecektim, eger 4 yapraksa, daha 1 ayi daha var demektir ![]() Hülyab Bizim buralarda gunes, bulunmaz bir nimet, hakikaten bulunmuyor ![]() Yazik fidecikler, gun icinde 3-4 defa yer degistiriyor, gunesi gorebilmek icin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Sevgili yeni üye arkadaşlarım, İlgilendiğiniz konu ile ilgili başlığı bulduğunuzda, sorunuzu sormadan lütfen ilgili başlığı baştan sona bir tarayınız. Heyecanınızı çok iyi anlıyorum ama çoğunlukla sorunuza daha önce yanıt verilmiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bu konuyu ilgili başlıkta konuşalım isterseniz ![]() http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ama/1356-3.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
maydanoz için törfe ya da şaşırtmaya gerek yok. serpin toprağa, sulayın büyüsün. en azından biz öyle yapıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sularken de pulverize(yağmurlu) sulama yaparsanız, demeyin keyfine ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
domates başlığında pomodoro paylaşmıştı http://www.agaclar.net/forum/1106246-post921.htm bence çok etkili bir yöntem. ben biraz farklı uyguladım, tohumları suda 3-4 gün beklettikten sonra toprağa rastgele attım. çok büyük oranda çimlenme oldu. arada kayıplar var ama kalan sağlar bana yeter de artar gibi duruyor. tek sıkıntım istanbulda geceleri hala soğuk o yüzden balkondan evin içine taşımak zorunda kalıyorum çimlenen tohumlarımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Merhaba herkese. Bende henuz temin ettiğim domates, biber, kavun ve karpuz tohumlarımı cuma gunu elime ulaşacak cimlendirme torfunu kullanarak viyollere ekim yapicam. Sonrasi da da daha buyuk viyollere ithal torf kullanarak sasirtma yapicam. Burdan gordugum kadarıyla bir cok kişi ekimi çoktan yapmış hatta şaşırtmaya geçmiş ![]() Bu arada gene bu konudan okudum kavun icin şaşırtma yapılmaz denmis, kayba neden oluyormuş. Ben tohumdan üretime yeni başlıyorum bu nedenle her türlü tavsiye çok işime yarayacak ![]() Sizce badem salatalik, Cherry domates, salkim pembe domates, yerli kavun ve karpuz icin nasil bir yol izlemeliyim.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Bildiklerim sadece domatesle sinirli, onun icin domates icin bildiklerimi aktarayim. Domates icin gec kalmis degilsin, sonucta 6-8 hafta icinde yerlerine dikmeye hazir olacaklari icin, mayis sonuna denk geliyor, bu da Sile gibi bir yer icin uygun zaman diye dusunuyorum. Ilk sayfadan itibaren bu basligi okursan, gercekten butun bilgiler var cimlendirme hakkinda ayrica teknik bilgiye girmeden, sade. Benim gibi acemi bile, Zeki Bey sayesinde cimlendirmeyi basardi. Artik yaza domatesleri yeme kaldi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Sn metulen, Bahsettiğiniz sebzeler ile ilgili ayrı ayrı başlıklarımız mevcut. Sebzeler bölümünden herbiri için detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ekim için geç kalmış sayılmazsınız. Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/19355.htm başlığına göz gezdirmenizi de tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ektiğim fasülye tohumları ters tarafa doğru çıkıyor acaba böyle bişey yaşayan var mı? alt kısıma yayılması gereken salkım saçak görüntü toprağın yüzeyine çıkıyor. Bugün bir arkadaşım onları çıkartıp ters çevirip tekrar ektiği için foto yükleyemiyorum ama diğer çıkanlardan böyle bişey yaşarsam eklicem acaba yanlış bişey yapmışmıyızdır? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Limon1115 seninkiler hana iyi görünüyor benim toprağın üstü salkım saçak olmuştu bakalım her ihtimale karşı birkaç tohum daha ekicem onlar giderse fasülyesiz kalmayayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Zeki bey hiç nemesia yetiştirdiniz mi? Bu sene aldığım yaklaşık 10 çeşit tohumu evin içinde çimlendirebildim. Evin sıcaklığı 23-24 derece arasında. Ancak nemesia çimlenmedi. Paket üzerinde 13-17 derece arasında çimlenir yazıyor, bazı arkadaşlar bu değerlere yakın değerler elde edilince de çimlenebileceğini söyledi ancak emin olamadım. Kapalı balkonumun sıcaklığı sabah ve akşam 19-22 derece arasında. Gece kaça düşüyor bilmiyorum. Nemesia'lar için nasıl bir yol izlemeliyim. Bir de çimlenen ancak ikinci yapraklarını henüz vermeyen çiçeklerin 15 derece altında tutmama henüz ihtiyaç var mı, yoksa ikinci yaprakları verdikten sonra mı sıcaklığı düşük ortama geçirmeliyim? Şuan hepsi içerde pencere önünde duruyor. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
nemesia benim en kolay çimlendirdklerimden. tohumlarda bir sıkıntı olabilir gerçekten limon 1115. ben nemesiaları 19-20 derecede çimlendirdim. ektiğim tohumların içinde en güzel gelişim gösteren onlar oldu. bodur ve sarkıcı olanları başarıyla çimlendi. tohumları zengardenden almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
ben 19-21 derece arasında değişen ısıda çimlendirdim. üç türünde de hiçbir sıkıntı yaşamadım. ben de zengardenden aldığım campanulalarda sıkıntı yaşadım. çok istiyordum onları. hani cama bakıp durunca gelen giden olmazmış ya artık, o hikaye bir tanecik mavisini çimlendirebildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Tohumları mutlaka enlemesine ekin, ortadan ayrılacağı yer yeryüzüne paralel olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|