![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
evet okudum ve uyguladım Zeki beyin söylediklerini.. aspirin işini duydum ama denemek istemedim.. 1 gün önce suda beklettiğim biberleri ekeceğim birazdan,bakalım kısmet |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
limon 1115 bu beyazlıkların tuz oranının fazla olmasından kaynaklandığını okumuştum. sanırım kimyasal gübreler ve toprağın yapısı buna neden oluyor. içme suyuyla sulamak ve organik gübreye dönmek çözüm olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaç Dostu
|
umarım biberleri kütür kütür yersiniz. :-) aslında domates biber en kolay çimlenenler. hiç ışığa falan gerek olmadan çimleniyorlar. ben sırık domatesi pet bardakta, biberiyse direk büyük saksıda, normal torfla çimlendirmiştim. biberi dışarda, domatesi de pencere önünde çimlendirdim. kocaman boyumdan büyük sırık domateslerim olmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim..maşallahh o zaman domateslerinize ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Ben domates, biber, patlıcan tohumlarını oda sıcaklığında ıslak kağıt havlu içinde filizleri çıkana kadar tutuyorum. daha hızlı sonuç alınıyor gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
|
ektim artık, sonra denerim kağıt havluda çimlendirmeyi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
|
domates güneşi çok seviyor. suyu da. uygun ortamı bulursa kendiliğinden bitiveriyor gerçekte de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
|
ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum, artık olursa sevinirim, olmazsa kısmet ![]() fotoğraflarını eklerse çıldırırım ![]() Düzenleyen hira : 27-03-2013 saat 09:52 Neden: ufak yanlışlık yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Alıntı:
butun domateslerim simsiyah oldu curudu yani suyu fazla vermeyecesiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı saksıya fazla sayıda tohum ektiğin için bazı saksıların çok sıkışık olmuş. Bunlarda cımbızla çekerek seyreltme yaparsan geriye kalanların sağlıklı gelişmelerini, büyümelerini sağlamış olursun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
Şaşırtma işleminde besleyiciliği olmayan torf işinize yaramaz torf,bahçe toprağı,koyun veya keçi gübresi ve perlitten hazırladığınız bir karışım kullanabilirsiniz. Son sorunuza gelirsek saksı değişimini yenilerde yaptıysanız torfun içine bahçe toprağı,ince kum ve yanmış koyun gübresi eklerseniz bitkilerinizi mutlu edersiniz. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
|
artık yavaş yavaş şaşırtacağım onları. ilk ektiklerimdendi onlar. daha sonra 2-3 saksıya bölmeye başladım tohumları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2013
|
Alıntı:
Düzenleyen venompd26 : 27-03-2013 saat 15:19 Neden: eksik yazı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Lütfen sorunuzu sormadan önce ilgili konuyu baştan sona doğru hızlıca okuyunuz ( göz gezdiriniz ). Biliyorum hepimiz tohumlarımızı ektik, heyecanlıyız, sorularımıza hemen cevap bulmak istiyoruz. Ama sorularınızın bir çoğuna daha önce yazılmış mesajlarda yanıt verilmiş olabilir. Örneğin, bu konunun sahibi Zeki Bey ilk mesajlarında, tohumun gelişim evrelerindeki genel ihtiyaçlarını (ısı, nem, ışık, gübre) çok güzel bir sunumla anlatmış. Tohumdan üretim evreleri Faydalı olduğunu düşündüğüm bir önerim daha olacak, Sorunuzu soracağınız konuda, sorunuzu sormadan kelime bazlı arama da yapabilirsiniz. Örneğin bu konuda gübre ile ilgili arama yapmak için, konu başındaki yeşil bantta bulunan Bu Konuda Ara seçeneğini kullanabilirsiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
![]() bunlarda benim bugun ektigim tohumlar Marul biber vede altin cilek evde kaloriferin Yanindalar bakalim ne zaman cimlenecekler .))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
biraz Islak gibi de Ben ayarlayamadim demekki . Dediginiz gibi o zaman ustunu aciyim az kurusunlar acemilik iste kac gunde bir sulamaliyim bilgi verirseniz Tesekkurler.)) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
esasında konuyu okursanız detaylı anlatılıyor. çimlenme süresince doğru koşullar en başta sağlanmışsa sulamaya gerek yok. kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Torfun ıslak değil nemli olması gerekiyor. Bu nemi sürekli kontrol etmekte fayda var. Torf kurumamalı ama ıslak ta olmamalı. Sn s-bilge' nin dediği gibi konunun ilk mesajlarında detaylı anlatımlar mevcut. Tohumdan üretim - Çimlendirem ortamının nemi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aklima geldi ekerkende evde vede cok sulamayacagim diye delik acmamistim Ben disari kucuk bi cam serayada ektim. 3 hafta once soguk tan daha cikmadilar. Ben evdekinin ustunu acayimda biraz torf kurusun .)) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Alıntı:
Şuan bu saksılarda herhangi bir gübre yok, tamamen torfa ekim yaptım. Ayrıca kirecin neden olabileceğini de yazmışlar ama bulaşık ve çamaşır makinası alırken suyu test etmişlerdi, kireç oranının çok düşük olduğunu ve kireç sökücü kullanmama gerek olmadığını söylemişlerdi. Nedenini anlayamadım, fazla sıcaklıktan da kaynaklandığını sanmıyorum çünkü balkondaki saksıların içerisinde de aynı beyaz yapılar oluştu |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Sn. limon1115, http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3865.htm Bu konuya göz atmanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaçsever
|
Şaşırtma Zamanı Gelmiş mi?
Merhabalar; Yaklaşık 1 ay önce ektiğim çeşitli tohumlardan çoğu çimlenip, 2. yapraklarını vermeye başladılar. Ancak ben bu çiçekleri balkonumda yetiştireceğim. Şuan yaklaşık 23 derecelik bir ortamda bulunuyorlar. Balkonda yetiştirecek olsam da şaşırtma yapmam gerekir mi? Şaşırtma yaptığımda daha serin olan (yaklaşık 15 derece) kapalı balkona mı koymalıyım? Yoksa geceleri içeri mi almalıyım bilemedim. Şaşırtma konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Emeklerimin boşa gitmesini hiç istemiyorum. Bütün çiçeklere şaşırtma uygulamalı mıyım? Çiçeklerimin listesi şu şekilde: 1. Lobelya 2. Buz çiçeği 3. Zinnia (kirli hanım) 4. Hesperis 5. Fesleğen 6. Ballıca 7. Beni unutma 8. Karanfil 9. Menekşe 10. Nikotiana 11. Sabah Sefası 12. Pamuk 13. Sarmaşık güzeli 14. Servi sarmaşığı 15. Mor salkım Bunlar da bazılarının bugün ki resimleri: Fesleğen: ![]() Zinnia: ![]() Servi: ![]() Lobelya: ![]() Nikotiana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaçsever
|
Bunlar da diğerleri.. Buz Çiçeği: ![]() Hesperis: ![]() Karanfil: ![]() Sabah Sefası: ![]() Sarmaşık Güzeli ![]() Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çiçekleri çeşme suyuyla değil de içme suyuyla sulamak daha uygun olabilir diye düşünüyorum bu gibi durumlardan kaçınmak için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
|
ben 19-21 derece arasında değişen ısıda çimlendirdim. üç türünde de hiçbir sıkıntı yaşamadım. ben de zengardenden aldığım campanulalarda sıkıntı yaşadım. çok istiyordum onları. hani cama bakıp durunca gelen giden olmazmış ya artık, o hikaye bir tanecik mavisini çimlendirebildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Alıntı:
Biberler de ucunu gösterdi. Emin değilim ama ıslattığım kağıt havlunun üzerine eser miktarda giberalik asit dökmem de etkili olmuş olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek kimse yok mu? Bugün toprak almayı düşünüyorum. Böylece torfun içerisine ekleyip şaşaırtma yapacağım. Gerekli miktarda da akıllı gübre kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlenenleri şaşırtmadan veya şaşırttıktan sonra kapalı balkona çıkartmanızda sorun olacağını sanmıyorum, ben bu hafta, evde çimlenenleri bahçede naylon ile korumalı seraya aldım, sorun yok. Balkonda ışık sorunu daha da azalır. Çok güneş alırsa dikkat etmeniz gerekebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|