![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Zeki bey merhaba konuyu unuttuğumu sanmayın..geçen sene göndermiş olduğunuz tohumların sonuçları için çalışma vakti ayırmaya çalışıyorum inşallah sonuçlarını siz ve arkadaşlar ile paylaşacağım sevgiler saygılar sunuyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
Merhaba, uzun zamandır forumunuzu takip ediyorum ve büyük keyifle yazdıklarınızı okuyorum. kullanıcıların birbirlerine saygılı ve yardımsever olması çok güzel. bu yüzden kayıt olup aranıza katılmak istedim. kısaca doğayı seviyorum, ama malesef bahçemiz olmadığından evde bitki yetiştirmek konusunda şu sıralar çok hevesim var. bir sorum olacak : önceden kalan ve çürümemiş ayvaların içinden biraz çekirdek çıkardım. acaba bunları nasıl çimlendirebilirim ? direk saksıda toprağa diksem olur mu ? forumda arama yaptım, bazı arkadaşlar da aynı soruyu sormuş ama net cevap bulamadım.. kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Tohumdan Roka Aşamalarım - cemheat
Roka Ekimi ve Büyük Yardımcılarım Resimler 12.02.2012 tarihine aittir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Resimler 17-18.02.2012 tarihine aittir gelişimleri hakkında üstadlarımızın yorumlarını ve yönlendirmelerini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Resimler 26.02.2012 tarihine aittir gelişimleri hakkında üstadlarımızın yorumlarını ve yönlendirmelerini bekliyorum. Konum: Salon camı önünde ev içerisinde duruyorlar, ögleden sonra güneş alan bir alan. Not: resimlerdeki siyah nokta , makinanın lensindeki sorundan kaynaklanmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2012
|
Afrika menekşesinin tohumunu üreten var mı aranızda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
bugün aldım bi tane florasan. evdeki en büyük zigon sehbaya bantladım. koydum tohumların üzerine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2012
|
Torf kuruyor
Burada okuyup ögrendiklerimle ben de Pazar günü ilk defa tohumlar ektim. Torfu sterilize etme isini her zaman gittigim pizzacidan benim icin yapmasini rica ettim. Bir kac dakika torfu tas firina atti. Ben de bu isten kurtuldum. Firinlamayla ugrasmak istemeyenlere bir fikir olabilir belki. Yanliz simdi anliyorum ki ben cok büyük bir hata yaptim. Cevreye daha az zararli olayim diye lifli eriyen minik kapciklara ektim tohumlari. Kendimce cok tohum ekecegim icin plastik bardak, kap kullanmak istemedim. Ilk sorun seffaf 'strech'lerle yasadim. Ne kadar gerdirirsem gerdiriyim, strechler tutmadi. Ertesi gün de torfun nemini büyük ölcüde kaybettigini anladim. Kaplari suya daldirip bekletme sansim malum erime ihtimalinden dolayi söz konusu degil. Damlalikla bir kac tanesi nemlendirmeye calistim. Suyun yüzeyde kaldigini görünce devam etmeye cesaret edemedim. Yazik ettim tohumlarima. Umutsuzca bir - iki hafta daha beklemeyi düsünürken, bir umut belki buradan bir fikir cikar diye sizlere sormak istiyorum. Tohumlarimi nasil kurtarabilirim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bravo |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Afrika menekşesi üretmedim ama kitap 20 derecede çimleneceğini yazıyor. Diğer kuralları da uygulayarak hemen başlayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Ağaç Dostu
|
Kuruyan torfu tekrar nemlendirme
Alıntı:
Çok emek vermişsiniz ve özenerek yapmışsınız. Bravo. Kurumuş torfu nemlendirmek çok zor olur, ve uzun süre alır. Lifli eriyen kapçıklar hemen erimez. Onlar toprağın içinde haftalar sonra erir. Üzerini kapattığınız kapların için 2-3 cm su koyun. Tohum ekili kaplarınızı bunların içine koyun. Yüzerse üzerlerine küçük ağırlıklar koyun. Bir veya iki gün içinde torfun nemlendiğini, yani koyu kahverengi olduğunu göreceksiniz. Üzerinden de su bir kaşık ile su vererek ve kürdan çivi gibi bir şeyle delik delip suyun aşağıya inmesine yardımcı olmak da torfun ıslanmasına katkıda bulunur. Eğer lifli kap erime eğilimine girerse gazete kağıdından bir kılıf yapın etrafına. Bence hepsi kurtulur. Cesaret ve devam ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sevgili Kader, benim de menekşem tohum kesecigi oluşturunca tohumdan üretim hakkında formda Afrika menekşesi (Saint ionantha) 342. Sayfadaki mesajı yazdım. Sağolsunlar hemen cevap verdiler. İlgileniyorsan bir bak derim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Fikrinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim. Boyları ve cılız olup olmadıkları konusunda fikriniz nedir, sulama içini sabah aksam yapıyorum, artık azaltmalı mıyım ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2012
|
Kurtarma ilk adim: basarili
Zeki Bey, cok tesekkür ediyorum. Önerilerinizi harfiyen uyguladim. Yildiz cicegi ve Arjantin minesi oldugunu düsündügüm tohumlarimin bu sabah cimlenmeye basladigini gördüm. Inanilmaz bir mutluluk. Aslinda tohumlari ciceklerinin renklerine kadar etiketlemistim. Bir hata da acele ve panikle birlesince etiketlerime yansidi. Liflli kapciklar suyu cektikce islandi ve etikletlerdeki mürekkep de akti. Bunu düsünememisim! Baskalarina ders olsun diye paylasiyorum. Yoksa benim hic sikayetim yok, patlayan tohumlarima seviniyorum. Sizin cevabiniza kadar bu ihtimal dahilinde bile degildi benim icin. Torf saniyorum nemini kazandi. Koyu bir renk oldu. Bir gece daha bekletip, sudan cikaracagim. Tekrar tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Florasan takalı 6 gün oldu. Son durum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Boylarının uzaması durdu. Yeni yapraklarını açmaya başladılar. Bir dahaki sefere küçük plastik bardaklara ekim yapacağım. Sanırım bu sayede yer daha ekonomik kullanılabilir. Zeki Bey, sizin ilk resimlerinizde yer alan küçük dörtgen şekilli saksıları nerede almıştınız? Nereden temin edebiliriz acaba? Küçük ve dörtgen olması oldukça avantajlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence torf koyulaştı ise suyun içinde daha fazla tutma. Çimlendikten sonra büyüme sırasında biraz kuruca olması daha iyi. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kısmet olursa seneye ışığa daha erken koyarsın boyları daha kısa olur. Kare kaplar tabii daha ekonomik. Yer kullanımı yönünden. Ama kap olarak satın almadım. Yıllardır satın aldığım bitki kaplarını tekrar tekrar, çamaşır suyu ilave edilmiş su ile yıkayıp durulayıp kullandım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2009
|
Zeki Bey. Bölüm başlığından 5. sayfaya kadar değerli bilgileriniz sayesinde epey aydınlandım. 5. sayfaya kadar aklıma takılan sadece bir sorunun cevabını belki daha sonraki sayfalarda bulabileceğimi düşünmeme rağmen burada size sormak istiyorum. Sabırsızlığımı maruz görün. Öncelikle amatör olarak sebze çimlendirmek amacıyla hibrid olmayan bu sitedeki değerli bir büyüğümüzden anadolu ırkı tohum seti aldım. Dört gözlü plastik bir kuruyemiş kabına tavsiye ettiğiniz çimlendirme torfu Dr. Tarsa 'yı koyarak üzerini düzledim. Tohumları serpiştirdim ve torfu elimde ufalayarak 1 cm kapatacak şekilde kapattım. Fısfıs ile torfu makul ölçüde nemlendirdim, üzerini streçledim ve 20 C oda sıcaklığında gün boyu gün ışığı alan odaya koydum. Ektiğim tohumlar hepsi ayrı gözde olacak şekilde "bodur çeri domates, süs biberi ve süs patlıcanı" Sorum şu : Bu çimlendirme aşaması bahsettiğim bitkiler için karanlık ortam daha hızlı mı olur, yoksa ışık gerekli mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lamba altına koymaya gerek yok ama pencereye yakın bir yerde ışık alırsa iyi olur. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
önemli olan ışık mı , yoksa ışığın verdigi sıcaklık mı? ( ozgurbilgin arkadasın uygulamakta oldugu durumu düşündügümüzde) yani florasan pek sıcaklık vermez , bunun yerine led lambada kullanabilir miyiz? yoksa kalorifer peteginin üzerine koymak alttan sıcaklık alması bakımından aha mı iyi olur??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zeki Bey, bu başlık altındaki emeğiniz yardımlarınız için bir kez daha teşekkür ederim. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anladığım kadarı ile çimlenene kadar ısı ve nem önemli, çimlendikten sonra ise ışık daha fazla önem arzediyor ve yeterli ışık olmaz ise uzayıp gidiyorlar ve bür süre sonra da boyunlaını eğmek zorunda kalıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2012
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
Zeki bey bir sukulent çimlendirmesine girdim kaplara dağıttım tohumları bir kaptaki 3 adet tohumun birisi hızlı bir biçimde 3 günde çimlendi bulunduğu kaptaki diğer tohumlardan hareket yok ve kab sera ortamı oluşması için hava almaz kilitli poşetle kapalı şimdi ne yapmalıyım diğerlerin çıkmasınımı beklemeliyim yoksa poşetini çıkartıp güneşli bir yere mi alayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Led Lamba Altında Dursa Faydası Olur mu??? Kac saat ışık görmeli acaba? Gündüzleri Cam Önündeler,Aksamda lamba altına almak gerekir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|